pozitif şeyler okumayı tercih ediyorum.
-yüksek doz kortizon tedavisi aldım (7 gün)
-şimdi başka bir sıvı almam gerekiyor 6 ayda bir
-yanı sıra normal ilaç tedavisi alıyorum
ve
-fizik terapi
kasılmalarım azaldi şükür, daha dengeliyim onada şükür
ama eskisi gibi “normal” yürümek istiyorum
tavsiyeniz nedir bunların yanında daha hızlı “düzelmem” için?
-yüksek doz kortizon tedavisi aldım (7 gün)
-şimdi başka bir sıvı almam gerekiyor 6 ayda bir
-yanı sıra normal ilaç tedavisi alıyorum
ve
-fizik terapi
kasılmalarım azaldi şükür, daha dengeliyim onada şükür
ama eskisi gibi “normal” yürümek istiyorum
tavsiyeniz nedir bunların yanında daha hızlı “düzelmem” için?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Moralini yüksek tutman önemli, internette gördüğün her şeye inanma. İlaçların yan etkilerini düşünmemeye çalış. Herkesin başına gelen şeyler değil. Olumlu şeyler düşün. Sevdiğin insanlarla beraber ol, hiç bir şeyi dert etme. Fizik tedaviyi aksatma, eve de elektrik cihazı alıp kendin de ek olarak takabilirsin gitmediğin günlerde. Doktorunun önerilerini dinle, doğada vakit geçir. Sağlıklı beslenmeye çalış. Fonksiyonel tıp uzmanıyla beslenme konusunu görüşebilirsin. Her ms her hastalık süreci farklı kendini kimseyle kıyaslama. Güçlü ol
moralimi hep yüksek tutmaya çalışıyorum hep gülerim pozitif düşünürüm ama bazı günler gözyaşı dökülüyor. artık ilaçlardanmı, tedavilerdenmi yoksa benim kendi psikolojim yüzündenmi bilmiyorum.
valla yan etkilerine hiç bakmıyorum paranoyak olurum diye..
düşük ayak oluştu bende onu düzeltsek çok mutlu olcam ms’e rağmen..
çok ihmal ettim kendimi baya geç kalmışım diyorlar. umarım düzelir..
şimdi ikinci basamak tedavileri uygulanıyor bende
tabi ilaçların faydasını az çok görüyorum ama geri gitme ihtimali var mı bu atakların ya da durumun?
tedavisi yok iyileşmeside imkansız daha nedenini bilmiyorlar biliyorum ama geri çekilme gibi bir ihtimali var mı
Ben bu hastalığa sahip değilim ama çok yakınım buna benzer bir hastalıkla yıllardır yaşıyor. İnstagramda nosugarnoglutenlife kullanıcı adıyla ms hastası ve çok güzel tarifler yapan bir kadın var. Ms konusunda ve bu hastalıklar konusunda onun deneyimlerinden faydalanabilirsin. Ayrıca ms dernekleri ve sayfaları var yine onları da instagramdan takip edip hem ms li hastaların deneyimlerinden faydalanabilir aklındaki soruların cevabını bulabilirsin. Zor hastalıklar ama kontrol altına alınabilirse hayatını etkilemiyor. Onunla yaşayabiliyorsun. Moral çok önemli pozitifliği sever. Eğer moralin gerçekten çok kötüyse antidepresanları ve psikolojik desteği öneriyorlar. Ağlamalar negatiflikler sana sadece zarar verir. Hiç bir şeyi kafana takmayıp iyileşmeye odaklanman ve tedavinin sana iyi geleceğine inanman lazım
Düşük ayak için fizik tedavi çok önemli, bu bahsettiğim kadın da aynı şikayetten fizik tedavi alıyor şu an. Ayrıca ms lilere ve buna benzer hastalıklara sahip olanlara fizik tedavi ücretsiz. Özel hastanelere özel merkezlere de gidip alabilirsin. Devlete gitmen şart değil
Ms ler ve bu tip hastalıklar kişiye özel, her hastanın hastalığı farklı ilerliyor. Kimse sana net bir şey söyleyemez. İlaca rağmen ataklar geçirebilirsin. Doktorlar tedavi ile bu atakları en zararsız hale getirmeye ve atak geçirme ihtimalini sıfıra yaklaştırmaya çalışıyor. Ama hep bir ihtimal tabi ki var. Sen bu ihtimale takılma... Hayatta kimsenin garantisi yok sonuçta. Herkesin her an başına her şey gelebilir. Önerilen ilacı al, kafana takılanları doktoruna sor, şikayetlerini paylaş, iyi bir doktor bul, teşhisin konusunda kafana takılan bir şeyler var ise başka uzmanlardan da görüş al.
Bildiğim kadarıyla kendine iyi bakman gerek
Spor yapman gerek
Kaslari güçlü tutman gerek
Ne kadar yorulursan yorul üstüne gitmen gerek
İlaçları vs düzenli kullanman gerek
Bir akrabamda ve çok eski bir sevgilimde vardı zor bir rahatsızlık ama İngiltere de çok uzun süre normal yaşayabiliyorlar normal yaşamları sürebilyor Türkiye de de aynı artik
Zor bir surec ve hastalik, haftalik bacaktan olman gereken ignen var mı
şu an yok damardan veriyorlar hep
Etrafindaki kisilere bu durumda baya is dusuyor moralini huzurunu yuksek tutmalari gerekiyor. Umarim biran once zor donemi atlatirsin