Güncellemeler
+1 yıl
Uyurken eli hangi pozisyonda olmalı arkadaşlar. Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Salı günü doktor kontrolü olacak şu an için detaylı bilgi bulamadık kafamız karıştı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Aklına şaşıyorum bu kadar büyük birseyse müdahale edilir salıya değil en geç pazartesiye hal olur demmeki büyük bise yok
Biz de bilmiyoruz 3 gündür ufak tefek var diğer hemşireler bir şey demedi bugün pansuman yapan hemşire dedi. O da yatarken falan kan dolaşımı olmasına yediğine ictigine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Stabil şeyler önemli birsey yok demekki
Hemşire iyi değil demişse sence problem var mıdır yok mudur buse
4 hemşire inceledi 3 gün içinde 1 tanesi böyle söyledi. Çok büyük bir problem olsa hemen müdahale edilirdi acilde değil mi
Şişmesi iyi değil iltap kaparsa veya kangren durumu olursa elini keserler
3 gün oldu dikişler yeni zincir kesiği antibiyotik takviyesi de alıyor.
zincir paslı olabilir en kısa zamanda gitsin doktora
iltihap vücuda yayılmasın diye kesiyorlar bilgisiz insanlar yorum yapmasın
Doktor müdahalesi ilk gün yapıldı. Tetanoz aşısı vuruldu. Tendomlar ve nöronlar kontrol edildi problem olmadığı görüldü. Salı günü tekrar doktor kontrolü olacak hemşire de dikkat etmesi gerektiğini bol su içmesi gerektiğini ve kan dolaşımı için elini yüksekte tutması gerektiğini söyledi.
Tetenoz olduysa sorun yok şişme normal bir şişmedir geçer.
Kantaron yağı alın, kesiğe sürün
Kesik yeni doktor krem bile yazmadı daha
Tamam dediğimi yap sen, aktardan alabilirsin. Kırmızı kantaron ya da sarı
Kremi pansuman da sürüyorlar
Sen bilirsin, çok yerimi kestim. Krem falan kullanmadım hiç, kantoron yağı yarayı kurutur ve iltihapı alır. İltihap kalırsa orada keserler, bildiğim için konuşuyorum. Zarar gelmez dene
Enfeksiyon kapmışsa şişer
Dikişler yeni sadece bugün acildeki hemşire olumsuz konuştu. Eli baya derin kesikti çokta kan kaybetti ondan olabilir mi
Yara içerinde yabancı cisim kalmışsa veya dezenfekte edilmekte geç kalınmışsa enfeksiyon kapmıştır. Antibiyotik alması lazım, genel cerrah tekrar baksın ya da.
Antibiyotik kullanıyor
İlk gun ortapedi uzmanı tarafından müdahale edildi. Derin bir kesikti
La git hemisereye sorsana
Hemşireye sorduk arkadaşım dikkat etmemiz gerekiyor dedi şişlik enfeksiyondan daha tehlikelidir dedi. Bizim de kontrol salı günü doktor olmadığı için başına gelen oldu mu diye merak ettik
Burasi doktorlara sor sitesi degil la kizlara sor sitesi :D
Acile gitsenize.
Bugün gittik 1.2 saat oldu başına gelen var mı diye merak ettik
Anladım, hemşirenin dediğini yazmışsınız da doktora gitmediniz sandım
Hemşire inceledi sadece doktor salı günü bakacak.
Doktor bakmadı mı yani öyle şey mi olur
Tanıyı ve tedaviyi doktor belirler, doktorun görmesi ve muayene etmesi, karar vermesi lazım
Doktor ilk gün ve bir sonraki gün inceledi. Olay yeni 3 gün oldu.
Hmm anladım.
Geçmiş olsun
Teşekkürler
Bir yastık alın, yastığın üzerine bıraksın elini uyurken.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Gecer yaa
İnşallah