İnfertilite yaşayanlar, beslenmenize dikkat ediyor musunuz? Tüp bebek diyetisyenliğinin hormonlarda yumurta kalitesinde çok etkili olduğunu biliyor muydunuz?
Evet biliyorum denedim
Hayır hiç denemedim öyle şey mi var
Bence hiç etkili değildir saçma
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sebepsiz infertilite veya pkos, endometriozis gibi durumlardan infertilite yaşayanlar, sorum size?
Bunu bilmiyordum maalesef. bilgi için teşekkürler. beslenmeme her zaman dikkat ediyorum, Sağlıklı, dengeli ve besleyici bir beslenme planı izlemek önemlidir. Protein, kompleks karbonhidratlar, sağlıklı yağlar, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin gıdaları içeren bir diyet tercih edilmelidir. İyi kaynaklar arasında sebzeler, meyveler, tam tahıllar, baklagiller, yağlı balıklar ve sağlıklı yağlar bulunur. Endometriozis gibi inflamatuar durumlarla ilişkili olanlar için anti-inflamatuar beslenme ilke olarak faydalı olabilir.
Aslında evlenmeyi beklemeniz gerekmez, bu arada pkos direk infertiliteye sebepte olmaz pkos olup kısırlık yaşamayan çok insan var. Burada pkosun semptomlarını iyileştirmek için (aşırı kıllanma, tatlı atakları, halsizlik, yorgunluk. Adet düzensizlikleri) beslenme ve egzersiz tedavisi almak faydalı olur
Evet ülkemizde pek duyulmamış ama Yurtdışında inanılmaz önemli bir alan. Evet genel anlamda bir düzen olmalı, ama daha çok kişinin kan değerlerine göre yumurtalık durumuna göre besinlerimizi ayarlıyoruz ve güzel sonuçlar alabiliyoruz çok şükür 🤩