1950'li yıllarda hamile kadınlarda bulantıyı önlemek amacıyla kullanılan talidomid binlerce sakat doğuma yol açmıştı. Fok ayak bacak sendromlu binlerce bebeğin doğmasından sonra ilacın hamileler tarafından kullanılması yasaklandı.

1950'li yıllarda hamile kadınlarda bulantıyı önlemek amacıyla kullanılan talidomid binlerce sakat doğuma yol açmıştı. Fok ayak bacak sendromlu binlerce bebeğin doğmasından sonra ilacın hamileler tarafından kullanılması yasaklandı.

Alın size ek bilgi bu ilaç Türk proflarımız (özellikle Ord. Prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün) sayesinde Türkiyede kullanılmamıştır.
Başta yapılan deneylerde hayvanlar kusurlu doğan yavruları yediği için bu aşama gözden kaçmış ve testler netlesmeden dünyaya yayılmıştır. 49 ülke diye hatırlıyorum reddeden iki ülke ise ABD ve Türkiye olmuştur.
Bir diğer piyasaya surulmesindeki etken ise hayvanlara suda eritilerek verilmesi ve insanlarım tablet şeklinde yutmasıdır. Buda birçok yan etkiyi gizleyen bir etmen olmuştur.
Bazı devletler insanları bu konuda uyarmış ve tahmine dayanan resmi uyarılar yayınlamış birleşik krallık diye hatırlıyorum lakin zararına inanmayanlar netlik olmaması sonucu ecza dolaplarında tutmaya devam etmiş.
Acı yanı bunu çıkaran şirken mahkemeye verilsede yargılanmamıştır şirket ismi Grunenthaldı.
Son olarak ilacın Türkiye'ye etkisini engelleyen Ord. Prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün'ü analım💜🍀
Cevap
4Cevap
duymadım.
Peki hastalığın Türkiyeye uğramamasına ne demeli.😶
Eski Türkiye'nin min karizma.
Evet duyduk sonrasında gecelere yasaklandı birkaç kere de tus ta çıktı
Tus 🥶
Evet girip hallettigimiz sınav 😎
Daha ikinci sınıfta olan ben 🌚
Daha yolun başındasın tadını çıkar bu günlerinin
Çıkarmaya çalışıyorum 😅
😀
Hayır sakat doğum insan hatası yüzünden mi oluyor
Evet ilaç yüzünden oldu
Sadece bu vaka değil diğer vakalar da olan sakat doğumlar insan hatası yüzünden mi onu merak ediyorum
Hayır insan hatası olmayan sakat doğumlar da var
Radyasyon ve atmosfere salınan karbon da etkiliyor galiba
Karbonun pek etkisi yok. Radyasyon ve toksik kimyasallar majör etki gösterirler.
Peki bu tarz vakalar artıyor mu? bilimin gelişmesi insana yaramıyor mu 2050 her iki çocuktan biri otizmli olabilir falan diyorlar www.yeniakit.com.tr/.../...i-olabilir-1747282.html
Bilim gelişiyor ancak çevre de kirleniyor yeni hastalıklar çıkmaya devam edecek
Çevreyi biz insanlar kirletiyor dimi yer altındaki karbonu çıkarıp enerji yapıp atığını atmosfere salarak
Karbon asıl mesele değil. Toksik kimyasallar yayılıyor her yere.
Canılar zararlı toksit kimyasalardan etkilenmeyecek şekilde evrimleşir mi peki
Korunma faktörleri var ancak bu bir silah geliştirme yarışı gibi. Sen ne kadar önlem alsan da yeni silahlar ortaya çıkacak
Türkiye'de bizi bu faciadan koruyan doktorlarımızı yeniden kutlamak lazım valla. ABD'de çokça sıkıntıya mal olmuş bir durummuş maalesef.
Hayır ama çıplak resim koyman doğru değil bebek bile olsa
Genital organlar zaten gelişmemiş oluyor. Bunlar tıbbi vaka kayıtları. Vaka kayıtları çıplak çekilir.
Çıplak resim koyması değil o zihniyet yanlış ve senin aklına da bu geliyorsa sende zihniyettensin. Bu görseller zaten googleda olan herkesin ulaşabileceği görseller. Vaka kaydı olmasa dahi bu düşünce çok kirli.
Çocuğa yaklaşımla yetişkini aynı görüyorsun zihniyetin belli ayrıca özel hayatım seni alakadar etmez. Pedo
Senin sihninde demekki bu uyanıyor ve millete atıyorsun tüm tıp kitaplarında hastalıklar bu şekil çekilir ve zihniyetini yeterince belli ediyorsun. Varsa tanrı çocukları senden korusun
Hiç duymadım.
duymuştum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?