AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
serçe parmağımı çarpmıştım biyere,90 derece oldu, acıyı tarif edemem.. sonra doktor diğer üç parmağa sargılatıp sabitledi.. kaynadı iyileşti naaptıysa..
Yaa, benimde ayak baş parmağım kırıldı 1 kırık 2 de küçük çatlak var ilk sabitleme yaptılar üstüne de atel taktılar sargıladılar 3-4 hafta sonra gel dedi yarın gideceğim de biraz morale ihtiyacım var. Doğrusu tedirginim
:)) yok beee basit iş.. alçı olmadığı için öyle sabitliyolar.. iyileşir merak etme.😀
Emin misiniz, ben 3.5 hafta boyunca işlerim hariç dışarı çıkmadım 4 kere çıkmışımdır. Onun dışında evde işlerimi halletmeye çalışıyorum ama basmıyorum yan yürüyorum. Bir ara biraz fazla yürümek zorunda kalmıştım acaba bir şey olur mu, basmadım parmağıma. Arada ağrı giriyor ama önceden ilk zamanlar ağrı giriyor diye parol vs içiyordum şimdi çok olmasa da nadiren ağrı girdiğinden içmeme gerek kalmıyor, ayak baş parmağı daha farklı değil dimi, iyileştiğini nasıl anlayabilirim hareket ettirebiliyorum
ağrı aradada olsa oluyo.. sonuçta hasar aldı.. bşii olmaz korkma.. konrol eder dr. röntgen falan kaynamışsa açar. kaynadıysa bile açıldıktan sonra üzerine bayağı bi zaman basamıyosun, bunun nedeni psiklojik.. bişii olacak sanıp.. sonra alışıyosun basmaya başloyosunn.. ama en ufak bişiide iyileşmiş olsa bile hemen koruma refleksi devreye girer, onu üzerinden atman zmn alır.. havalar sızlatır. yaşlılarda olur ya.. aynı öyle.. sızlar hep😀genne ağrı kesici içersin hep.. falan filan yani.. iyileşir korkma
Tam kaynamama durumu olur mu, baş parmak ya. İyileştiğini nasıl anladınız siz?
dr. tamam kaynamış dedi..🤷♂️ açtı 😀röntgen sölicek, merak etme yaaa.. geçer... biraz incelmiş olabilir parmak..😀
İncelmiş mi nasıl yani
İyileştiğini nasıl anladınız, hani hareket edebilir muydu parmak
hahaha.. incelir biraz.. açınca farkedersin.. hareket edip kan gitmediği için.. gördüğünde anlarsın.. düzeliyo sonra merak etme.. bide kalıp kalıp deri çıkar kir gibi.. gerçi ufacık parmaktan ne çıkıcakta🤷♂️açılınca yıkarken bak, ovalarken kir gibi deri çıkar hep😀
naaptında kırdın.. baş parmak çok güçlüdür üstelik.🙄
Asfalt çukuruna düştüm, inceldiği zaman eski haline döner sanırım değil mi? Hani insanlar bacaklarını kullanamıyor bacakları inceliyor öyle mi
😅😅😅nereye düştünnnnnn... evet öyle.. düzelir.. eskisi gibi olur merak etme
Sizinki eskisi gibi oldu mu, yani hareket edebiliyor mu parmak?
seni sıkmamak için yazmadım, uzamasın diye.. daha sonra benşm ayak bileklerimib ikiside yani sağ ve sol.. kırıldı.. ameliyatla platin taktılar.. bilek olduğu için alçıda olmadı.. atelle..3 ay neler çektim.. yürüyemedim.. bacaklarım dize kadar atelle yatrım.. bacaklar oldu serçe parmağım kadar, inceldi... okadar zayıf düştülerki ilk açılkdılarında ayakta duramadım, yıkıldım.. sonra bırsada kaplıca havuzunda yürümeye yeni başlayan çocuk gibi yeniden yürümeyi öğrendim
parmak düzeldi.. ayak vileklerimde.. platinleri bile aldırdım.. saplıklıyım.. ama hala koşmya ya da az yüksekten atlamaya korkarım.. psikolojik işte.
İyileştiniz mi şimdi, geçmiş olsun.
Benim sadece ayak baş parmağım işte,2 kırık var bir de yandan çatlak. Oynatabiliyorum ama.
geçer.. o yüzden gülüyorum.. büyütme.. ben iyileştim, düşün.. ama dikkat et işte çukur mukur.. çok güldüm kusura bakma😀
Sorun değil, ben biraz panik biriyim ondan aslında
iyileşir merak etme.. yaz dr. sonrası sonucu buraya olur mu?
Olur tabi, peki kaynamama durumu oluyor mu, bana doktor şey dedi sabit kalması gerekiyor yoksa müdahale etmemiz gerekir diye. Sizce?
sabit kalması düzgün kaynaması için zaten.. yamuk kaynarsa tekrar kırıp sarıyolar.. sen kötüsünü düşünme, iyileşmiştir
Kırıp sarıyorlar mı? Nasıl yani
ya da ameliyat edip küçük platinle sabitlerler falan, bilememki ortopedistleri, nasıl yaparlar🤷♂️
kırıp tekrar sabitleme falan sanırım
Platini alıyorlar mı sonra
hee, onu bilrmem.. alınan var, sabit kalan var.. onu dr. sölüyo zaten..1.5 yıl sonra fel alalım diyenide var, ömür boyu sabit kalanıda.. ama parmağa falan gerek yok. zaten iyileşmiştir
Merhabalar doktora gittim büyük ihtimal iyileşmiştir röntgen çekelim dedi çekti iyileşmiş ateli çıkarttılar sadece üstüne baskı yapmayacakmışım o kadar☺️
ooh👏👏 geçmiş olsun 👏👏
Teşekkür ederim yazın demiştiniz bende haber vereyim dedim
valla sağol, sevindim adına, teşekkür ederim. geçmiş olsun tekrar
Rica ederim teşekkürler iyi günler
Ya atel çıktıktan sonra şişmesi normal mi
normal. telaş etme.. çok panik kızsın😀zorlama, koru yeter
Sorum sadece 😀
🙏🙏💐💐 iyisin artık..😀
İyiyim teşekkür ederim
iyi kış gelmeden geçti.. yoksa sıkıntı çekerdin ayakkabısız falan.. zaren sıkı ayakkabıda giyme bi müddet
Ne kadar süre böyle olacak Peki
😅😅😅çok acayip kızsın sen yaaaa.. yavaş yavaş iner, geçer..
Teşekkürler
😀🤷♂️rica ederim.. asfalt çukurlarına dikkat bundan sonra😀😀
Benim kırılmıştı
Hangisi kırıldı
Sol ayak baş parmağım
Benimde aynısı kırık şu an, bana süreci anlatır mısınız yarın kontrole gideceğim ve morale ihtiyacım var
Şöyle ben tekme vurarak kırdım. Sjdjxjx
1 hafta falan ayakkabı giyemedim ama yürüyebiliyodum
Evet, iyileşme süreci vs nasıl
Bu arada alçı olmadığı için
Sadece soğuk uyguladım aslında doktor sabit durması gerekiyo demişti ama ben çok dikkat etmedim rahat ol geçiyo kendi zaten
Eee kaynadı mı, bana sabitleme yaptılar üstüne de atel taktılar parmağı önden saran. Arada buz uyguladım ama nasıl şimdş durum
Kaynadı benim sorun yok
Ağrı oluyor mu
İlk iki gün oldu sonraları azaldı aşırı bi ağrı olmadı
Süreçte ayağını hareket ettiriyor muydun yoksa dikkat ediyor muydun bir de iyileşme belirtisini nasıl anladın?
Parmağımı hiç hareket ettirmiyodum
İyileşme sonrası hareket ettirebiliyor muydun, ben son zamanlarda ettirebiliyorum ve acı yok, normal mi
Normal evet
Peki teşekkürler
Benim de halı sahada sol ayak baş parmağım ekleme yakın yerden parça şeklinde kırıldı. 2 ayı geçti hala pençe hareketi yapamıyorum ve kapatmaya çalışınca sızlıyor. Sizinki nasıl bir kırıktı, kendim sabitliyorum atel yapıyorum dikkat etmeye çalışıyorum ama düzeleceğine dair inancım kaybolmaya başladı.