Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Ben aslında psikologlara güvenmeyen birisi olduğum için gitmedim hiç, Ayrıca belki gelecekte böyle bir kaydımın olması yapmak istediğim şeyler etkiler diye endişelerim de vardı. Birde obların böyle birini deli ilan edip herşeyden yasaklayabilmek gibi bir yetkileri varmış galiba, bir arkadaşımı neredeyse tıkıyorlarmış öyle anlatmıştı kendisi, korktum bende açıkçası çünkü çevremde hep "farklı" olduğumu hissettirmişlerdir. Ama artık yapamıyorum galiba...
Aradığım psikologu şöyle tanımlayabilirm:
1) Paraya değil insana değer veren (araştırmamda bundan şikayet eden çok kişinin yorumunu okudum.)
2) Özel piskologların kayıtları gelecek için size sorun yaratmıyormuş galiba, o yüzden özel (yanlışsam düzeltin lütfen gitmeyeyim hiç baştan XD)
3) Ağzı sıkı biri... Söz vermiş olsalarda insanız sonuçta her şey olabilir. (Anlatacağım şeylerden bazıları az da olsa bilindik olan bazı insanları kapsadığı için onları herhangi bir yönden olumsuz etkilemesini istemiyorum.)
4) Saçm gelebilir ama... Beni içeri tıkmaycak biri. Arkadaşımı psikoloğu sinirlenmiş diye tıkmak istemiş saçma bir olaydan o yüzden öyle gücünü kötü kullanmasın. (İnanın bana o arkadaşımdan daha çok tıkılmak için sebebim var.)
5) Açık görüşlü biri, bazı insanlar farklı eğilimleri olan çocuklarını / arkadaşları düzelsin diye onları müslüman piskologlara götürüyorlar. (Güya "günah" diyecek çocuk düzelecek vs..)
Not: müslümanların hepsi kapalı görüşlü demiyorum sadece insanlar özellikle bu konular için bunu vurguluyorlar. "müslüman piskologa götür düzelir. " falan diye.
6) Mümkünse kadın bir psikolog. (Şey erkeklerle ilgili bazı sorunlarım var diye konuşurken çekinirim diye düşünüyorum. Ama erkek olsa profosyonel yaklaşacaksa gerçekten daha az sorun edebilirim belki..)
Örnek: Kız bir arkadaşım gelecek kaygısından gitmiş, psikolog ona "Boş ver sen çok güzelsin 😉) demiş falan.
Aradığım psikologu şöyle tanımlayabilirm:
1) Paraya değil insana değer veren (araştırmamda bundan şikayet eden çok kişinin yorumunu okudum.)
2) Özel piskologların kayıtları gelecek için size sorun yaratmıyormuş galiba, o yüzden özel (yanlışsam düzeltin lütfen gitmeyeyim hiç baştan XD)
3) Ağzı sıkı biri... Söz vermiş olsalarda insanız sonuçta her şey olabilir. (Anlatacağım şeylerden bazıları az da olsa bilindik olan bazı insanları kapsadığı için onları herhangi bir yönden olumsuz etkilemesini istemiyorum.)
4) Saçm gelebilir ama... Beni içeri tıkmaycak biri. Arkadaşımı psikoloğu sinirlenmiş diye tıkmak istemiş saçma bir olaydan o yüzden öyle gücünü kötü kullanmasın. (İnanın bana o arkadaşımdan daha çok tıkılmak için sebebim var.)
5) Açık görüşlü biri, bazı insanlar farklı eğilimleri olan çocuklarını / arkadaşları düzelsin diye onları müslüman piskologlara götürüyorlar. (Güya "günah" diyecek çocuk düzelecek vs..)
Not: müslümanların hepsi kapalı görüşlü demiyorum sadece insanlar özellikle bu konular için bunu vurguluyorlar. "müslüman piskologa götür düzelir. " falan diye.
6) Mümkünse kadın bir psikolog. (Şey erkeklerle ilgili bazı sorunlarım var diye konuşurken çekinirim diye düşünüyorum. Ama erkek olsa profosyonel yaklaşacaksa gerçekten daha az sorun edebilirim belki..)
Örnek: Kız bir arkadaşım gelecek kaygısından gitmiş, psikolog ona "Boş ver sen çok güzelsin 😉) demiş falan.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Derdin neyse hayat tecrübesi olan biriyle konuşman iyi olur. Ama manipüle etmesine de izin verme.
Ve konuştuğun insanın kullandığı kelimelere de dikkat et. Pozitif kelimeler kullanması çok önemli.
Ya o konuda çok şanssızım maalesef, insanlar şaka yapınca bile anlamadığım oluyor. Daha önce beni 2 yıla yakın kandırmıştı bu anlamama durumum yüzünden. 😅
Hmm anladım, "rahatsız ettiğim için özür dilerim" demek yerine "yardımın için teşekkürler" diyen biri gibi diyorsun değil mi?
Hayır. Mesela biri hakkında konuşurken veya bir şeyi ifade ederken, ''Yalan söylüyor diyorsa ondan uzak dur, doğru değil diyorsa'' konuşmaya devam et.
Bunu ilk defa duyuyorum biraz daha açıklayabilir misin lütfen? (neden böyle bir şeye dikkat etmem gerektiğini vs.. )
Mesela bir kısım insanlar konuşur konuşur, usanmadan bıkmadan konuşur anlatır, en sonunda der ki, ''haksız mıyım'', veya ''yalan mı'' İşte bunlarla muhabbeti kes.
Çünkü savunduğu veya inandığı ideoloji de haksız veya yalancı durumuna düşüyor. İnsan kendini ifade eder, kendine faydası olmayan sana nasıl faydalı olsun. O yüzden her zaman pozitif olmalarına dikkat et samimiyet kuracağın insanların.
Hmm anladım sanırım. Teşekkür ederim bilgilendirme için, dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. 😇👍
Ben psikologum isini layikiyla yapana denk gelirseniz hicbir sorun yasamazsiniz
İşte öyle birini nasıl bulabilirim?
Bu arada merak ettiğim için doğrusunu soruyorum, gerçekten isteğinizi gibi birini yasaklayıp içeri atabiliyor musunuz?
Oyle birsey yok
Konusmalariniz iki kisi arasinda kalir
Ne gibi birseyle insan iceri atilabilir
Kimse sana da asilmaz
Bin bir turlu cinsellik vs sorun dinliyoruz kimseye oyle sarkintilik yapmak icin degil
Mesela bu kişi kendi adına karar verebilecek mental sağlığa sahip değil diyip onu bazı haklarından men edemiyor musunuz?
Arkadaşlarına falan bile anlatmıyorlar mı? Sonuçta onlarda insan paylaşabilirler.
Mesela "bu deli tedavi görmesi lazım" diyip tımarhaneye atmak gibi demek istemiştim.
Birinin bana asılacağından korktuğumdan değil erkeklere ilgili sorunum dediğim genel olarak çekiniyorum manasında. Arkadaşımın hikayesi de baharatı oldu.
Peki sizin önerebileceğiniz birileri var mı güvendiğiniz?
Psikiyatra yonlendirebilir orasi ayrica karar alabilir tedavi gerekiyorsa
Kisi onermek istemem acikcasi ama cok iyi psikologlar var biraz arastirin isterseniz sehre gore
Anladım, yine de bilgilendirme için teşekkür ederim. 😇
Umarım sorumdan dolayı alındırmamışımdır siz bu arada.
Sadece bilmediğim için öğrenmem adına sordum, önyargılı yaklaşmak istemediğimden dolayı.
Yok hayir merak etmeniz cok dogal sizi anliyorum
Isterseniz bana da yazabilirsiniz
İsterseniz benim kuzenim var psikolog
Web sitesi varsa link paylaşabilir misin araştırmam için?
Tanıdığım var çok iyi bir psikolog
Web sitesi falan varsa linkini paylaşabilir misin araştırmam için?
İnst var ordan yaz görür sanırım
Photography_macrom
Teşekkürler 😇
Rica ederim