Arkadaşlar merhaba bende süreğen bi nefss darlığı var akciğerlerime baktırdım hem tomografi hem film kardiyolojiye de gittim bir şey çıkmıyor ama nefes darlığı hâlâ var sizce başka ne sebeplerden nefes darlığı olabilir nefes darlığı için başka hangi branşa gidebilirim böyle yokuş çıktıktan yemek yedikten sonra falan da nefesim daha çok daralıyor
3 ay
Nefes darlığı için hangi branşlara gidilir?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yav arkadaşlar iç hastalıkları dahiliye ne ya saçma yanlış yönlendirmeyin Hanım Efendi göğüs hastalıklarına randevu alıcaksınız
Bazı panik atak ataklarında da nefes darlığı olabiliyor.
4 aydır her gün her an oluyor ama akciğerlerimde ve kalbimde bir şey yok onun dışında belki başka nefes darlığı yapan hastalıklar vardır diye sormuştum ama en önemlileri kalp ve akciğerler sanırım
Göğüs hastalıklarına gitmen gerekli. Solunum fonksiyon testi yaptırman gerekli.
Yaptırdım bi şey çıkmadı
Boy kilo? Nefesin daralınca hızlı ve çok mu nefes alıp veriyorsun?
Nefesim hep daralıyor boyum 1.58 kilom 54
Hiatal herni de olabilir
tomografide özefagusa bakıldı
Mide diyaframa doğru sarkma yapabilir. Ve akciğer alanını küçültür
bunun için nereye gitmem lazım
bu benim doktorumdu
İncele istersen belki işe yarar birsey bulabilirsin
iç hastalıkları
İç hastalıkları nefes darlığıyla ilgili hangi hastalıklara bakar ki?
yemek yerken oluyor dedin ya o yüzden dedim. ama nefes darlığı yapacak şeyler göğüs hastalıkları kardiyoloji psikoloji olabilir.
ha evet teşekkür ederim
rica ederim
Dahiliye
psikiyatriye git
Merhaba, öncelikld psikolojik bir sorunum olduğunu düşünüyorum benim sırtımda bir ağırlık oluyor dik durmada garip bit şekilde zorlanıyorum bir de dediğim gibi süreğen uyuyana kadar nefes darlığı oluyor bu 3 aydıe bu şekilde skolyoz kifoz gibi bir şey olsaydı akciğer tomografisinde veya filminde görülür müydü? Bu skolyoz ve kifoz akciğerlerin şişmesini engelliyor mu?
gözükmezdi. mr gerekiyor. ama ben anksiyeten olduğunu düşünüyorum sırt ağrıların var ise de ekstra bakmak lazım ama eğer mr temiz çıkarsa ki bence çıkacaktır fibromiyalji +anksiyete var demektir kapsamlı tetkik gerekir benimki on tanı
Sırt ağrım var ve böyle sanki omzumda bi şey oynuyor omzunu dik tutamıyorum
mr gerekiyor ama
nefes darlığın anksiyete muhtemelen. fibromiyalji ise eğer sırtının sebebi belli noktalarda özellikle ağrı yapar sırt omuz arasında ya da vücudun belirli başka noktalarında sindirim sorunları kulaklarda çınlama anksiyete depresyon gibi başka belirtileri de vardır
Ama nefesim yokuş çıktıktan sonra falan da daralıyor onun için de özellikle nefes almam gerekiyor
Bir de siz doktor musunuz merak ettiğim için soruyorum?
anksiyete de durgun halde bir anda nefes darlığı olur ama hareket ve veya konuşurken de tetikleneniliyor evet doktorum
KBB gittinmi
evet
Bikac aydır bende de var ne yapcam bilmiyorum
sen gittin mi göğüs hastalıklarına kardiyolojiye falan mesela ben aciller normal doktorlar özel doktorlar sağlık ocağı 3 kere akciğer filmi 1 kere tomografi çektirdim kalbime holter taktırdım ekg eko yaptırdım yetmedi cerrahilere bile gittim aama bi şey çıkmıyor bende de 4 aydır var sorduğum zaaman da psikolojik diyorlar ama ne biliyim öyle kafama taktığım bir şey de yok zaten yokuş çıkarken falan da daralıyor anlamadım gitti sana ne dediler doktora gittiysen eğer?
Ben gitmedim üç aydır var neden olduğunu anlayamadım burnumdan ameliyat oldum ondan olabilir dicem ama ameliyat olduktan birkaç ay sonra başladı birde boğazımda nodül var bilmiyorum alakası var mi
gitseydin keşke doktora bence bi git nefes darlığın varsa önemli bir şey çıkabilir
Gitmeyi düşünüyorum hangi bölüme gitmeliyim KBB dusunuyorum
burun ameliyatı olduysan sen bence önce KBB git eğer ordan bi şey çıkmazsa hemen göğüs hastalıklarına git hatta bence göğüs hastalıklarından önce kardiyolojiye git onlarda da bi şey çıkmazsa bilmiyorum dokotra sorarsın psikolojik olabilir bana dedikleri gibi
Nodül nefes darlığı yapabiliyormis belki oyuzdendir
kan tahlili de yaptır bence ordan da bi baksınlar ama bence git dediğim gibi nefes darlığı ciddi bir şey çünkü
Kan tahlili yaptırdım dahiliyeye gittim başka bı hastalık için bişey yok gibi.. nefes darlığı mi bilmiyorum derin nefes alamıyorum nefesimi çekemiyorum bu nefes darlığı mi oluyor
evet nefes darlığı oluyor eğer sürekli esneyerek nefes alıyorsan psikolojik olabilir öksürük, kanlı balgam, hırıltılı solunum varsa göğüs hastalıklarına git eğer bunların üstüne kalpte çarpıntı falan da oluyorsa kardiyolojiye git
Hangi testler isteniyor akciğer mi
akciğer filmi veya daha ayrıntılı bakmak istiyorsan akciğer tomografisi, solunum fonksiyon testi yapılır göğüs hastalıklarında kardiyolojide de kalbine bakılır EKG çektirip kalbinin ritmine bakarlar EKO da da doktor kalbine direkt bakıyor her şeyine (kalp krizi olasılığı, kalp yetmezliği vb.) bazen gerekirse de holter takılıyor ya 24 saat ya da 48 saat çarpıntın falan oluyor mu diye bakıyorlar her şey normalse psikolojik diyorlar