bide ilk defa antibiyotik iciyorum hemen iyilesmeye basladi biraksam mi devam ediyim mi zararlı bisey mi 12 tane var icinde ne çok soru sordum ama 😁kusura bakmayin
Arkadaşlar bademciklerim iltihaplanmış doktor antibiyotik verdi eczacı soyle yazmista ben gunde 2 defa aliyom dogrumu ya?
Pardon hemen cevap vereyim. Antibiyotikleri yarıda bırakmak doktorlar tarafından önerilmez çünkü vücudun direnci için verilen dozun alınması gerekiyor. O yüzden 12 hapın tamamını düzenli olarak alman gerek. Bir zararı yok merak etme, zaten olası yan etkilerde her ilaç için "ilacı almayı kesin ve doktorunuza başvurun" diye uyarı vardır.
Bu bademcik iyi biseymidir ve herkeste varmıdır? Ve simdi neden olduginu anlamadim yagmurda islandim baya ve sinra oldu olur mu usutmeden filan nelere dikkaet ediyim mesela bide şey tekrarlarmi yani bida ilk defa oldu ya olur mu yani yine 1 dedim napim merak ediyorum insallaj hepsine cvb verirsin
Bademcik iyidir evet, herkeste de vardır. Soğuk havalarda özellikle hassas olur enfeksiyon kapar. Dikkatli olmak gerekir soğuktan korunmak için. Çoğu enfeksiyon viraldir yani antibiyotik gerekmez ama baslandiysa bitirmeyi öneririm. Özelden de sorabilirsin her zaman
tamam teşekkur ederim şey bide bu antibiyotik tum vucuktta eger bi iltihaplanma filan varsa mesela kulakta filan onlarida gotururmusacma oldu ama bunada cvb verirsen valla gidiyorum
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Arkadaşlar bademciklerim iltihaplanmış doktor antibiyotik verdi eczacı soyle yazmista ben gunde 2 defa aliyom dogrumu ya?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Antibiyotikler 12 saatte bir defa tok karnına alınır. Yani 2×1 demek günde iki defa bu şekilde al demek.
teşekkür ederim bende sabah 11 de ictim bide simdi 11 de icicem peki diger sorularima cvb verebilirmisin 🤗
Diğer sorular?
detayda yaziyo ya hani 🤭
Pardon hemen cevap vereyim. Antibiyotikleri yarıda bırakmak doktorlar tarafından önerilmez çünkü vücudun direnci için verilen dozun alınması gerekiyor. O yüzden 12 hapın tamamını düzenli olarak alman gerek. Bir zararı yok merak etme, zaten olası yan etkilerde her ilaç için "ilacı almayı kesin ve doktorunuza başvurun" diye uyarı vardır.
saol ya sen cansın valla hepsini bitirim ozaman ben 😊
Rica ederim, çok geçmiş olsun.
teşekkür ederim Iyı geceler
İyi geceler
12 tane olduğundan emin misin. 10 ve 14 lük formalari var
suna baktim 🤣🤣 14 krall hesapta bilmiyoz ya
yazida bilmiyoz suna ne ya şuannn
:) bizim işimiz bu
ozaman doktor bey 14 tanesinede bitirmem mi lazim iyi olmaya başladim zarar olmasin 😁
En az 10 tane al yine de. 5 günlük tedaviyi bitir
Tamam yok eger sıkıntı olmaz iç diyosan içiyim bogazim baya kotuydu ve 27 yasibdayim ilk defa oldu bu bademcik iltihabi ben hic bilmem
hepsini içim
Tedavi eksik kalmasın. Almaya devam et
tamam bisey daha sorabilirmiyim 🤗
Tabiki ;p
Bu bademcik iyi biseymidir ve herkeste varmıdır? Ve simdi neden olduginu anlamadim yagmurda islandim baya ve sinra oldu olur mu usutmeden filan nelere dikkaet ediyim mesela bide şey tekrarlarmi yani bida ilk defa oldu ya olur mu yani yine 1 dedim napim merak ediyorum insallaj hepsine cvb verirsin
Bademcik iyidir evet, herkeste de vardır. Soğuk havalarda özellikle hassas olur enfeksiyon kapar. Dikkatli olmak gerekir soğuktan korunmak için. Çoğu enfeksiyon viraldir yani antibiyotik gerekmez ama baslandiysa bitirmeyi öneririm. Özelden de sorabilirsin her zaman
tamam teşekkur ederim şey bide bu antibiyotik tum vucuktta eger bi iltihaplanma filan varsa mesela kulakta filan onlarida gotururmusacma oldu ama bunada cvb verirsen valla gidiyorum
:) gitme nereye gidiyorsun
Eğer enfeksiyon kaynağı yani mikrop, aldığın antibiyotiğe duyarlı ise evet onu da öldürür.
hee pekii bu doktorun verdigi iyibi antibiyotikmi genelde ag ile baayan veriliyormuşta Hjajajaj neysee seniyordum doktorrrrr beyy 🤣
2 çarpı 1 yazmış tok. Karnina
cokkk saollll bende okuma yoktu ya
Dalgamı geçiyorsun anlamadım ki
onu biliyoz heralde çarpiyo sayiyi yani gunde kac kez icilecek anlaminda dedjm neyse saol yinede sen benle gectin dalgani neyseeeegg
Madem onu biliyonda. Neyi soruyon ya allahım sabır ergenler bir bitmediniz