Kızlar doktor muayene etti kan aldı sonuçlar normal dedi ama LH 13.8 FSH 7.5 TESTERON 3.1 VE PROKLATİN 27.2 çıktı TSH 2.93 dedi sonra muayane etti baktı dediki pkos la uyumlusun dedi ilaç yazmadı adet olunca gel dedi başka yerlerde gitcem tabi ben tüylenme yüzünden gitmiştim birde bu ay adetim bir gün önceden oldu ve 5 gün sürdü çok az oldum göğüs arası çene alti ve yüzde hafif gözle görünmeyecek az var yani ama karında var biraz yani belli oluyor napmam lazım nasıl kurtulucam bu hastalıktan soğan kürü sabah akşam içiyorum arslan pençesi ve hattı otunu da içiyorum lazere de başliycam 3 ay sonra tedavi olunca ya da ağda yaptırırım komple hallederim diye düşünüyorum ama ben bu tüylerden nasıl kurtulurum artar mı ilaç kullanırsam durur mu napmam lazım yuzumde sanki ufak yağlanma var gibi belki bana öyle geliyordur iyice psikolojik olarak çöktüm lütfen yardım edin lütfen.
KIZLAR POLİKİSTİK OVER SENDROMU DENİLDİ BANA LÜTFEN YARDİM EDİN BİLGİNİZ var mı BU KONUDA TÜYLENME OLARAK ÖZELLİKLE LÜTFEN YARDİM?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Maalesef ben tedavi olmadım ama bende de tüylenme var seni çok iyi anlıyorum ne olacak bizim bu tüylerle sorunumuz bilmiyorum 😭😭
Neden tedavi olmadın ki
çoğu kadında var bu merak etme bu kadar dikkat etmen lazım sadece gitttigin yok iyi takma bu kadar
Eski eşimde de vardı sorun olmaz normal diyorsa doktor normaldir takma kafana
İlaç tedavisi ile bir de kilon varsa vermen lazim
45 kiloyum ondan yana sıkıntı yok tek sıkıntı tüyler onlarda çok az var ama beni aşırı rahatsız ediyor
Kendini bırakma bnecr
Doğum kontrol hapı ve lazer epilasyon
İlaç yazmadı adet olunca gel kan ver dedi bakalım dedi başka yerede gitcem endokrinolojiye gitcem tüyler için birde 3 ay sonra başlayın diyorlar lazere başliycam ama komple ağda yaptıranlar da varmış en azından lazere kadar yaptırsam bilmiyorum ki kafam durdu
Bende de var bu hastalık ve her doktor farklı tehşis koyuyor başka doktora git ve lazere kesinlikle gitmen gerekiyor yoksa asla baş edemezsin doğum kontrol hapı kullanmaktan da sakın korkma çok faydasını gördüm
Kesinlikle başka doktorada gitcem endokrinolojiye falan da gitcem araştırdım diyorlar ki tedavi başladıktan 3 4 ay sonra lazere gidin doktora sordum dediki git tabi ama herkeste etki eder etmez belli olmaz dedi bu 3 4 aya kadar komple ağda yaptırsam idareten olur mu sence birde ilaç kullaninca duruyormuş doğrumu doktor az var zaten dedi
Evet ilaç tüyleri baya bir azaltıyor ve ilaç kullanmadan sadece lazer yaptırırsan hiç ise yaramıyor bide doktor bana 3 4 ay bekle falan demedi hemen gidebilirsin demişti
Hayır doktor söylemedi ben araştırdım çoğu kişi ve başka doktorlar mutlaka ilaç kullanin 3 4 ay sonra lazere gidin diyor zaten ilaç kullanınca azaliyormus bende hemen kullanicam inşallah birde öğrenciyim başka şehire gitmem lazım o süre zarfında kendi okuduğum şehire gidene kadar ağda yaptırsam olur mu sence çok çıkarsa çünkü şu an bulunduğum şehirde yaptırırsam yarıda kalir
Yüzüne ağda yapma sakın iple aldır ama vücudun aşırı değilse ağda yaptırabilirsin ben de aşırı kalındı kıllarım o yüzden ağda yapamamıştım ama dediğim gibi sen de çok yoksa ağdaya gidebilirsin
Sende süreç nasıl oldu anlatır misin ilk zaman çok tüylenme oldumu yoksa ya da ilaç kullanınca devam ettimi birde lazerde geçtimi şu an nasıl ben hemen fark edince gittim çünkü
Ben de ilk aşırı tüylenmeden doktora gittim yüzümde ve vücudumun heryerinde ilk gittigim doktor kasığımda kist olduğunu ama pcos olmadığını söyledi ve lazere git dedi lazere gittim bacağımdaki tüylenmelerde azalma vardı ama yüzümde karnımda azalma yoktu git gide kasık ağrılarım artmaya başlamıştı reglim her ay 1 2 gün azalarak tamamen kesildi sonra endokrinolojiye gittim o da pcos olduğunu söyledi ama yine de kadın doğuma git bana önerdiği kadın doğuma gittim değerlerimi falan ölçtü o da pcos var dedi ve ilaç verdi işte ilacı kullandıkça tüylerimde gözle görülür azalma başladı yüzümdeki siyah tüyler sarardı ve lazer işe yaradı ilaç kullandıkça artık 3 ay da 1 kere falan gidiyorum lazere
Artık baya bir kurtuldum yani aşırı sivilcelenme de vardı ben de onun için de zoretanin kullandım 8 ay sivilcelerim de geçti ama zoretanin kullanırken lazere gidilmedigi için 8 ay gidemedim yüzümü ip ile aldırdım zoretanini bırakınca doğum kontrol hapina başladım tüylerim de tamamen geçti gibi bir şey artık
Bende kadın doğuma gittim ilaç yazmadı adet günü gel dedi o kadar da rica ettim endokrinoloji gideyim bari dedim bide ora baksın en azından ilaca başlarım diye düşünüyorum zaten bir kaç haftaya kadar başka kadın doğuma gitcem en azından o süreye kadar ilaç kullanayım çoğu kişi diane 35 verdiler bana diyor işe yaramıyor diyende var yani en azından ilerlemeden ilaç kullansam sanki durur gibi ağdayla lazerle hallederim inşallah normalde adetim 7 8 gün sürer 5 gün sürdü çok şaşırdım buz lazer mi yaptırdın
Yok ben alexandrite lazere gidiyorum doğum kontrol hapı ilk ay diane35 kullanmıştım ben de ilk günler çok baş ağrısı yapmıştı sonradan geçti ama şimdi elleacnelle kullanıyorum memnunum benim tüylerimi baya azalttı
Ya ben bugün endokrinoloji gittim ilaç yazmadı tüylenmem var artıyor dedim baktı normal dedi patolojik tüylenme değil dedi galiba orman gibi bir tüylenme bekliyorlar var yani artıyor kör değilim ya adetin üçüncü günü gel dedi test yapcaz dedi teşhisi koyan kadın doğum doktoru da adetin üçüncü günü gel demişti buda dedi napicağımı bilmiyorum erkenden tedavi olayım diyorum olmuyor başka kadın doğum gitcem adet olunca sizde hemen ilaca başladılar mı
Süt mü geliyooo