Yemek bozukluğu ve kilo problemi?

Merhaba ben 32 yaşında bir kadınım. Çocukluk yıllarımdan beri sürekli yemek problemiyle uğraşıyorum. Sürekli küçük büyük ölçütlerde kilolar verip aldım. 40 kilo vermişliğim var. Şu an 85 kiloyum ancak daha önce 100 kilodan 60'a düşebilmiştim. Bazı kişisel problemlerden dolayı bir buçuk yılda verdiğim kiloyu aylar içinde geri alıp bu kiloma geldim ve o zamandan beri 10 kilo 5 kilo versem de sürekli geri alıp yine verip geri alıyorum ve kilom 80-85 civarlarında sabitlendi gibi bir şey oldu. 3 aydır uğraşıyorum ancak beş gün düzenli diyet yapsam 6. gün bozuluyor ve bir hafta boyunca aşırı sağlıksız besleniyorum tıkınırcasına yiyorum kendimi kusturuyorum ve sağlıklı beslenmediğimde kussam dahi içim rahat etmiyor diyetimi bozup kendime iki üç gün süre verip sağlıksız beslenip tekrar diyete girmeye çalışıyorum ancak yine de olmuyor. Döngüye girdim desem doğru konuşmuş olurum sanırım. Aranızda buna kesin olarak nasıl bir çözüm bulabilirim bilen var mı? Ayrıca genetik olarak da iri bir insan olduğum için boyum 175 iken 60'a düştüğümde bile zayıf zarif incecik kızlar gibi durmuyorum. Bileklerim el ve ayaklarım çok iri. Kalçam geniş ancak göğüslerim iriliğime göre küçük kalıyor ve çok çirkin bir yaratık gibi hissediyorum kendimi. Her türlü sporu da denedim sanırım hal böyle olduğu için kendimi o kadar zayıfken bile beğenip zarif bulmadığım için artık zayıflama hevesimi kaybettim. Psikoloğa mı danışmalıyım ya da diyetisyene mi gitmeliyim? ya da benim gibi olup buna bir çözüm bulan varsa acaba yardımcı olabilir mi?

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar puan yükseltmek için saçma sapan kilo problemi yaşayan insanları alttan alttan küçümsemek/zorbalamak için söylenen cümleleri burada öneri niyetine yazmazsanız sevinirim.
Yemek bozukluğu ve kilo problemi?