Kalbim birkaç aydır aniden çarpıntı yapmaya başlıyor ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Benim neredeyse aylardır süren bir sorunum var kalbim olmadik yerlerde ve zamanlarda bir anda 70bpm den 100-110 lara kadar cikiyor. Bayilcak gibi oluyorum elim ayagim bosaliyor en az bi yarim saat sürüyor bu durum ve nerdeyse her gun yasiyorum artik. Şu iki gündür gribim ve şu an kalbim bir saatir 70 lerden 100 e cikiyor tekrar iniyor tekrar cikiyor (şu an 102 mesela uzanmama rağmen) birazda gazım var ve tuvaletim gelcek gibi hissediyorum. Bu kalbim için doktora gideceğim ama nedir bu hic bilgisi olan var mi ek olarak her yedigim bir kac aydir agzima geliyor ne atsam iki dakika sonra geri geliyor bildiginiz ikinci kere cigniyorum. Uzman veya bilgi sahibi biri varsa lütfen cevaplayabilir mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar ek olarak şunlarida belirteyim genetikten dolayı her iki kolestrolumde çok yuksek (241 mg/dl) ve haşimato tiroidim çikmisti 1.5 sene önce 1 seneye yakın ilaç kullandim sonra bıraktım hızlı çalışmaya başladiği icin değerlerim de en son normal cikmisti. Aynı zamanda biraz kansızlık da var eger bir doktor veya bilgili biri bakarsa diye bunları eklemek istedim.
Kalbim birkaç aydır aniden çarpıntı yapmaya başlıyor ne yapmalıyım?