Geçen internette gördüm denemek istiyorum. Bir diş atmayı düşünüyorum fazla koku yapmasın diye nasıl atayım rendeleyeyim mi? Deneyenler nasıl sonuçlar aldınız? Bu arada eczane şampuanına sarımsak atmak ne kadar doğru olur? Şampuanın içine sarımsak karıştırmak
Her derde deva sarımsak saçlarımızdan da iyiliğini eksik etmiyor. Tek sorun kokusu! Eğer saçlarınıza sarımsak sürecek ya da şampuanınıza karıştıracaksanız, kokusu sizi biraz rahatsız edebilir. Bunun için çok güzel kokan bir saç kremi kullanabilir, saç parfümünü saçlarınıza sıkabilirsiniz.
Şampuanın içine sarımsak koymak faydalı mı?
Şampuanın içine sarımsak koymak
Sarımsağın içerisinde bulunan mineraller ve vitaminler saçlarımızın sağlığını korumada bize destek oluyor. Aynı zamanda anbiyotik etkisi bulunan sarımsak, saç derisi problemlerini de kısa süre içerisinde çözüyor.
Şampuana sarımsak karıştırmak saçların kötü kokmasına sebep olur mu?
Maalesef sarımsak kokusu en geç çıkan kokulardan bir tanesi. Bunun için sarımsağı şampuana karıştırırken bazı önlemler almanız gerekiyor. Sarımsağı direkt olarak şampuana koymayacaksınız. Uygulama sonrasında da saçlarımızın güzel kokması için saç kremi, saç bakım yağı gibi misler gibi kokan bakım ürünleri kullanabilirsiniz.
Şampuanın içine sarımsak rendelemek doğru mu?
Şampuanın içine sarımsak rendelemek
Şampuanınızın içerisine sarımsak karıştıracaksanız, öncelikle 8-9 diş sarımsağı rondodan geçirmeniz gerekmektedir. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Rondodan geçirdiğiniz sarımsakların içerisine 1 tatlı kaşığı argan yağı, 1 tatlı kaşığı da lavanta yağı dökerek iyice karıştırın. Sonrasında şampuanınıza ekleyebilirsiniz. Argan yağı saçlarınızı besleyecek, lavanta yağı ise eşsiz kokusuyla sarımsak kokusunu bastıracaktır.
Şampuana sarımsak koymanın faydaları nelerdir?
Şampuana sarımsak koymanın faydaları
Sarımsak içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçları derinlemesine besler.
Antibiyotik etkisiyle saç derisinde bulunan kaşıntılı hastalıkların önüne geçer.
Saç dökülmesinde etkilidir, aynı zamanda saçların kurumasının önüne geçer.
Saçların daha hızlı uzamasına destek verir. Uzarken alabileceği yıpratıcı etkilerden korur.
Saçta kepek oluşumunu önler, eğer kepek varsa kısa süre içerisinde uzaklaştırır.
Şampuanınıza sarımsak koymak yerine var olan doğal, sarımsaklı şampuanları da tercih edebilirsiniz. Onların kokuları daha çok bastırılmış oluyor. Kullandığım şampuandan şaşmam diyorsanız da :) Sarımsak karışımı şampuanınıza ekledikten sonra iyice karıştırmanız gerekiyor. Her yıkamada şampuanınızı çalkalayıp, sarımsağın her yere karıştığından emin olun.
şampuanın içine atınca o süre zarfında çürümez mi şişenin içinde? Bence bir kaç diş sarımsağı ez banyoya girmeden saçlarını hafif ıslat sarımsağı her tarafına sürmeye çalış. 5-10 dakika bekletip yıka. Naçizane fikrim :)
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
doğru söylüyorsun çürür e öyle olunca kokudan bayılırım :D şampuanla olsa kokuyu almazdım en azından
Bekleme süresince havluyla kapatabilirsin saçlarını. ama 5-10 dakika nedir ki dayanılır. erkeklerde sakal çıkması için tüykıranda kullanılıyor. önce iğneyle hafif kanatıyorlar o bölgeyi sonra sarımsak sürüyorlar. düzenli yapılınca bir hafta on gün gibi bir sürede sakallar çıkıyor.
Saç Kıran tedavisinde doktorların bile önerdiği birşeydir. Kafanda sivilce yara vs yoksa kullanmanı önermem. Bunun yerine badem yağı saçları daha parlak ve canlı görünmesini sağlar falan filan. kuramadım cümleyi :)
En İyi Cevaplar