5 gündür hastayım üşüttüm herhalde öksürük boğaz ağrısı grip falan bugün babam abime benim yarın işim var belki geç gelebilirim eğer gelemezsem sen kardeşini doktora götür dedi abimde babama hayır götüremem kendi gitsin dedi bana da biraz kızdı gelmişsin 18 yaşına hala kendin gidemiyorsun doktora dedi giderim gitmesine de bende hem kekemelik var hem sosyal fobi var ortamlara tek başıma giremiyorum yoksa bende tek başıma gitmek istiyorum artık 18 yaşındayım. Abim. bana kızdı Sizce haklı mı?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Haklı 18 yaşındasın artık bunları öğren senin yaşındakiler ayrı şehire taşınıyor üniversite için sen bi doktora gitmeye utanıyorsun
Tek başıma Giderim gitmesine de soruda belirttiğim gibi bende hem kekemelik var hem sosyal fobi var ortamlara giremiyorum tek başıma rahat edemiyorum bu durum bana çok zorluk çıkarıyor yarın doktora gitsem ya konuşamazsam ya da derdimi anlatamazsam diye düşünüyorum çünkü genelde böyle oluyor bana yabancı insanlara konuşamıyorum ilk tanıştığım insanlarla konuşmak adeta zor geliyor sosyal fobi böyle bir şey işte birde üstüne kekemelik de eklenince daha zor
Bunları düzelt o zaman tedavi ol nereye kadar böyle olacaksın
Tedaviye gittim 1 yıl boyunca antidepresan ilaçta kullandım 1 yıl boyunca faydası olmadı Ankara da bile psikiyatri doktoruna psikologa kaç defa gittim sanki gitmedim mi sanıyorsunuz
Ben bu yıl yks ye hazırlanıyorum ve dershaneye de gidiyoruum ama bazen canım çok sıkılıyor. sizce kendini sıkı ders çalışmaya vermek mi yoksa günde 1-2 saat dışarı çıkıp gezmek yürüyüş yapmak mi? ama ailemde bu yıl çok sıkı ders çalışmamı istiyor her gün dershaneye gidiyorum sabah 8 akşam 5 arası öğleden sonra etütte ders çalışırken canım çok sıkılıyor en son 4 ay önce 1 kez çok sıkılmıştım çarşıya çıkıp gezdim o zaman sonra ailem öğrendi bana izin vermediler niye gittin çarşıya ya başına bir şey gelseydi dediler bu arada 18 yaşındayım sonra dershanede ki müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenim babamı dershaneye çağırdılar babamın yanında bana bir daha bir yere gitmeyeceksin çarşıya gitmeyeceksin dediler yasakladılar bende ondan sonra bir daha gitmedim o zaman internet kafeye gitmiştim 1 kez sonra dershanede ki sınıf arkadaşlarıma güvenerek söyledim saflıkla onlardan biride gidip rehberlik öğretmenine söylemişler sonra öğretmen babama söyledi o kadar yalvardım öğretmenime hocam lütfen söylemeyin dedim bana tamam sen bir daha gitme söz söylemem merak etme deyip geçiştirdi ama söyledi
Yani yürüyemeyecek kadar kötüysen haksız ama hayattında sen hasta olduğunda senle sürekli ilgilenecek doktora götürecek birilerini bekleyemezsin yarın git ağız kokularını çekmekten iyidir.
Tek başıma Giderim gitmesine de soruda belirttiğim gibi bende hem kekemelik var hem sosyal fobi var ortamlara giremiyorum tek başıma rahat edemiyorum bu durum bana çok zorluk çıkarıyor yarın doktora gitsem ya konuşamazsam ya da derdimi anlatamazsam diye düşünüyorum çünkü genelde böyle oluyor bana yabancı insanlara konuşamıyorum ilk tanıştığım insanlarla konuşmak adeta zor geliyor sosyal fobi böyle bir şey işte birde üstüne kekemelik de eklenince daha zor
Bak kendin bile direkt olumsuz yaklaşıyorsun en kötü yazarsın ne olacak. O senin doktorun seni en iyi anlayacak kişi o gidip 500 kişinin önünde sunum yapmayacaksın.
Öz güven eksikliği işte bunlar hep öz güvenim yok
hayattının gençliğinin en güzel yıllarını böyle harcama tatlım sirkelen ve kendine gel sen gençsin taşı bile parçalarsın doktordan mı çekiniyorsun.
Ben sosyal biri değilim hiç arkadaşım arkadaş çevrem yok bu yıl dershaneye gidiyorum dershanede de yalnız takılıyorum normalde de yalnızım kendi halinde sessiz bir insanım
Kekemelik bir hastalık bile değil artık tedavisi çok kolay ve yaygın da bir şey çözülür insanlar nelerle uğraşıyor. Bir doktora gidemeyecek kadar da olamazsın bence mağara da yaşa o zaman ne diyim
bu yıl yks ye hazırlanıyorum ve dershaneye de gidiyoruum ama bazen canım çok sıkılıyor. sizce kendini sıkı ders çalışmaya vermek mi yoksa günde 1-2 saat dışarı çıkıp gezmek yürüyüş yapmak mi? ama ailemde bu yıl çok sıkı ders çalışmamı istiyor her gün dershaneye gidiyorum sabah 8 akşam 5 arası öğleden sonra etütte ders çalışırken canım çok sıkılıyor en son 4 ay önce 1 kez çok sıkılmıştım çarşıya çıkıp gezdim o zaman sonra ailem öğrendi bana izin vermediler niye gittin çarşıya ya başına bir şey gelseydi dediler bu arada 18 yaşındayım sonra dershanede ki müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenim babamı dershaneye çağırdılar babamın yanında bana bir daha bir yere gitmeyeceksin çarşıya gitmeyeceksin dediler yasakladılar bende ondan sonra bir daha gitmedim o zaman internet kafeye gitmiştim 1 kez sonra dershanede ki sınıf arkadaşlarıma güvenerek söyledim saflıkla onlardan biride gidip rehberlik öğretmenine söylemişler sonra öğretmen babama söyledi o kadar yalvardım öğretmenime hocam lütfen söylemeyin dedim bana tamam sen bir daha gitme söz söylemem merak etme deyip geçiştirdi ama söyledi
Bunu aşmalisin, üzerine gitmeden aşamazsin
Giderim gitmesine de soruda belirttiğim gibi bende hem kekemelik var hem sosyal fobi var ortamlara giremiyorum tek başıma rahat edemiyorum bu durum bana çok zorluk çıkarıyor yarın doktora gitsem ya konuşamazsam ya da derdimi anlatamazsam diye düşünüyorum çünkü genelde böyle oluyor bana yabancı insanlara konuşamıyorum ilk tanıştığım insanlarla konuşmak adeta zor geliyor sosyal fobi böyle bir şey işte birde üstüne kekemelik de eklenince daha zor
Bunun icin psikolojik tedaviye başlamalisin. Bunu kabullenerek duzelemezsin
Tedaviye gittim 1 yıl boyunca antidepresan ilaçta kullandım 1 yıl boyunca faydası olmadı Ankara da bile psikiyatri doktoruna psikologa kaç defa gittim sanki gitmedim mi sanıyorsunuz
Gitmeye devam et, ayrica da yavastan yavastan topluma karis, uzerine git korkularinin. Öyle kabullenmekle düzelmez
bu yıl yks ye hazırlanıyorum ve dershaneye de gidiyoruum ama bazen canım çok sıkılıyor. sizce kendini sıkı ders çalışmaya vermek mi yoksa günde 1-2 saat dışarı çıkıp gezmek yürüyüş yapmak mi? ama ailemde bu yıl çok sıkı ders çalışmamı istiyor her gün dershaneye gidiyorum sabah 8 akşam 5 arası öğleden sonra etütte ders çalışırken canım çok sıkılıyor en son 4 ay önce 1 kez çok sıkılmıştım çarşıya çıkıp gezdim o zaman sonra ailem öğrendi bana izin vermediler niye gittin çarşıya ya başına bir şey gelseydi dediler bu arada 18 yaşındayım sonra dershanede ki müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenim babamı dershaneye çağırdılar babamın yanında bana bir daha bir yere gitmeyeceksin çarşıya gitmeyeceksin dediler yasakladılar bende ondan sonra bir daha gitmedim o zaman internet kafeye gitmiştim 1 kez sonra dershanede ki sınıf arkadaşlarıma güvenerek söyledim saflıkla onlardan biride gidip rehberlik öğretmenine söylemişler sonra öğretmen babama söyledi o kadar yalvardım öğretmenime hocam lütfen söylemeyin dedim bana tamam sen bir daha gitme söz söylemem merak etme deyip geçiştirdi ama söyledi
Ailen yüzünden bu haldesin
Evet doğru hatta geçen gün bu yüzden babamla kavga ettim babama sosyalleşmek istiyorum dedim ama bana hiç parada vermiyor ailem maddi durumumuz pek yok herhalde bu yüzden vermiyorlar para harçlık falan önceden o zamanlar gittiğim zamanda günlük 10 TL para veriyorlardı bana
o zaman dershanede ki rehberlik öğretmeni niye babama söyleyip babamı doldurdu ki gittiğimi söylemeseydi ne olurdu şimdi hiç dışarı çıkamıyorum 4 aydır çarşıya bile gitmediim off gıcık oldum o hocaya ya allahtan sonradan gitti dershaneden 2 ay önce müdür yardımcısına da beni söyleyen oydu şimdi günde 1-2 saat çıkardım dışarıya aslında hata bende o zaman saflıkla dershanede bizim sınıftan 2-3 kişiye arkadaşıma söyledim onlar gidip söylediler rehberlik öğretmenine sonra oda babama ve müdür yardımcısına söyledi gıcık kadın
Ne var disari cikmakta yahu insan hava alir yurur
Anlamadım bende çözemedim ya babamda geçen gün onla kavga ettikten sonra bana biraz kızdı hadi çıksana çarşıya elinden tutan mı var dedi ama bakmayın babamın öyle dediğine sözde söylüyor ama gönlünden değil istemiyor yani birde hiç paramda yok dışarı çıkıp ne yapacağım parasız hangi ortama gideceğim onuda bilmiyorum