Arkadaşlar 5 aydır aralıksız nefes darlığı çekiyorum akciğerlerime (tomografi ve film) baktırdım kalbe gittim bi şey çıkmadı özele gittim sırtımı dinledi kalbimi dinledi kanımdaki oksijen seviyesine falan baktı anksiyete psikolojik yapıyorsun dedi 5 aydır geçmiyor artık çok yoruldum psikolojik nefes darlığı bu kadar uzun sürer mi doktorlar bulamamış olabilir mi hastalığımı yoksa illa ki anlaşılır mıydı?
Bir de sıcak basması, yutkunma güçlüğü, sürekli uyumak isteme, nefesi kontrol etme, bacaklarda vücutta uyuşma, karında sertlik baskı gibi şeyler oluyor
Bu arada uyurken sorun olmuyor rahat uyuyorum ama uyandığım an başlıyor ve uyuyana kadar devam ediyor her günün sonunda nefesim kesilecek diye bekliyorum resmen her gün daha kötüye gidiyor hem nefes darlığı çekip hem şu an nefesim kesilecek ölücem deyip anların tadını çıkaramıyorum..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Nefes egzersizleri var diyafram kullanılarak yapılan öğren onları düzenli yap çok iyi gelir
Nefes egzersizleri denedim fakat bende işe yaramıyor
Düzenli yap öyle hemen etki etmez kaç yıldır böyle
5 aydır
Yeniymiş daha YouTube de birçok video bulursun onları uygula. Bide bol bol okuma yap anksiyete ile alakalı. Kitap önerebilirim sana seviyorsan okumayı
Olur severim kitap okumayı
Ya aynı sorun bende de varhemde aynılarıı yaa bende de anskiyete bozukluğu varmış nasıl iyileştin sen biraz bilgi verirmisin nefes alamıyorum bendee
İyileşemedim ben
Ankstiye çok zor hayati zehir ediyor maalesef bendede var galiba
Nefes darlığı aşırı kötü bazen keşke ciğerlerimde bir şey olsaydı diyorum bir de bu belirsizlik durumu beni delirtiyor
Haklisin bendede bazen oluyo bazen normalce konuauyorum insanlarla nefesim daraliyor konuşamayacak derece oluyorum geçende arabayla gidiyorduk arkadaşim full ses sarki açtı bikac kişi bakınca kalp krizi gecirir gibi oldum çok kötüydu benim için
Evet o bende de oluyordu eskiden sen doktora göründün mü bunlarla ilgili
Doktora gitmedim ama tanıyı ben koydum kendime
kardes bogazda yumru ve soluk kesilmesi oluyor mu bendede var 4 aydir
Kardes o bende de var kafaya taktigin bisey vardir bi işe gir kafayi dagitman lazim başka türlü ilaç falan olmaz öyle
Kafaya taktığım bir şey yok ama psikolojik diyorlar bilmiyorum bulamadılar mı acaba
Şimdi söyle o piskiyatri ilaclari kullanirken iyi ama onlarin yat etkisi daha kötü yapiyo hersey kafada baslayip kafada bitiyo böyle düşün
Merhaba şu an nasılsınız
anksiyete evet bu psikiyatriye gitmen gerekiyor
Bu kadar uzun sürer mi ve nefesim kesilir mi?
tabiki sürer neden sürmesin çok daha sidettli de olabilir bunun bir standarti yok
Nefesim kesilir mi peki?
evet en yaygın belirtilerindendir
Hayır yani nefesim kesilip ölebilir miyim anksiyete öldürür mü?
aynı anda kalp yetmezliği olan birinde anksiyete evet öldürebilir ama kalp sağlığında sorun olmayan birini anksiyete oldurmez
Kalbimde bi şey yok ama ciğerlerde de sorun olsa aynı şekilde öldürebilir mi?
kalpte sorun yoksa korkacak bir şey yok anksiyete bir korku hastalığıdır vücudun sebep yok iken kaç savaş pozisyonuna girmesidir. olum korkusu olur ölüm inancı olur nabiz ve kan basıncı yükselir ( adrenalinden dolayı ) uç noktalardan kan çekilir mideden kan çekilir ama oldurmez çok yoğun korktuğun anda hangi sebeplerle ölebiliyorsun aynı ( kalp hastası biri yoğun stres ve korkuda ölebilir ama hiç bir sağlıklı birey anksiyete atağında olmez ) ama şu da var hem anksiyete atağı çekilmez çile gem de çok uzun vadede vücudu yorar da o yüzden tedavi ol