Bu konuda bir tecrübem olmadı yani soyunma gerektirecek kadar bir rahatsızlık yaşamadım, umarım yaşamam 😇
Fakat gerekirse utanma olacağını düşünmüyorum çünkü sağlık görevlisi orada bu sıfat veya isimlendirme ile bulunuyor.
Tabi ülkede hem sağlık görevlisi hem de hasta olarak bu çerçeve dışına çıkabilen düşünceler olabiliyor, hem o hem de toplumdaki genel alışkanlık, görüş, gelenek vs. olarak bir çekinme veya dikkat etme durumu oliyor bu kolay kırılacak bir durum gibi de durmuyor.
Burada kişisel bakıma dikkat etmemek de bir sebep olabilir, haliyle bu utanma duygusunu tetikler ve kişiler o hallerinin görülmesini istemeyebilir hele ki karşı cinsiyete karşı.
Bunların hepsi değiştiğinde ancak o zaman bu durum da değişir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Valla yıllardır gidip gelirim öyle bi sorunum olmadı hiç hastanenin ne boktan bi ortam olduğunu çok iyi bilirim çabuk çıkmak için kimseye engek olmam sadece 1 kere doktorun üstüne yürüdüm onda da ülserim vardı karın ağrısıyla gitmiştim bana mide koruyucu vermeyip neymiş domuz gribi var mı yok mu ona bakıcaklarmış diye 6 saat damar yolunu kolumda taşıdım damarlarım ince ve yanlış yaptılar iğneyi kolumu kıpırdatamıyodum morarmıştı yanlış açıyla damarı kaydırarak yaptığı bariz belliydi bende üzerine yürüdüm iğne yapmanız önemli değil çıkartın şunu diye baktım oralı değiller enjeksiyon odasına gidip dezenfektan sıkıp kendim çektim çıkardım
00 Yorumla
- Sağlık konusunda 795 cevap paylaştı.
+1 yılUmursamam ki.
Mesaisini doldurmakla meşgul zaten o, hepimizi sıradan inceleyecek değil ya.
Yaptığım iş bana nasıl ki artık bir noktada bıkkınlık getiriyorsa eminim onlarda da benzer şey oluyordur. Yani, zihin, psikoloji, duygular bir noktada doygunluk kazandığı için, artık sıradan şeyler haline geliyor.
Doktormuş, hemşireymiş, görüp de analiz yapıyor, kötü mü düşündü acaba diye paranoyalara girecek değilim.
cut.00 Yorumla
Utanabilirim sanırım. Ama birmgünneşimimdoktora götürdüğümde doktorm üstünü sıyır dedi steteskopla dinlemek için eşim heyecanlanyanlış anlayıp sütyenle birlikte yukarı çekmişti. Doktor da çaktırmadan muayenesini tamamladı gözümün önünde bir şey de diyemedim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
Bazı insanlar doktor veya hemşire karşısında soyunmaktan utanabilirler. Ancak, tıbbi bir muayene sırasında beklenen bir durumdur ve sağlık profesyonelleri bu duruma alışkındır. Bu nedenle, utanma hissi normaldir, ancak sağlık profesyonelleri rahatlatıcı bir ortam sağlamaya çalışacaklardır. Ayrıca, tıbbi bir muayene sırasında gizlilik ve mahremiyet korunacaktır. Açıkçası utanılacak bir durum değil çünkü orada senin sağlık sorunlarına müdahale etmek için ellerinden gelen gayreti çabayı göstermek için hızlı olmalıdırlar.
20 YorumlaBen lazerde benzer durum yaşadım ama o ilk andan sonra alışıyosun utanma arlanma kalmıyor😂
42 Yorumla
Soran+1 yılEvet onun gibi bu da 😂😂
+1 yılE doĝal olarak mahrem yeri açmak zorunda kalınca utangaçlık oluyor.
Ben bir kere saç dökulmesinden cildiyeye gittim. Doktor saçlarıma bakması gerektiğini söyledi. İtiraz etmeden açtım e sonuçta doktor yani diyerek. Bilmiyorum şalımı hemen açtım diye mı çok şaşırdı. Siz de sağlıkçısinız belki bilirsiniz. O zamandan beri aklımda neden şok olmuş olabilir.🤔
22 Yorumla- +1 yıl
Dinimizde Yolu Var Bi Sakincası Yoktur Ama Utanmak Normal
+1 yılFıtık ameliyatında Vajinamı birkaç kişi gördü ameliyathanede bir tane erkek yardımcıydı sanırım hatta pamukla batikon gibi bir şey döküp sürdü kızlar yandan sırıtıyordu o sinirimi bozmuştu. Çok utanmıştım. Sonrası anestezi uzmanı beni konuştururken dalmışım sonrasını hatırlamıyorum 🥺😂Öyle olsun istemezdim sağlık söz konusu sonuçta yapacak bir şey yok.
15 Yorumla- +1 yıl
Kızların gülmesi saçma olmuş, ne düşündüler acaba
- +1 yıl
@Seyyah_Derviş kıskandılar belki canları çekmiştir🤪😂
- +1 yıl
Uf bize de batikon sürse ne kadar nazik ahajjsha
- +1 yıl
@Seyyah_Derviş Hakkikaten nazik sürüyordu shsjsjsjsjsj
- +1 yıl
Adam uzman uzman sjskksks
- Sağlık konusunda 978 cevap paylaştı.
+1 yılİlk başta çekniyordum ama sonradan geçti çok soyundum hatta 2 ay hastane de yattım iç çamaşırıyla atlet kilot doktorlar gelip gidiyor hemşireler gelip gidiyor sorun yok yani benim bağırsakalrımda sorun var çözüm olsun diye o kadar doktora gittik bağırsaklarıma baktı hortum atıldı filan öyle çekinmem olmadı ama işe de yaramadı çözüm bulamadım aynı devam ediyorum ama bundan kurtulmam gerekiyor hayatımı etkiliyor çok kötü
10 Yorumla
+1 yılSürekli baskı ile buyutulmekten oldugunu düşünüyorum açıkçası tabi herkesle yatsın herkes manasında xemiyorum ama gercekten utanmamiz gerekenlerden değil de böylesi mecburi durumlardan utanmamızın saçmalığından ve gereksiz mahcubiyetin az ya da çok gereksiz şekilde zorlastirmasindan bahsediyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen çok utanırım. Şuana kadar sadece bacaklarımı ve belimi gören doktor oldu. Dahasına cesaretim yok çekiniyorum.
46 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum ama gerçekten utanılacak bir durum yok 😊 Çünkü o koşturmacada hiç umrumuzda bile değil milletin vücudu sadece işimizi yapıp diğerine koşuyoruz ☺️
Cevap sahibi+1 yılBu yaşıma kadar bir kere iğne vuruldum o da çocukken 🥲
Soran+1 yılUmarım iğne olmanıza gerek de kalmaz 😊
Cevap sahibi+1 yılİnşallah 😊
- +1 yıl
Utanırsan Allah korusun kötü bir hastalık ise napcaksın ölmeyi mi göze alacaksın
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİğne olacaktım kalçadan, sıra bekliyorum orada çok güzel dediğim bir hemşire vardı herkes bakıyor hani kıza. Sıra bana geldi, o hemşire iğne yapacakmış sıyırın dedi, uzandım sıyırdım pantolonu. Beyefendi belinize değil kalçanıza yapacağım diye baya gotümü açmıştı kendisi 🤣🤣
Bir de şey demez mi, kendinizi sıkmayın. Sıkmıyorum dedim, sıkıyorsunuz gevşeyin dedi. Yo rahatım dedim. İğneyi yaptı, eli hafifmiş. Sıkmamışsınız dedi gülerek 😂
00 YorumlaHayır, belki 10 belki 15 defa doktor karşısında çırılçıplak kaldım.
Onun görevi, benim de sağlığım.
Kimse bilerek isteyerek davullu zurnalı soyunma merasimi yapmıyor, zaruret söz konusu.
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Zaten bizim de umrumuzda değil öyle koşturmacalı bir ortamda kimsenin vücuduna bakmıyoruz işimizi yapıyoruz utanmayın 😊
- Sağlık konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılEn başta ben doktor olarak çıplak muayene ederken çok zorlanıyordum. Sonrasında hastalara alışınca bu durum ortadan kalktı. Doktor kendini ne kadar rahat hissettirirse hastasına güven verirse hastası da anlayışlı ve utanmadan sorunlarını anlatabilir.
14 Yorumla- +1 yıl
evet doktor normal ve rahat davranınca o an normalleşiyor
- +1 yıl
@Asdfghgfdsax öyle. Defalarca muayene ediyorum. Çekinmiyor şu an hastalarım. Eşleri genelde çekiniyor hatta kıskanıyor.
- +1 yıl
orta doğu problemi. keşke bu cahillik olmasa
- +1 yıl
@Asdfghgfdsax ne yazık ki.
+1 yılBir sağlıkçı olarak ben de rahatsız oluyorum. Çünkü oradaki tek amacımız insanların sağlıklarına kavuşması. Ama bazı insanlar bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorlar. Sırf erkek doktor/hemşire istenmediği için fazladan onlarca nöbet tuttum. Tamam tutarım dert değil benim için ama erkek hemşire/doktorun hakkını yiyiyormuş gibi hissediyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
bende hemşirelik stajı yapıyorum ve basit bir işlem için bile erkek değil kadın hemşire gelsin diyen birçok kişiye rastladım kötü bir şey açıkçası
Peki siz utanirmisiniz birinin sızın karşınızda soyun masına bide bi erkek soyununca farkli bi duygu oluyormu sizde sonuç olarak sizde insansiniz yani
02 Yorumla
Soran+1 yılİşe başladığım ilk hafta utanmıyordum ama bir garip oluyordum sonra alıştım umrumda olmuyor kimse 😊
Beni doktor, hemşire değil zırt pırt kapıyı zorlayan hastalar, hasta yakınları kasıyor. Özeldi devletti hep aynı perde falanda kesmiyor g0ttu dalıyor. Ama daha gıcığı kim dersen doktorun tanıdığı o g0ttu hasta var ikazıda durduramıyor.
00 YorumlaSağlık konusunda 328 cevap paylaştı. İğne için gittiydim erkek hemşire denk geldiği zaman şükür ediyordum. 😄 Yani sağlıkta ayıp olmaz, şifa için gidiyoruz tamam da sonuçta karşında karşı cins birisi var ve insan ister istemez çekiniyor.
00 Yorumla
+1 yılUltrasonda Testislerime Bakılacaktı İlk Defa Doktor Bana baktı Ben Ona Açman Gerek Dedi Hatta biraz tepki Gosterdi Gerekeni Yaptı Bu Yıl Yine Gittim Sorun Etmeden Muayene Yapıldı Branşınız Nedir Bir Sorum Olacaktı
00 YorumlaHelal olsun o hastaya. Bunların çok fazla değişik versiyonları oluyor. Mesela eşi için kadın Dr ya da hemşire ararken, kendisi için kadın personel olması sorun olmuyor. Soruya gelecek olursak, evet maalesef ben de çok utanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılBayılırım seksi hemşirelerin beni yoklamasına
50 Yorumlautanırım tabi helede o çatala yatmak öldürüyo beni en korktuğum utandığım şey... peki sen sonda takarken utanmıyor musun ben olsam utanırdım...
15 Yorumla
Soran+1 yılHayır neden utanayim ki ben bir sağlıkçıyım görevim bu 😊
Soran+1 yılİşe başladığım ilk hafta çok garip oluyordum çünkü yoğun bakım hemşiresiydim başlarda sürekli ya sonda takılıyor ya da yaralara pansuman yapılıyor millet uyurken öyle böyle alıştım. Şimdi acilde görev alıyorum pek sonda işi olmuyor ama iğne ya da kaza durumlarında soyuyoruz hastayı tabi
+1 yılBayan da olsa yine de utanıyoruz elbette. Neticede mahremiyet. Tıpta utanma olmasa da caiz de olsa, dikkat edilebilecek kısma kadar dikkat etmek en iyisi.
10 Yorumla
+1 yılUtanmaktan ziyade geriliyorum Allah için sabırlı olun lütfennn
Onun dışında çok utanmam gereken bir durum olmadığı için belki de bir sorun yok :)20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmeme kitlesinden dolayı kontrole gidiyorum uzanıyorum ve üstümün tamamen çıplak olması gerekiyor. gözlerimi kapatıyorum o yüzden utanmıyorum normal bi sey gibi geliyor ama göz göze gelsek utanırım
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGöğsümde ağrı vardı ve röntgen cekilmem için gönderdiler. Bende ilk kez gidiyordum ve üstümdeki kıyafeti kaldırıp cihaza geldim. Doktor kaldırmana gerek yok dediğinde çok utanmıştım 🤦♀️ illa erkek doktor olunca çekiniyorum 🙇♀️
213 Yorumla- +1 yıl
Komple mi açtın göğüslerini
Cevap sahibi+1 yıl@Batuhan1003 evet t shirtu kaldırdım
- +1 yıl
Doktor bayram etmiştir:)
- +1 yıl
Sutyen yok muydu
Cevap sahibi+1 yıl@Batuhan1003 hayır çıkartılıyor. Dedem yaşında adamdı torunu yaşındaki kızdan etkilenecek değil
Cevap sahibi+1 yıl@Batuhan1003 herkes sizin gibi sapik düşüncede değil.
- +1 yıl
Erkek 70 yaşında bile kadına bakar
- +1 yıl
Kes sesini senden yorum isteyen olmadı.
Cevap sahibi+1 yıl@Batuhan1003 yorumuma salça olan sensin bence sen kes sesini!
- +1 yıl
Terbiyesizlik yapan da sensin. Yarin git
Cevap sahibi+1 yıl@Batuhan1003 sapıkça düşünüp yorum yapan da sensin. Kes otur yerine! Daha fazla yorum yazma!
- +1 yıl
Hala hakaret etmeye devam ediyorsun. Kimse sana hakaret etme hakkını vermiyor. Gece gece s
Git surdan
Cevap sahibi+1 yıl@Batuhan1003 sen git salça olma pis sapkın düşüncelerini de al git! Yazma yorumuma!
- Sağlık konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılKadın hastalıklarına gittiğimde utanmıştım. Ama sonuçta sağlık bu iyi olmak için mecbur diye düşünüyorum...
20 Yorumla
+1 yılShshshsh hayatımda ilk kez göğüslerimi gören kişi doktordu. Baya utandığımı hatırlıyorum da şu an olsa pek sallamazdım
21 Yorumla- +1 yıl
Kac yasindaydin o zaman
2010 da başima gelen olaydan sonra utanmanin yersiz oldugunu anlamis oldum. Almanyada agrim olmustu hastaneye gittik. Doktora derdimi anlattim. Soyun dedi komple cikarttim herseyi sonra üstümü örttüler acil kisminda. 5-10dk sonra 5 bayan, 1 erkek stajyer doktor gelip inceleme yapinca o an cok fena utanmistim :)) Doktorlar kasmiyorsa ben niye kasayim mantigiyla ogünden beri takmiyorum bile. Bayan ya da erkek doktor fark etmeksizin cogu yerimi gördüler :-)))
00 YorumlaBir hafta önce soyundum önce ürolojiye gittim yumurtalık kontrolü yaptı Sonra ultrasona yönlendirdi penis ve yumurtalıklarımı kontrol etti normal sonuçta sağlık meselesi
00 Yorumla
+1 yılYa sürekli kullandıgım bi ilaç iktidarsızlık sağlıyodu. Doktordan değişmesini talep ederken yanındakı asistan can kulağoyla dinlemişti. Utanıp içten kızmıstım
00 Yorumla
+1 yılYani ister istemez insan utanıyor ozlellikle doktor veya hemşire kadınsa utanma kat be kat artıyor. Bir keresinde üşütmüştüm kalçadan iğne vurulmam gerekti geçtim odaya ve benle yaşıt bir kız geldi tabi utanarak gösterdik popoyu 🤣 Kızda anladı tabi güldü ve merak etme bir şey görmedim dedi sonra geçmiş olsun diyip yolladı
00 Yorumla
+1 yılEgzama kaşıntıları yüzünden gidiyordum. Hiç cekinmeue gerek yok. Boxeri indiriyordum alıyordu eline bakinip duruyordu. Doktor asistanı bı hemsireydi hoşuna da gidiyordu 🤣
00 Yorumla
+1 yılEvet ama soyunurum daha çok tahrik olurum diye endiselenirin sonuçta malafatı gosteriyon kalkarsa ne edicen?
Bu arada kaldıran hiç oldu mu02 Yorumla
Soran+1 yılHiç hatırlamıyorum. Kendilerini çok kasanlar oldu genelde hatta biri o kadar kastı ki iğneyi zor yaptım
- +1 yıl
Hieee
- Sağlık konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılSağlıkta utanma olmaz yapacak bir şey yok ben de ameliyat oldum sonda takildi ve ameliyatta goruyolsr yapacak bir şey var mı?
10 Yorumla Herkes utanır. Ama karşındakinin profesyonel birisi olduğunu ve işinin bu olduğunu bilmek insanları bir nebzede olsa rahatlatır
00 Yorumla
+1 yılGenel cerrah doktor kadındı anlık bir gerginlik sadece onun dışında hiç sıkıntı olmadı utanmadım
00 Yorumla
+1 yılEskiden olurdum şimdi olmam. Hatta geçen iğne olacaktım fazla açmışım hemşire utandı. Tam ne kadar açacağımı bilmiyordum benim suçum yok
00 Yorumla
+1 yılUtanırım bu çok normal. Her gün birirlerine soyunmuyoruz hasta olmamız insan olduğumuz gercegini degistirmiyor
00 Yorumla
+1 yılKız oluyor ise utanıyorum biraz tabikide mecbur açıyorum ama kızlar erkeklerden bile hızlı eli ağır gibi jsjsj iğne yaparken sjsjs
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir şeyden de utanılmaz ya, sağlık be bu. Sanki doktor hemşire benim oramı buramı görmeye çok meraklı
00 Yorumla
+1 yılGüzel soru:)) klasık, normal insanlık hallerı türkiye de hele.
Olabilir bnce, ve bendeniz de çekinir utanırım başıma gelse de.00 Yorumla
+1 yılUtanabilirim ama popomu erkek te ellemesin en azından. Zaten eldiven var. Kadınıda kadın polis tutuyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu foto ne ya böyle ateş ediyo gibi
Utanmam çünkü onlarında umrunda olmuyor günde kaç kişiyle uğraşıyorlar, bayıldıklarını sanmam
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende yaşadım. Benim sıkıntım. Erekte olmuş olan penisimi bastırarak kapatmaya çalışmak oldu. Yaramaz çocuklar gibi kafasını pencereden çıkartan hani kafası görününce hemşire kıpkırmızı oldu. Dişimi sıktım gülmemek için.
00 Yorumla
+1 yılBen hasta olmayalı en az 15 yıl olmuştur. Dolayısıyla hiç böyle bir ihtiyacım olmadı. Ama soyunmam gerekirse soyunurum. :D
00 Yorumla
+1 yılEvet ya bende utanırım 😊benimde geçti başından böyle bişe
02 Yorumla
Soran+1 yılSize de mi sonda taktılar
- +1 yıl
😀😀 yok apiş arasında kalıntı ve tahriş olmuştu gittiğim dr bayandı rahatsızlığımı söyledim Tamam açın bakalım dedi bende anlamadı galiba deyip bir daha söylemiştim rahatsızlığımı 😀😀😀
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Utanmamda öyle durumlarda hiç hemşireler ilgilenmiyo bizimle. İstemiyorum 70 yaşında profesör mrofesör kardeşim 😂
00 YorumlaTıpta utanma yoktur ama ister istemez insan çekinir
10 YorumlaSağlık konusunda 2,8b cevap paylaştı. Utanmam.. Hatta kadın saglikcinin yanında daha rahat hissederim.
10 Yorumla
+1 yılSağlık açısından zorunlu olduğunu biliyorum, fakat insan yine de utanıyor...
10 Yorumla
+1 yılBu insanlar Hipokrat yemini etmiyor mu sapıklık ederlerse indiririz olur biter. Sağlık sonuçta 😄
13 Yorumla- +1 yıl
Döveriz
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç utanmam komple soyunurum. Bir daha böylesini nerede görecekler sonuçta
44 Yorumla- +1 yıl
Sen de haklısın
- +1 yıl
😃😃🤣🤣koptum
- +1 yıl
Buna benzer bir hastam oldu
- +1 yıl
masllahh 🤣🥰😍
Ben hiç cekinmiyorum. Ama bayan jinekologlara gitmiyorum.
01 YorumlaHayır utanmam bu onların işi ve bizde hastayız mecbur ien olacak kadın veya erkek
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHemşirelerin de en zor işlerinden biri erkeğe sonda takmak galiba
00 Yorumla
+1 yılUtanmak değil de Doktor Hemşire karşısında sayğıda kusur etmemek için dikkat ederiz !
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılevet yaa, mecburen hemşirede varken soyunduğum oldu.. şey içeri kaçtı sanki stresten ve utancımdan minnacık oldu.. o dev ne hale geldi kendimi tanıyamadım
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgüzelde hemşireydi.. şimdi o hemşirenin gerçek yüzünü görmesini çok isterdim
+1 yılSağlıkta utanma olmaz. Soyunurdum, niyet belli. Tedavi olmak.
00 YorumlaYoo ben bir keresinde eline verdim doktorun niye utanayim ki sağlık sonuçta
00 YorumlaSağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hayır utanmayiz onlar hergun aynı idi yapıyor
00 YorumlaUtansam bile yapmam gerekeni yaparım, her şey sanat için. 😀
00 YorumlaKadınsa hayır. Erkek doktor, hemşireden utanıyorum. Ama mecbur olunca yapacak bir şey yok
00 Yorumla- Sağlık konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılUtanırım bu insani bir durum. Erkek doktor hiçbir zaman ilk tercihim olmaz
00 Yorumla - Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat