Alerjik rinitim var hayatimin tadi tuzu yok. Cocukluktan gelen sinuzit vardi fena halde. Üni. yi kayseride okumuştum kış aylarinda buz gibi havada bi basima bronsit ola ola koku duyumu yitirdim. yedigim yemegin lezzeti yok. Koku almadigim icin bir cok defa yemekten zehirlendim. Hayatim yarım. Gidiyoruk doktorlara komedi gibiler. Birine gittim dedim benim alerjim var koku da alamıyorum koku ile ilgili yardimci olun. Bi testler rontgenler vs vs.. neyse çıktım doktorun yanina diyor ki sizin alerjiniz varmış. Hadi yaa şaka mısın diyemedim tabi eyvallah dedim çıktım... yok burun mukozam kalınlaşmış cok hasta olmaktan da vs vs... bulamadilar bi çare ben de bıktım bıraktım pesini ama cok keyifsiz bir sey bu kokusuzluk... bi de musluk suyuna biraz hafiften bi alerji var gibi. Banyodan bi çıkıyorum cildim artik kirecten mi atilan ilaclardan mi bilemiyorum kıpkırmızı oluyor heryerim boynum falan kabarciklar oluyor gözlerim kan çanağı bi yarim saat dinleniyorum dustan sonra berbat bi sey
İnsanlara 😂 birde polene alerjim var maalesef. bu yüzden de yaz ve son bahar aylarını hiç sevmiyorum bu yönünden dolayı nefes almak zor oluyor çünkü. bir de bazı kedilerin tüylerine alerjim var. ama hepsine karşı değil. belirli türlere karşı.
Bu kızın da bahar geçişlerindeki açışan, uçuşan polenlere, çok sevdiği halde az birazcık fazla kaçırdığı zaman da çikolata ve tatlı türlerine, zaten gün yüzü görmek nasip olmadığı gibi bir de güneşe çıkınca kendinden geçmesine neden olacak birtakım 'minik' alerjileri var.
Patlıcana. 😔. Cildimde morarmalar, ağız içinde yaralar oluşuyor iyi pişirilmezse. İyi piştiğine eminsem severek yiyorum. O alerjen protein yüksek ısıda pişince bozuluyor. E gerisi afiyet 😄
Kedi ve köpek tüylerine alerjim var. Kedim de var 😁 sarılınca kucağıma alınca burnum kaşınmaya başlıyor ama onu sevmek istiyorum. Zahmetli bir sevgi oluyor.
toz, polenler, köpekler, kediler, halıda olan bişeylere -halı kullanmıyorum bu yüzden-, battaniye de kullanamıyorum sonra peluş oyuncaklar hatta annemler oyuncaklarımı dağıtmıştı millete benim alerjim var diye. bende alerjik astım var.
Bunun için kontrole gitmeyi düşünüyorum. Bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım ama son bir ayda 2 defa gözüm şişti ve kaşıntı başladı. Muhtemelen bir şeye alerjim var ama bilmiyorum.
Sigara kokusuna dibimde içenlere kadın-erkek farketmeksizin sinir olurum. Burnumun içine doluyor sigara dumanıve gripken (burnum tıkalı haldeyken) evde soğanlı bir şey yapılırken, o soğan kokusu yine aynı şekilde burnumun içine dolar.
Yo seftaliye yok kabuğunu soyup yemiştim bur keresinde sonra bir baktım dilim dudağım pıt pıt yavaş yavaş şişmeye başladı botokslu gibi önce kulaklarım boğazım kaşındi ama acile gittik iki iğne vurdular alerji olmuşsun dediler