Ben 2 gün aralıkla günde 1 kez soğan kürü içtim. 4 kez uyguladım sonra adet oldum. Bir de ne göreyim resmen oluk gibi kan gitti ve hala da gidiyor şu an... Korkuyorum kansız kalırım diye. Soğan kürü kaç gün sonra etkisini gösterir? Sizde de böyle olmuş muydu? Soğan kürü kullananlar, herhangi bir sorun yaşamış mıydınız? Soğan kürü yapanlar, ne olur yorum yapın, aklınıza ihtiyacım var. Soğan kürü uygulayanlar bana doğru tarifini verirse ve soğan kürü kaç günde etkisini gösterir söylerse çok sevinirim. soğan kürü
Soğan kürü kullananlar var mı, soğan kürü nasıl uygulanır?
Özel Günler & Hijyen konusunda 849 cevap paylaştı.
Soğan kürü kullananlar çevremde epey fazla, başta annem olmak üzere birçok kadın adet gecikmesi yaşadığında hemen soğan kürüne sarılıyor. Ben de birkaç kez soğan kürü kullandım ve adet olmayı desteklediğini söyleyebilirim.
Soğan kürü nasıl yapılır?
Soğan kürünü hazırlamak oldukça kolaydır. Adı her ne kadar kür de olsa bize sadece soğan ve su gereklidir. Fakat soğanın açık kahverengi kabuklu olması ve kaynatma suyunun da klorsuz olması çok önemlidir. Kırmızı soğan veya daha koyu kahverengi kabuklu soğanlarda etki etmiyor, denedim ;)
- Yemeklik kuru soğanı kök ve kabuğu ile beraber iyice yıkayıp 5-10 dakika sirkeli suda bekleteceksin. - Yarım litre (veya kullanıma göre 1 litreye kadar çıkabilir) suyu tencereye alıp kaynamaya bırakacaksın. - Soğanı 4-5 parçaya bölüp kabukları ile beraber kaynayan suyun içine atacaksın ve 5 dakika kaynatacaksın. - 5 dakika sonunda ocağı kapatıp tencereyi kapalı halde bir kenarda soğuması için bekleteceksin, bu kadar ;)
Soğan kürü nasıl uygulanır?
Soğan kürünün faydası oldukça fazla fakat yıl içerisinde en fazla 2 kez tüketilmesi yani iki uygulama arasına en az 6 ay verilmesi gerekmektedir. Bu yüzden soğan kürü yapanlar ne ihtiyacının olup olmadığını iyi düşünmelidir.
- Soğan kürü 6 ay ara ile en fazla 15 gün üst üste kullanılabilir. - Soğan kürü sıcak olarak tüketilmez, ılık tüketilmesi önerilir. - Her kür taze olarak tüketilmeli, önceki günden kalan kürler etki etmemektedir. - Yemeklerden önce tüketilecekse en az 15 dakika öncesinden tüketmek gerekir. - Köklenmiş, kabuğu veya kökü bayatlamış soğanlar soğan küründe kullanılmamalıdır.
Soğan kürü kaç gün sonra etkisini gösterir?
Soğan kürü uygulayanlar, uygulamaya başlandığı ilk hafta etkisini hafif hafif görmeye başlar. Aylarca adet görmeyen veya ciddi adet düzensizlikleri yaşayanlar bu etkiyi 15 güne kadar görmeyebilir, 15. günden sonra etki görülmesi beklenmektedir.
Neden uyguluyorsun ki soğan suyu kürünü? Polikistik over varsa uygula ama benim bildiğim uygulama yöntemi böyle değil.15 gün sabah ve akşam bir bardak içeceksin, sonra ara vereceksin. Ara verme süresi 15 gündü sanırım.
Soğan kürü kullananların dikkatli olmasını öneririm. Her zaman soğan kürü kullanılmaz çünkü. Yemeklik soğanı suyla kaynatıp içiyorsun 15 gün boyunca, 1 ay içenler de var ama pek önerilmiyor öyle kullanmak canım.
Sırf bitkisel diye, nasıl sonuçlar vereceğini bilmeden bu tür uygulamaları denemek, bence doğru değil.
Arkadaşımı uyarmasaydım, daha 1 yaşındaki bebeğine zencefil rendeleyip balla birlikte yedirecekti. Zencefil, 2 yaşından küçük çocuklarda, kalp ve tansiyon hastalarında kullanıldığında, kanı sulandırdığı ve kan akışını hızlandırdığından dolayı, felçlere ve ölümlere yol açan bir bitki. Bu sadece bir örnek.
Soğan kürünü uygulamayı denemeden önce doktora sormalısın belki de...
ben faydasını gördüm ilk kez kullandım 5 gun ıctım ve hamile kaldım doktor tedavı olmadan çocuk sahibi olamazsın dedi ama kürden sonra doğal yoldan hamile kaldım yani denemeye değer ki ben sadece 5 gün kullanmıştım
En İyi Cevaplar