AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ben de miyopum. Derece 4.5
Gözlük kullanıyor musunuz?
Size özelden yaza bilir miyim? Daha sonra dilerseniz silersiniz
Gözlük kullanıyorum. Evet yazabilirsiniz
Beyin cerrahiıyım ben ya
Biraz tecrübeliyimdir sorun ne tam olarak?
Miyop çıktı bende bilgi almak istiyorum bu konuda. Tam olarak tecrübeniz nedir?
Gözlük verdi mi peki
Evet verdi ama ben hiç kullanmadım. Lens veya lazer düşünüyorum.
Lensle gözlüğün bir farkı yok zaten sadece görüntü olarak farkı var bende lazer oldum iyi gözüm şu an tavsiye ederim
Dereceniz kaçtı, gözlük kullandınız mı? Süresi?
Astigmat göz tansiyonu falan var mı?
Astigmat var ama çok az dedi doktor.
Ben 5 yaşından 9 yaşına kadar baldak altı kalınlığında gözlük kullandım sonea ara verdim lise yıllarında bir süre kullandım sol gözülm 3.5 derece sağ gözüm 1.75 falandı astigmat yüksekti
Doktora sordum ama net bilgi alamadım. Kornea uygunluğu hariç. Minimum gerekli derece var mı bilmiyorum. 1 senede gözlerim 1 derece artmış. Normalde miyop çok artmıyor diyorlar.
Geçmiş olsun. Sizinki küçüklükten ben de 19-20 yaşımdan sonra artma oluştu Üniversiteye hazırlık döneminde. Aslında dereceler çok yüksek değilmiş astigmat sıkıntı olmuş demek ki
Lazer yüksek derecelerde de yapılıyor önemli olan göz tansiyonu ve gözün ameliyata uygun olup olmadığı bana öyle demişti doktorum
Mümkünse ameliyatı ne zaman oldunuz?
Gözlük kullanmamın sebebi göz kaymasıydı ama derece değil derece sonradan oldu
Teşekkür ederim sanada geçmiş olsun
Doktor göz tansiyonu yok demişti bana. Ama asistan sonuçta. Sormayı unuttum acaba şeker hastalığı ile alakalı olabilir mi miyop artışı?
Şeker mi var inan bu konu hakkında bilgim yok ama yeğenlerimin gözüde 2 den bir anda 3 çıktı bunun sebebi telefon ev vb gibi şeyler olabiliyor etken çok yani tabi doktor değilim ama 25 senelik göz sorunum olduğu için bişeyler biliyorum
Anladım. Lens tavsiye eder misiniz peki?
Ben hiç lens kullanmadım lens kullanınca lazerde sıkıntı olabiliyor doktorun bana ilk sorduğu lens kullandı mı sorusu olmuştu eğer lazer düşünüyorsa bu soruları bir doktora sor ve daha detaylı bir bilgi al
Ve lens iltihap gibi şeylerde yapıyor dikkatli kullanılması gerekiyor
Anlıyorum. Gözlüğün zorlukları nelerdi pek sizin için? Umarım çok sorup darlamiyorum)
Yok estağfullah gözlük kullanmayı hiç sevmedim burnumu baya eziyodu yakışmıyordu o yüzden baya bi süre bu nedenlerden dolayı da bırakmıştım sonra 25 yaşlarımda paramı ayarlayıp ameliyat oldum sadece bir gözümden çünkü diğeri iyiydi iyi kide olmuşum gözlüksüz hayat daha güzel🙂
Ameliyat sonrası ne kadar sürede normale geldiniz? Tekrar artma oldu mi gözlerde?
Seneler oldu tam hatırlamıyorum ama 1 ay kadar belkide daha fazla ışık hassasiyeti oldu tek gözümden olmama rağmen derecemde artma olmadı ama son yıllarda da açıkçası hiç kontrole gitmedim
Rahatsız olmadığınız için gitmemeniz çok normal. Ben de çok kararsızım ameliyat konusunda ya sadece geceleri gözlük kullanacağım. Doktorla da konuştum aslında asistan. Kendisi de kullanıyordu. Alternatif yöntemler, egzersiz krem vs sordum pek bilgi vermedi. Önce bu konuda biraz araştırma yapayım yoksa sizin gibi en son kapı lazer
Sen önce iyi bir doktora git sor soruştur çünkü sadece dinlendirici kullananlarda oldu çevremde ama bir süre sonra arttı dereceleri ona göre göz ihmale gelmez dikkat et
Allah senden razı olsun cidden, Allah o yeğenleri de korusun kollasin her daim. Teşekkür ederim. Mutlu ettiniz inşallah siz de daha mutlu olursunuz.
Ne demek senden de Allah razı olsun amin bende çok teşekkür ederim kardeşim. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun.
Amin. Inşallah. Iyi geceler dilerim
İyi geceler🙂