Güncellemeler
+1 yıl
Bari bu soruyu cevaplayan bir bileniniz olsun.
En arka azı dişimde siyah bir nokta belirdi çürük gibi duruyor. Hayatımda hiç dişim ile ilgili böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ağrı da yok ağız kokum da yok. Dişimi çekerler mi nasıl yaparlar ilerlemesi için ne yapmalıyım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Büyük ihtimalle çürüktür basit bi dolgu işlemiyle halledilir çekilir diye korkmayın. Soğuk sıcak şeyler tükettiğinizde veya çikolata tükettiğinizde sızlama ağrı var mı?
Hiç yaşamadım. Peki bu basit dolguda acı olur mu bu dolgu günlük hayatıma devam etmeme engel olur mu?
Hayır olmaz. Anestezi gerekebilir ama lokal olarak sadece dişinizi uyuştururlar bu uyuşuklukta 1-2 saat içinde geçer ve günlük yaşantınıza engel olmaz
Lokal anestezi? İğne filan mı yaparlar? Anlamadım.
Evet duruma göre gerekebilir tabiki hekimin muayene etmesi lazım
En çok tedirgin olduğum durum ne biliyor musun. Hayatımda ilk kez diş hekimine gideceğim dişimle ilgili hayatımda hiç sorun yaşamadım. Acıdan bayılıp ölecek olursam. (Ne olacağı belli olmaz.) Durumumu bilen de olmayacak. Tek tedirgin olduğum durum bu. En arkadaki bir azı dişim sadece sorunlu 20 lik dişim değil ama (o da çıkacak gibi duruyor ama) konuşmamın bozulmasına engel olur mu?
Fotosunu atabilir misin? Nokta gibi küçükse bir şey olmaz.
Yani çevrelerinde karartı var ama nokta boyunda
Foto atamıyorum
Çürük ise dolgu yaparlar.
Çekmezler diyorsun yani
Hayır, çürük diş öyle hemen çekilmez, dolgu ya da kanal tedavisi yapılır. Senin bahsettiğin küçük bir çürük muhtemelen ona dolgu yapılır.
Peki ben sana bir soru daha atsam link filan paylaşsam yardımcı olur musun daha hala cevaplayan yok
Bakabilirim
Sizce yaptığımda bir yanlış anlaşılma olur mu? ↗
Sorum budur.
Sanırım sadece bakabilirsin cevaplayamazsın. Tamam problem değil ben de başka birini bulmak durumunda kalırım.
Ne alaka?
Ayrıca ne gibi bir yanlış anlaşılma olabilir
Öfkeli de olsan etrafına zarar vermemen gerekirdi ama sonradan yaptığın şey bu hatanı telafi etmek adına iyi olmuş.
Dakikasında cevap vermek zorundayız sanki.
Herneyse iyi geceler.
Millete de rezil olmuş muyumdur ki? Sokağa çıkmaya yüzüm kalmadı.
Hayır sinirlenip yere atarken bağırdım çağırdım