Bir insanın bedenine yorum yapmak bence en büyük saygısızlık. Ben kimsenin kilosuna yorum yapmam. İnsanlar hasta da olabilir bilemezsin. Maalesef çok kırıcı oluyor insanlar.
Bir arkadaşım kilo almışsın dedi. Kırıcı ve yanlış değil mi?

Bir insanın bedenine yorum yapmak bence en büyük saygısızlık. Ben kimsenin kilosuna yorum yapmam. İnsanlar hasta da olabilir bilemezsin. Maalesef çok kırıcı oluyor insanlar.
İnsanları bu yöndem hiç anlamıyorum bir insan kilo aldığında verdiğinde saçları döküldüğünde ya bişey olduğunda kendisi farkında zaten neden üstüne bizler gidip aa bak böyle olmuşsun şu olmuş cart curt diyip morel bozuyoruz derdimiz ne bizim kilo almışsın yerine ya ne kadar şık olmuşsun desek o bize sabah akşam küfür ediceğine veya üzülceğine mutlu olsa dediğimiz iki kelime sayesinde "şık olmuşsun" biz bizler insan olmayı beceremiyoruz arkadaşlar yazık bizlere kırıp dökmeyi biliyoruzda insan kazanmayı kalp kazanmayı bilmiyoruz buda bizim ayıbımız saygılar...
Bunu bi arkadaşım bana sürekli söylüyor ama kendi benden çok daha kilolu ve benden daha çok kilo aldı bu ne anlama geliyor işte insanlar kendi özgüvensizliğini kendi yetersizliğini başkalarına da yansıtmaya çalışıyor sakın böyle insanların yemi olmayın kilo dediğiniz şey sadece bir rakamdır diyet yapmaya başladığınız andan itibaren takır takır gider ben 1 ayda 11 kilo vermiş insanım ve buna kefilim lütfen özgüveniniz en yüksek seviyede olsun kusursuz olmanıza gerek yok kendinizi sevdiğiniz andan itibaren hayatınız değişecek ve güzelleşecek böyle küçük detaylara takılmayın
Evet fazlasıyla kırıcı. Bu konuda çok ince çizgilerim var. Fikrim sorulmadığı sürece kimsenin dış görünüşü hakkında yorum yapmam. Keşke herkes bu incelikte olsa...
Aslında değil ama insan ilişkilerinde öyle olduğunu söylüyorlar buda her doğru heryerde söylenmez sahtekarlığı o ortaya koyuyor. Ben kendime hergün diyorum kilo almışım diye ve vermem lazım bunu başkasıda dile getirirse beni zayıflama aslında teşvik etmiş olur ama yok iyisin sıkıntı yok diye söyleyenler olsa sonum duba olurdu her halde
Cevap
93Cevap
Evet, bazen insanların söyledikleri şeyler kırıcı olabilir ve karşı tarafa olumsuz bir etki yapabilir. "Bir arkadaşım kilo almışsın" gibi bir cümle, kişinin kendini kötü hissetmesine veya incinmesine neden olabilir. Kiloya veya fiziksel görünüme dair yapılan yorumlar genellikle hassas bir konudur ve insanların duygularını etkileyebilir.
Eğer birisi size bu şekilde bir yorum yaptıysa, tepkinizi anlayışlı bir şekilde ifade edebilirsiniz. Örneğin, "Bu konuda hassasım ve bu tür yorumlar beni incitiyor. Daha nazik bir dille konuşabiliriz" gibi bir yanıt verebilirsiniz. Bu şekilde duygularınızı ifade etmek, karşı tarafın söylemini gözden geçirmesine ve daha dikkatli olmasına yardımcı olabilir.
Aynı zamanda, kilo veya fiziksel görünüm gibi konuları başkalarıyla konuşmadan önce düşünüp, hassasiyet gösterebilmek önemlidir. İnsanların bedenleri ve kilolarıyla ilgili yargılara dayalı yorumlar yapmak yerine, daha destekleyici ve olumlu bir dil kullanmak her zaman daha iyidir.
Evet gerçekten o kadar saçma ki
Yani bunu söyleyince kişinin eline ne geçiyor çok zayıflamışsın veya çok kilo almışsın
O kişinin neler yaşadığını hiç bilemeyiz belki o kadar hassas bir dönem de ki bunu duymayı kaldiramicak halde o yüzden kimse düşünmeden konuşmasın ya
Vallahi kilo almışsın diyenlerin ağzının ortasına patlatacaksın bir tane. Var ki yiyorum sanane dmek lazım. Param var da yiyorum sanane aç köpek, zarganaaa de ona eğer zayıfsa 🤣
Yani biz kendimizi aynada görüyoruz, ki hadi diyelim hiç aynaya bakmadık ve kilomuzun farkında değiliz, yine de sanane yani sen kimsin de beni yargılıyorsun. Ama sorsan iyiliğin için söyledim canım yha derler. Sus ulan iyilikmiş, yılan!
@ILoveReis anlamadm? Seni ne tepikliyir ki? Gijdullah, anası mamaroza, papası peyser, cırıx qandom. Sensin aptal beni benden çıkarma çok kötü olur. Ne aptallığımı gördün sen? Xiyarr mısın? Sosqa iyi verir e ağzun get ağzu yu yuya bilirsənsə🤣🤣🤣
@ILoveReis qaqaş diyəsən bu özün sikdirmək istəyir🤣🤣 bu dil malca deyil azərbaycancadı. Sən isə qəhbəlik dilin daha yaxşı bildiyin, öyrəndiyin üçün bu dili bilməməyin çoox normaldı ki bu seçimində sənə uğurlar diləyirəm sənə ənnn yaraşan şeyi eləmisən. Sik qurusuna belə həsrət qalan bir şəxs olarağ çox yersiz bir insanlığın var amma ki oda yoxdu insanlığ yoxsulusan daldan verirsən amma ki qabağıvı dağıdanda çoxdu qəhbəlikdə 1ci yerdəsən!! Yani beni zor durumda bırakma kötü şeyler yapmak istemiyorum❣❣❣
Bana da bunu çok diyen oluyor şu an 21 kilo fqzlam var. Bazilari gercekten iyi niyetle diyor hani farkinda degilsin ver gibisinden. Ama bazilari gurur kirmak icin diyor insanlarin niyetini sen biliyorsun bana mesela gurur kirmak icin diyenlerle arama mesafe koydum.1 aydır spor yapiyorum diyetisne gidiyorum 5 kilo verdim kaldi 16 kilo. Tatlim kilo alinip verilebilen bir sey sen moralini bozma. ben cok zayiftim bu sene hep evdeydim depresyon da gecirdim boğazimi tutmadim hep yedim simdi kilo veriyorum sen de spora bqşla ver kilonu canım sen kilo verdikten sonra o arkadasinla bulusunca ayy hayatim kilo almissin de yok sana oylr geliyor derse de şişçikte şişmissin de bak bakim bir daha diyebiliyor mu
Kilo konusunda oldukça hassas biriyim hatta çok. Bu zamanında kilomla ilgili yaşadığım travmalardan kaynaklı o yüzden birisi benim kilomla alakalı kilo vermişsin dahi söylediği zaman benim sinirlerim bozuluyor ve ister istemez o insanı kırıyorum. O yüzden yorum yapmamak en iyisi çünkü bir insan gerçekten kendisi kilo aldığını veya kilo verdiğinin farkındadır bunu bir başkasının dile getirmesi hiç hoş değil.
Mümkün olduğunda fikir istenilmeden fiziksel özelliklerle alakalı görüş belirtilmemeli. Belirtilecekse bile kilo almışsın çok hoş olmuş, kilo vermişsin, çok zarif görünüyorsun gibisinden şeyler denebilir. Onun dışında pek hoş değil.
Evet kırıcı olabiliyor ama ben umursamıyorum.. 1.90 boy var genelde 100 105 oluyorum. Ama bu sonlarda 115 oldum ve gelen giden kilo mu aldın kilolusun deyip duruyor umursamıyorum bile. Bazen umursamamak iyidir. Ama dikkate almak en önemlisi.. kendi saglimiz sonuçta.. Fotodaki sensen eğer bence fiziğin gayet hoş duruyor.
Boyun çok iyi bu arada
teşekkür ederim kimi beğenir kimi çok uzunsun yanında durulmaz diyor..
Yok çok iyi boyun kısadan uzuna birçok kız arkadaşım var hepsi senin boylarindaki erkekleri çok beğeniyor 1.90lık erkeklerin çok olmamasından yakiniyorlar hatta😂
Ne bilim bana hiç denk gelmedi. Sen hepsini topla bir yere geliyorum 🤣
Senin boy kaç?
Yoo hiçte kırıcı değil eğer art niyetle söyleniyorsa zaten anlarsın ama kimse bişey diyemeyecek mi kilo alınır verilebilir ne var ki bunda bazı insanlar bazı şeyleri çok abartıyor. Her şeyi takmayın bu kadar hayat her şeyi takacak kadar uzuj değil.
Uzun*
Arkadaşlar siz de çıt kırıldımsınız. Yapmayın kimse ile arkadaşlık o zaman. Kilo almışa kilo almış denir. Kilo vermişe kilo vermişsin denir. Ne abartınız
Bunu yaZmaya gelmiştim
Bir videoda görmüştüm öğretmen çocuklarına şu şekilde öğretiyor bu durumu, bir kişinin 5 saniyede değiştiremeyeceği bir şeye yorum yapmayın. Ama maalesef bazı insanlar boş boğazlar ve duramıyorlar ne denir ki
Kesinlikle gereksiz bir yorum. 15 saniye içinde duzeltilemeyecek şeylere yorum yapılmaz. Mesela saçında bir şey varsa uyarirsin ama kiloya yorum yapılmamalı..
Neden bu kadar çok güzellik algilarina takılıyorsunuz kilo almış olman seni çirkin yapmaz. Ikinci olarakta insanların düşüncelerini niye bu kadar önemsiyorsunuz
Kilo alan İnsan zaten kilo aldığını bilir ve bunu ona tekrar gözüne sokarak söylemek gereksizdir çünkü kilo almasının bir çok sebebi olabilir ve bu kişinin kendisini ilgilendiren bir konudur.
Evet çok kırıcı oluyor. Lisede bir arkadaşım bana da derdi sen asla zayıflayamazsın kilolusun falan diye dalga geçer gibi söylerdi. Şimdi ben zayıfladım kendisi kilo almış 😂
Body shaming gerçekten rezilce bir hareket ve bunun bir arkadaşın tarafından yapılması ise kabul edilemez bence arkadaşlığını gözden geçirmek için haklı bir nedenin var
Ne kadar samimi olduğuna bağlı. Yıllarca dost olduğunu biri olup bunu dediyse senin iyiliğin için söylemiştir. Kırıcı değildir yani.
İnsanların şu hadsizlikleri beni sinirden öldürüyor yahu kilo alan da veren de farkında sanki kendisi soylemese bilmeyecek insanlar olarak acil ya hayır konuşup ya da susulması gerektiğini inşallah ölmeden herkes ogrenebilir
işte söyleme üslubu çok önemli bir insana kilo almışsın denmez bacakların göbeğine göre incelmiş denir :D
İyi bari hakaret etmeden söylemiş
Bazıları hakarat ede ede söylüyor
Bayılıyorlar valla milletin kusurunu yüzlerine vurmaya😑
Ya kilo alınıp verilen bir şey. Değişebilir yani. Özellikle kilo sıkıntısı olan kişiler görüyorum diğerlerinin her kusurunu büyütüp anlatıyor söylüyorlar. Kendinizle barışık değilsiniz diye başkalarına satasmayin
En İyi Cevap