Herkese merhaba ve iyi günler. Benim bir sorunum var. Son 6 aydır bir rahatsızlık yüzünden, Midemde yanma yok bulantı yok ama sürekli yemek boğazımda takılmış veya ağzıma geliyor hissi yaratıyor. Sabah kalkınca bile geçmemiş oluyor bu his. Özellikle geceleri uyku kalitemi çok yıpratıyor. Ben işim gereği çok hareket eden bir insan değilim. Masa başı bir işim var. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Başına gelip de çözüm yolu önerecek var mı? Doğal yollarla olsun veya diyetle olsun fark etmez. Hastaneye gittim ancak 1.5 ay sonrasına endoskopi verdi. 1.5 ay bekledim bir daha gittim bu sefer makina arızalıymış yine 1.5 aydan fazla beklememi istediler. Artık mide ilaçları kullanmaktan bıktım. Bu kalıcı bir çözüm değil. Lütfen yardım edin... Şimdiden herkese teşekkürler.
Doktor daha iyi bilir en iyi çözüm doktora görünmem fakat benim anladığım kadarıyla guatr olabilir ve troid bezin büyüdüğü için o sıkıntıyı çekiyor olabilirsin. Yinede en iyi çözüm doktor dediğim gibi.
kanka ben de Allah korusun gırtlağımda bir sıkıntı var diye gittim. sigara içen biriyim çünkü. Adam bir aletle baktı, bişey çıkmadı çok şükür. hafif bir doluluk hissiyatı sende de oluyor mu boğazda?
Zaten sigara da çok tetikler bunu. Reflü dediğin baharatlı, yağlı laktozlu, asitli yiyecekler ve sigaranın tetiklediği bir hastalık. Evet doluluk hissiyatı oluyor.
alkol var knka sigara da var. mideyi asitlendirmemeye çalışacaksın. ve özellikle de yatarken knk, uyumaya yakın bişeler yeme. ben bu hatayı çok yaptım hatta gerekirse uyumadan 1 saat önce mide asidi düşürücü rennie falan kullan.
Ayni seyimi yasadik bilmiyorum ama bende doktora gittim ve beslenmene dikkat et dedi. Sadece ekmegi azalttim rahatladim. Sen ne kadar yiyosun bilmiyorum benim cok yemekten oluyirdu