Beslenmenin yetersiz kaldığı durumlarda vitamin takviyesi şart oluyor. Ama gidip de kafamıza göre vitamin almamalıyız. İnternet sitelerinde bile vitaminler, satış rekorları kırarken ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır. Ama bence yinede bir hekime danışılmalı diye düşünüyorum. Çünkü bilinçsiz vitamin yarardan daha çok zararlı olabilir..
Hayır tabi ki de alınmaz. yani vitaminler ilaç gibi olmasa da sonuç olarak vitaminin eksikliği de fazlalığı da sorun olabiliyor. mesela benim d vitaminim ve demir vitaminim düşük bunları da test yaptırdım kanımda düşük çıktığı için kullanıyorum. ama gereksiz vitamin kullanmak uykusuzluk kilo verme ya da mide bulantısı da yapabilir. yine de doktora sorardım ben :)
Dokrora danışmadan vitamin alınmaz, hatta sadece danışarak da alınmaz, vitamin değerlerlerine bakılması da gerekir. Ülkede maalesef bir doktor standardı olmadığından ve daha da kötüleştiğinden, olur da doktor istemese bile buna baktırılmalı.
Detayda yazıldığı gibi, beslenme yetersiz kaldığında çok gerekli takviyeler. İnsan vücudu da bu konuda yeyersiz kalıyor, hem de her kişinin vücudu farklı olunca, vitamein ihtiyacı olarak da farklılıklar oluyor. Bu sebeple standart ürünler pek de anlam ifade etmiyor.
En iyisi doğal yollardan yani hayvansal, meyve ve sebzelerden almaktır. Dengeli bir beslenmede genellikle vitamin eksikliği olmaz.
Eksiklik haricinde gereksiz vitamin kullanımının faydası zaten yoktur, hatta farklı vitamin kullanımlarının vücuda farklı zararları vardır. O sebeple vitamin kullanımı aslında çok dikkat edilmesi gereken bir konu.
Suya atılan vitaminlerden kullanıyorum onu da sürekli değil bir kutu bittikten sonra üç ay kadar kullanmıyorum böbrekleri yormaması için tabiki vitamin alırken eczacıya soruyorum