İçi kırık çürüdü sol yanağım üst burnumun solunu şişirdi bi kez antibiyotik ile geçti ama elimi koyunca orada iltihabı hissediyorum tam gecmiyor diş çekilmeden sanırım tehlike yaratmıyomuş da artık sanırm çekilmesi lazım
Doktor şişmeye augmentin verdi ama bu tekrarlar dedi diş çekmeden tedavi edilmeden tam geçmiyomuş antibiyotik bastırıyonyş elimle yanağa dokununca anlıyorum iltihabı zaten
Hazır bulmuşken kanal tedavisi yapılmış diş neden şişer? Yılda 1 kez şişiyor doktor kanal tedavin iyi yapılmış buna endotondi bakmalı dedi acaba kaplama mı gerekiyor basınç oldukça şişme ni yapıyor ablamadım kanalda sorun yok dedi?
Vallaha endodonti dersini ayrıntılı görmedim ama kırıktan kaynaklı bence. Kırıkta gıda birikimi oluyorsa o apse yapıyordur diye tahmin ediyorum. Kanal tedavili dişlerin kırılma oranı çok fazla çünkü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Önce antibiyotikle iltihap kurutulur sonra dolgu, çekim vs ne gerekiyorsa yapılır
Tesekkürler abla
Benim bir dişim de öyleydi yan tarafı şişti ve iltihaplanmıştı sanırım. Kökten kurtuluş oldu çekildi
Git tekrar doktora geçmiş olsun🥺
🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺 naneyi yedim🥺
Kıyamam🥲nolcak canım çektir kurtul çürümüş gitmiş artık.. Ben de zamanında gitseydim kurtulurdu ama geç oldu🙂
Çektirmezsen diğer dişlere atar çürük bi an önce git ihmal etme
2 kg et kaldı toto da oda dertten kurtulmuyo🥺🥺🥺
🥲🥲
🥺🥺🥺🥺🥺🥺
İnş doktorum inş🙂🙂
Hipokrat Emmi Selamunkümmmmmm
muhabbet koyu gördüm
Bak burada kalmıştık
Bunlar doktor değil kardeş benim recep abim kral kral
kardeş
Heyy gidi heyyyy racon koyarız racon receppciğimle
Doktorum diyordun ama🙂🙂sor doktoruna🙂
Eee küçüğümüz diş okuyomuş gaz vermek lazım😂biz yaşlı kurduz😂😂
ay ne düşüncelisin
☺️☺️😌😌
bişey derdim de neyse
Yağmurella senin dişin ne kadar süre çürük kalmıştı
Yani ne kadar sonra tedavi ettirdin
5 sene önce falan çektirdim ama ne kadar çürük kaldı hatırlayamadım biraz ertelemiştim
Hee anladımmm
Evet yapabilir gecmis olsun tuzlu suyla gargara yap
Dişinol sürsemde geçmedi Allah kimseye sağlıktan sorun vermesin
Fırçalama + tuzlu suyla gargara dışında pek bir şey yok. Çürük apse yapabilir pek tabii. Geçmiş olsun.
Yapar muayenede anlaşılır zaten
Disinol geçici diş ağrı kesicisi zaten. Disinizde kronik ağrı mi var sürekli
İçi kırık çürüdü sol yanağım üst burnumun solunu şişirdi bi kez antibiyotik ile geçti ama elimi koyunca orada iltihabı hissediyorum tam gecmiyor diş çekilmeden sanırım tehlike yaratmıyomuş da artık sanırm çekilmesi lazım
Antibiyotik doktor mu. soyledi siz mu. kullandiniz
Doktor şişmeye augmentin verdi ama bu tekrarlar dedi diş çekmeden tedavi edilmeden tam geçmiyomuş antibiyotik bastırıyonyş elimle yanağa dokununca anlıyorum iltihabı zaten
Çekilmeden düzelmeyecek anladığım kadarıyla
Zaten kırık üstüne çok iyi bir diş değil anlaşılan geçmiş olsun hangi dişiniz bu arada
Sağolun üst damak sol kök dişlerden biri
Hmm anladım sonrasında ne düşünüyorsunuz
Çektiricem beni korkutuyor.
Sonrasında implant olabilir
Mantıklı hsjsj
Korkulacak bir şey yok ya diş zaten sağlam değil zor olmaz çekmek ama endodonti uzmanı olsa gittiğiniz kişi çok iyi olur
Yani 26 yaşında takma alacak değilim
Yaşla alakası yok bazı kişiler pahalılık sebebiyle veya korkudan implant yaptırmıyor ama daha dayanıklı güzel
Ya iplenecek bi diş değil konum olarak bakalım
Da apse falan hiç hoş değil
Apseyi ben pıtlatmak isterdim seneye beklemem gerekiyor yav 🤦hatta 2 sene de diyebiliriz hahaha
Eğitiminizde muzaffer olun inşallah
Tişikkür ederim bir daha sizde de apse çıkmaz umarım hiçbir diş sorununuz olmaz
İnşallah doktorum inşallah ☺️😄
Hazır bulmuşken kanal tedavisi yapılmış diş neden şişer? Yılda 1 kez şişiyor doktor kanal tedavin iyi yapılmış buna endotondi bakmalı dedi acaba kaplama mı gerekiyor basınç oldukça şişme ni yapıyor ablamadım kanalda sorun yok dedi?
Vallaha endodonti dersini ayrıntılı görmedim ama kırıktan kaynaklı bence. Kırıkta gıda birikimi oluyorsa o apse yapıyordur diye tahmin ediyorum. Kanal tedavili dişlerin kırılma oranı çok fazla çünkü
Evet endodonti bakmalı doğru söylemiş
Kaplama yaptırmak gerekiyo onuda yaptırdım bi ara dalgınlıkla sakız çiğnerken çıktı
Teşekkür ederim
Rica ederim ☺️
yapabiliyor çektir kurtul
Yapar