Omurga kırığı yaşayan var mı? Eskisi gibi yürüyen? Lütfen yazın 19 yaşındayım.
Omuriliğim belden kırıldı, L2 parçalı kırık L3 ucundan kırık. Eskisi gibi yürüyebilir miyim?

Maalesef, omurilik yaralanmaları oldukça ciddi yaralanmalardır ve kişiden kişiye farklı şekillerde etkileri olabilir. Omuriliğin neresinin hasar gördüğü, hasarın ne kadar şiddetli olduğu ve tedavi süreci gibi birçok faktör, yaralanmanın sonuçlarını etkileyebilir.
Ancak, bel kırığı genellikle alt ekstremite (bacak) kaslarını etkileyebilir. L2 kırıkları, kalça kaslarından dizlere kadar olan kasları etkileyebilir. L3 kırıkları ise diz altı kaslarını etkileyebilir. Dolayısıyla, yaralanmanın sonuçları kişiden kişiye değişebilir.
Tedavi sürecinde, fizyoterapi, rehabilitasyon ve destekleyici cihazlar gibi yöntemler kullanılır. Bu süreçte omurilik yaralanması olan kişiler genellikle fizik tedavi uzmanlarına yönlendirilirler. Fizyoterapi ve rehabilitasyon programları, kişinin kaslarını güçlendirmesine ve hareketliliğini artırmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, kişiye uygun bir destek sağlayacak cihazlar da kullanılabilir.
Sonuç olarak, omurilik yaralanmalarının sonuçları kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve tamamen iyileşme süreci değişebilir. Ancak, uygun tedavi ve destekleyici önlemlerle, kişinin hayat kalitesini artırmak mümkündür.
Ayaklarında his var mı? İdrarını tutabiliyor musun? Kas kuvvetin ne durumda?
Ayaklarımda his var çok şükür sadece bilek kısmından sonra parmaklarımda yok ve şu an hastanedeyim fizyoterapi bölümünde hastanede kalıyorum kas kuvvetim biraz güçsüz şuanlık tam anlamı ile fizyoterapiye başlayamadık ayağımın kırık olup platin takılı olmasından sonrasında ameliyat yerimde enfeksiyon olmasından kaynaklı tekrar ameliyat olmam
Çok geçmiş olsun. Fizik tedavi süreci ilerideki durumunu belirleyecek sabırlı olman gerekiyor
Yürüyebileceğime inanıyorum başaracağım inşallah. Teşekkür ederim bu arada
Rica ederim. Egzersizlerini bol bol yap. Dikkatli ol
Yapacağım, sende dikkatli ol.
☺️☺️
Yurursun sorun olmaz fizik tedsvini aksatma
İnşallah yürüyeceğim fizyoterapi için hastanede yatıyorum Allah’ın izniyle inşallah
Gerçekten mi bunu duyduğuma o kadar sevindim ki o kadar umut oldu ki şu an, başaracağım Allah’ın izniyle inşallah 🙏🏻 çok teşekkür ederim ☺️☺️
Olur konuşalım dinlerim
Anlatırım da
Yeni hesap bu atamıyorum
Gizliden nasıl çıkartılan
Instagram versek direk burayı bilmiyorum
Tamam
Cevap
4Cevap
Geçmiş olsun
Allah razı olsun geçecek inşallah
Çok geçmiş olsun kanka
Allah razı olsun
hiç yaşamadım , nasıl bir his?
İnşallah yaşamazsın, yaşamasan bilemeyeceğin bir his.
Çok geçmiş olsun..
Sağol Allah razı olsun
En İyi Cevap