www.tbv.com.tr/.../
Organlarınızı bağışlamayı düşünüyor musunuz?
www.tbv.com.tr/.../

Öldüğümüz zaman, sağlıklı olan organlarımız da çürüyüp gidecekler.
Oysa ki hastanelerde nakil sırası beklerken can verenler de bizim canlarımız.
Eşimiz, dostumuz, arkadaşımız.
Organ bağışı yapıp dermansız dertlerine çare olabiliriz. Onlar yaşadıkça bizden de bi parçayı yaşatmış olurlar😇
Bence bu da hayatın içinde ki mucizelerden biri🙂
Bu devirde organ bağışı yapmaya değecek biri olduğunu düşünmüyorum. Sonradan Müge Anlı gibi programlarda sonunu görüyoruz. Kendi anneme, ileride çocuğuma bağışlarım ama daha başka kimseye gerekmezse bağışlamam. Umarım onlar da o duruma düşmez.
Kadavradan yani öldükten sonra yapılan nakilden bahsediyoruz🙂
Yine de düşüncem aynı
İlla ki başka birine bağış yapacaksam da dediklerim harici küçük bir çocuğa bağış yaparım en fazla. O da tanımadığım biri olursa daha iyi olur.
Organ bağışı kocaman bir yalan.
Bilimsel olarak kişi ölmediği sürece organını bağışlayabilir. Ölüm gerçekleştiğinde o organ da olur fakat medya çok fena şekilde şirin gösteriyor bu olayı. Gerçekler gizleniyor. Bilmeyenler de ayvayı yiyor beyin ölümü yalanıyla canlı canlı organları sökülerek.
Siz bağışçı olsanız da aileniz kabuş etmediği sürece alınamıyor organlarınız. Dakikaların bile önemli olduğu o anlarda çoğu aile o travmayla kabul etmez zaten. Bu yüzden ölmeden ailenizi de ikna etmelisiniz. Hatta vasiyetim demek gerek.
Organ bağışı adı altında katil hepsi. İnsanlara organ bağışını yanlış gösterdiler hep öldükten sonra diye ama aslında yaşıyor iken organları çıkartıyorlar :). Bu sahte bilimci ve katillere organ falan verdirmem.
Cevap
48Cevap
Bir adam vardı sigara ve alkolü su gibi içiyordu. Böyle olunca da adamın böbrekler dayanmadı ve yaşaması için ablası böbreğini verdi. Adam iyileşti derken gene eski rutine döndü ve birkaç yıl geçmeden gene bir böbrekler iflas etti bu sefer de ikinci ablası verdi.
Adam gene durmadı ve 5 yıl sonra gene böbrekleri iflas etti, bu sefer küçük kız kardeşinden yardım istedi ama kadının kocası izin vermedi😅
Şimdi adama ne oldu bilmiyorum ama böyle bir insana organım gidecek ise hiç vermemek daha iyi
Öf yaa fıkra gibi😂
Bence hayatını kaybeden herkesin en az 1 organını bağışlaması zorunluluğu yasa haline gelmeli. Binlerce hasta, yatakta ölümü beklememeli... Bugün onlar, yarın biz!..
Bu ülkede yasalar toplumu değil siyasileri korumak için çıkartılıyo😀
O siyasilerin ben ceddin deden🎶🎶
O yuzden biz millet olarak birbirimize destek olmalıyız her konuda.
Milleti bölen, sınıflandıran sonra da sömüren zaten onlar. Gaza gelmeyen bu maratonu başarıyla tamamlar👍
Ben öldükten sonr yapsınlar ne yapacaklarsa yaşarken bu bilginin aklımda olmasını istemiyorum.
Onun için senin bunu yaşarken yapmış olman gerekiyo. Yakınların izin vermez.
Cassie yapma böyle😀
Sen güçlü bi kadınsın kendine gel😇
Düşünüyorum ve aslında bunun önündeki dini düşünce değiştirilmeli ve öldükten sonra organ bağışı zorunlu kılınmalı.
Dini düşünce de engel değil. İnsanlar bunu bahane ediyo aslında.
Bence engel. Çünkü, "Allah beni böyle yarattı ve böyle toprak olmalıyım" kafasını yaşayan milyonlarca insan var. Diyanet denilen kurumun ve tüm cami hocalarının bu konuda neredeyse her gün insanlara telkinde bulunması ve daha da önemlisi ilkokuldan itibaren organ bağışı bilgisinin bireylere sunulması gerek.
kurul. diyanet. gov. tr/.../organ-bagisi-caiz-midir
Güzelce anlatılmış burada. Ama insanlar anlamak istediği gibi anlıyo. Her konuda olduğu gibi.
Tamam bunlar yok demiyorum ama yetersiz.
Tabiki yetersiz.
düşünüyorum ama bunun hiç önemi yok. ailem izin vermediği sürece alamıyorlar organları ki ailem de buna izin vermiyor.
Ama bu çok bencilce değil mi?
Senin kararına saygı duymalılar sonuçta.
bencillik olarak görmemek lazım çünkü onların bundan bir çıkarı olmuyor. bu fedakarlığı yapmak ağır geliyor galiba. kaybın varken ve onun acısını yaşarken organlarını alabilir miyiz diye sorulduğunda hayır demeleri çok olası. şimdi kabul ettirsem bile o an geldiğinde kabul edeceklerini sanmıyorum bu yüzden.
Anlıyorum
Düşünüyorum da şimdi bağış prosedürlerini uygularken kan testi filan yapıyolar mı ben ondan korkuyorum 🥲
İğneden mi korkuyosun😀
Evet iğneden çok korkuyorum 🥲
Gözlerini kapatıp derin nefes alıyosun bitiyo gidiyo🙂
Keşkeo kadar kolay olsa çok acıyo 🥲
Dediğimi yaparsan acımıyo😀
Deneyebilirim inş 😃
Ağzından değil ama😀Ağzını kapatıp, burnundan deriiin bi nefes alıyosun. Gözlerde kapalı olacak tabi.
Ben kolumu uzatıp direkt popomu dönerim hemşireye kesin çözüm 😃
Toprak altında börtü böcek yiyip çürüyüp fosilleşeceğine birilerine umut olsun, can olsun.
Kesinlikle 😀
Ben ölene kadar sağlam kalırlarsa bağışlarım, ama açıkçası o zamana kadar sağlam kalacağını pek sanmıyorum; çünkü beslenme şekline çok fazla dikkat eden biri değilim. 😁
Bu sitede tanıdığım iki kişi bağışlamıştı. Hiç öyle bir düşüncem olmadı ama olursa sanırım güzel olur.
Bir cana can katacak ise veririm elbette (14/04/2000 tarihinde bağışlamıştım zaten)...
Kime ve hangi organdı abi? Merak ettim
@BubiiBubii Sağlam olan hepsini kime ihtiyaç varsa ona babamı kaybettikten sonra aldığım bir karardı
Başın sağ olsun
Ben yorumunu farklı anladım🤦🏻♀️birine organını verdiğini sandım o yüzden kime ve hangi organdı diye sordum kusura bakma
@BubiiBubii sağol kardeşim yok ya bağışladım
😊😊
emin değilim açıkçası. düşünüyorum aynı sırada düşünmüyorum.
ben beynimi bağışlamak istiyorum. Ve ilerde Robocop gibi gelişmiş bir robota taksınlar...
Evet en kısa zamanda bunun için gerekeni yapacağım...
Bağışlatırım. Beden artık benim bir işime yaramayacak, en azından birilerine hayat olsun organlarım
İlk kendi kan bağında ailesine lazım olur da almaları öncelikli mi ona bağlı ama bi organ bir can demek
Sırayla yapılıyo diye biliyorum. 20 bin kişi varmış nakil bekleyen.
Baya çokmuş
Evet 17 bini sadece böbrek için bekleyenlermiş. Oysa tek böbrekle bile yaşayabiliyo bi insan normal şekilde.
Aynen öyle ama can söz konusu kimse o riske girmiyor
Ben bu konuyu daha önce düşündüm. Ve tabiki verilmesi gerekiyor. Lakin insanın kendi öldükten sonra bile kendisinin olan birşeyi vermesi istemiyor nefis. Ama vermek gerek.
Ben hepsini bağışladım ama bağış kartim yok. Sorun mu var acaba bunu araştirmam lazim
Sağlık ocaklarından bile alınabiliyomuş.
bana fayda sağlamayan şey millete mi fayda sağlayacak püüüü hiç sanmam
Hayır düşünmüyorum öbür tarafta organsız uyanmak istemiyorum 🫤
Düşünürüm. Öldüğümde bana bir faydası olmayacaksa bir başka bedende can bulsun...
Bağışlasam ten bir şeyi bağışlarım o da millete hizmet etsin diye
Cocuklarim'a mahsus olabilir.. Ben bir beden ile geldim o beden ile gidecegim..
Hiç bir fikrim yok. İmzayı atarken organlarım falan şey olacak düşünsene ayy..
Hayır düşünmem çünkü sırf organ nakli yapılacak diye insanı ölüme terk ederler
Eski zaman türkiyesi olsa olurduda şu an hayır 😀kan düzenli bağışlıyorum ama hazır yaşıyoken ufakta olsa bişey yapma güzel hissettiriyo bana organ meselesine gelince ihtiyacı olan birine gitcekse iyide şuanki bakanlık süstemine güvenmiyorum
Bir bağışçı demek bir hayat kurtamak demek. Bu şekilde düşünmek lazım. Ki zaten çürüyecekler. Ne kaybedebilirsin ki😀
Mantıklı aslında 👍
Tabiki de.
Ama gerçekten ihtiyacı olan birine verilmesi taraftarıyım
Nakil listesindeki insanların eminim gerçekten ihtiyacı vardır 😀
Kız akşam akşam taktın organlarıma 😀😀bi dur belki ben çok yaşicam
😀hem bende 0rh- kan var benim organlarım herkeze uymaz
Düşündüm ama kabul edilmedi
Neden?
Hem alkol hemde kullandığım ilaçlar
Anladım.
@niissaa30 bütün hepsii
@niissaa30 öldükten sonra
@niissaa30 iş görenler oluyor :D
@niissaa30 komikti demi :D
Bilemiyorum kararsız kaldıgım bir konu
Hangi konu aklına takılan peki?
Karar verirsem organlarımın alınacağını bilmek tuhaf hissettiriyor
Öldükten sonra zaten toprak olacak hepsi.
Biliyorum
Kalp hastaları bağışlayabilir mi bilmiyorum.
Güncellemedeki linkde detaylarıyla anlatılmış. İnceleyebilirsiniz🙏
Bağış onayım kızılayda var e devletten de yaptım
Tebrikler 👏
Ben de hepsini bağışladım ya mezara mı götüreceğim 😅
Hayır istemem onlar bana ait ve bimle yok oldunlar istiyorum
Evet kartım var
Bağışlama kartım var.
İvet düşünüyorum.
Kadavra olmayı düşünüyorum.
Zaten bağışladım bir insana umut olmak sağlığına kavuşturmak bence ahirette daha çok huzur verir.
Kararsızım
Güncellemedeki linke bi göz atmanı rica edeyim o zaman 🙏
Bakacam mutlaka
Böyle bir düşüncem var..
Benim içim çürümüş zaten hayır gelmez benden
Öf 😂
Kronik depresifsin sen🤦♀️
Bizimde içimizde baharlar açıyordu bir zamanlar 😏
bilmem ki bilmem
Hayır belki dirilecem hemen gereksiz
Kesinlikle bağışlayacağım, vasiyetimdir.
Evet ben bağışladım kartım bile var
Benimle birlikte mezara girecekler
Hayır düşünmüyorum çürüsünler
Bağış onayim var
Dinen doğru değil olmaz vermicem
Tam olarak doğru. Aç oku bakalım linki.
Izin var Hadisi şerifte sabit
Hadis olduğuna emin misiniz ben uygun değil diye biliyorum
Attığım linki oku. Sonra kendin de araştır. Onun bunun demesine bakma. En doğru bilgiye araştırarak ulaşabilirsin.
Fatih kalendar hocanin sohbetini dinleyin
Ayet de vardir
Maide suresi 32. Ayet
Haksız olduğunuzu iddia etmiyorum ama gene de kriterleri var çok zor durumlarda olabilir diye biliyorum
Bağışlardım ya
Kararsızım.
neden olmasın
Evet tsbiki.
Bağışladım zaten. Uzun zaman oldu.
Korkuyorum
Öldükten sonra yapıyolar😀
Neden merak ettin😁
Hem bilgilendirme, hem hatırlatma, hem istişare amacıyla.
Anladım çok düşüncelisin
Benim sorunum da bu zaten 🤦♀️😂
Ben neden yazdım biliyor musun
Neden
Farkındalık oluşturduğun için tebrik etmek istedim
Teşekkür ederim 🙏
Güzel ve ince düşüncelerin için tebrik ederim😊
Hayır
organ bağışçısıyım
Evet, bağışlıyorum
Olabikir
Hayır