Hayat kurtarma konusunda duyarlılığınızı gösterip organlarınızı bağışlar mıydınız?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bağışlamam ALLAH ın huzuruna paramparça çıkmak istemiyorum ayrıca herşeyin bi sebebi vardır eğer bi insanın böbrekleri artık çalışmıyosa bu onun kaderi olabilir buna müdahale etmeye hakkımız yok ALLAH onun daha çok yaşamasını istese bi organ daha verir zaten biz organlarımızdan hesaba çekilcez ya benim organımla günah işlenirse kaldıramam bunu...
Sana katılmıyorum bu konuda.Diyanet işleri bağışlayabilirsiniz diyor.İnsanlar tekrar dirildikleri zaman tam olarak yaratılacaklar zaten.Şu yönden katılırım sana kötü bir insana verilmesi hoş olmaz dediğin gibi.İyi birine verilmesi hoş olur tabi ki.
Öyle demek istemiyor günahkar birine vermeyi istemiyor.
Resmi olarak bağışlamadım. Eşime ve en yakın dostuma bağışlamaları konusunda isteğimi söyledim. Fakat beyin ölümü gerçekleşen çok sevdiğim biri olursa evet diyebileceğimi sanmıyorum...
Ehliyet alırken ehliyeti imzalattırıyo üst tarafta organ bağış yeri var eğer işaretlersen gidip organlar için rapor alcaksın dedi bende işaretlemedim
İşaret yetmiyo rmuymuş?
şu an bağışlamış degilim eğer beyin ölümüm gerçekleşirse ailem bağışlar belki..
ama resmen bağışlamam malum burası türkiye herşey olabiliyor..
Cevap
15Cevap
ben tamamını bağışladım. doğuştan kör bi insan benim gözlerimle yüzünü ilk defa görse mesela ya da çocuğunun gözlerine bakabilse... şahane olur
Bağışlarım. Ruhum bedenimden ayrıldıktan sonra, organlarımın bi değeri yok. Ruhu olan bir bedenin parçası olmaları, ruhumu mutlu eder.
hayır çünkü ölmek üzerken eğer organ bağışlıycaksan kurtarmak için çok çaba göstermiyolarmış doktorlara güvenmiyorum para konuşuyor her yerde
Bağışladım zaten ama burası Türkiye bu seferde canlı canlı organlarımı almalarından endişe duymuyor değilim.
Alınabilir tüm organlarımı bağışladım.
gözlerim hariç bütün organlarımı bağışlamayı düşünüyorum...
Neden gözler hariç?
çünkü o gözler son defa kapanmak için çok özel birini bekliyo olacak..
Dünde cevapladım. Öldükten sonra isterlerse çöpe atsınlar, farketmez.
Büyük boyda mevcut yüce Caesar. (Sansüre hayır)
Balta var hacı, iyi kemik kırarım.
Ölürsem kesinlikle evet. Sayemde baskalarının yaşaması güzel olurdu. :)
hayir aslinda sevabda ben korkarim allah yardmciniz olsun derim aam belki cok yakin yada cok sevdyim birise bu korkumu yenr cesaretlenib dusunuurm
bağışlardım biraz empati yapın onlara ihtiyacı olan bir sürü insan var siz ölünce onlar bi işe yaramiycak
Öldükten sonra işime yaramayacagı için bağışlarım tabii...
şimdi ne kadar bağışlarım tabi falan desem de o anı yaşarken bağışlamazdım heralde
Öldükten sonra işe yaramayacağı için bağışlarım. Belkide geleceğin aynştayn'ına bağışlayacaksınız? Ya da annenize babanıza?
Ne yalan söyliyeyim hayır. Öldükten sonra bile olsa kendimi parçalatmam. Türkiye'de organları alıp gelişigüzel dikiyorlar deriyi.
bağışlanan her organ kurtarılan bir hayattır...organlarınızı bağışlayın
Hiç düşünmedim ama öldükten sonra organlarımın bir işe yaraması, hayat kurtarması...
Ya ben organ bekleyen biri olsaydım ...
Annem hepsini bağışlamak için belge imzaladı, bende aynı şekilde.
Bağışlıcam. Bunun için herhangibişe imzalamadım ama eşime, anneme, yakınlarıma söyledim.
hayır sevdiğim ve tanıdıklarımsa ancak öyle olur yoksa olmaz
neden ?
olmaz işte. benim organlarımı içinde barındırıp günah işlerse?zevk alırsa?
bana ne ben vermem
Hayır bağışlamam.Öldükten sonra tamamen yok olmak istiyorum.
ölünce mezarda çürüyeceğine başka birinin işine yarasın daha iyi
İşe yarayacak bir yerim olacağını pek sanmıyorum, ama kesinlikle bağışlarım.
Kararsız kaldığım enden konulardan birisi .
idrar torbama varana kadar bağışladım bile :D
evet bağışlayacağım sağlıklı olan neyim varsa..
kesinlikle bağışlamayı düşünüyorum.
Bilmiyorum, bagislarim muhtemelen..
işe yararsa seve seve
düşünüyorum bağışlamayı
ölmuşsem vasiyetlerımden biri bu
Öldükten sonra olabilir ama şimdi vermem sanırım.
Çok kararsızım bu konuda
Hiç düşünmeden evet.
Bilmiyorum.
sanırım evet
kalbim hariç hepsini
neden olmasın
Evet ..
Hayır.
sağlam olan neyim varsa alabilirler.
bilimiyorum
bilmiyorum
bağışlamam