Güncellemeler
+1 yıl
...
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu ilâç bazen zihnimi uyuşturuyor, bazen gayet iyiyim.
Başlayalı 3 hafta oldu.
Bilgilendirirseniz sevinirim... ❣️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Beyinde ki noradrenalin ve dopamin miktarını değiştiriyor. Ondan olabilir
Genelde tam etkisi 6 ay sonra başlar bu tür ilaçların. Geçmiş Olsun
Ben kullanıyorum aksine beni cok daha dinc uyanık ve odaklı bir hale sokuyor. Algılarım acılıyor
Ne kadar zamandir kullwnıyorsun ve hiç sersemletici etki yaptığı oldu mu
1 bucuk 2 ay olmustur sanırım ama sersemlemedim aksine cok daha dikkatli yaptı beni
1 ayı geçti. Evet, birçok kez yaşadim. Mesela ginseng takviyesi, c vitamini ve alkol (vitamin takviyesi, hatta balik yagi kapsulunde bile dusuk miktar varmis) bu ilacla ters etkilesim yapiyor. Asedik yiyeceklerle (domates bile) yakin zamanli kullanamiyorsun yoksa sersemliyorsun. Ayrica benim beynim 2 haftaya tolerans gostermeye basladi. 10 mg lik hapi ikiye bolup icsem bile sersemliyorum. Beyin belli seviyenin uzerinde hemen tolerans gosteriyor. Ben de 5-7 dk aralikla tek hapi 4 e bolup aliyorum. 3 gun ara vermeyi denedim, gercekten kotuydu. 2. gun basimi kaldiramadim. Kisa sureli kullanimlarda 3. Gun sonrasinda beyin savunma blokajini kismen kaldirabiliyor. 3 haftaya normale gecebilirsin. Tabii 6 ayi gecen kullanim surelerinde dopamin alici norasmiterlerin onemli cogunlugu imha ediliyor. Bu şu demek, bu maddeyi almazsan parkinson,
sara, panik atak gibi risklerle karsi karsiyasin. İlaci kesemezsin. Azaltarak yavas yavas birakirsin. Yeni reseptor hurcrelerin olusumu yaklasik 2 yili buluyor. Kisaca, evet ihtiyac duydum bizim ev ortami stresli ve ben hassas bir tipim. Ders duzenimi oturtmaya ihtiyacim vardi ve daha az stres... ha sunu da belirtym, cok ciddi arastirmalar yaparak basladim. Bu arastirmalarda, 25 alti insanlarin (beyni gelismeyi surdurmekte oldugu icin) önemli sayilacak olcude beyinin kayip verdigi saptanmis (kapsamli bir fare deneyi), deney asamasinda yetiskinlerde bu kayip cok daha dusuk. Yani ben cocugum olsa bunu ona 1 tane bile VERMEM.
İşe yariyor yalniz bu kesinlikle kalici degil. Beyin tolerans gosterdikce sistem degistirmelisin benim gibi. Ki beyin d3 (dopamin alici reseptorler) once bloke etmeye basladiginda d2 (engelleyici reseptor) reseptorlerin sayisini da artiriyor. Peki nolcak? Miktari daima yukselteceksin. 3-5 ay sonra artik ayni etkiyi gormeyeceksin. Sonra ritalin yetmycek ve ust gruplara gececeksin. Bu ilaclar damarlari daraltip kalbi calismaya zorluyor. Yani sure uzadikca ve miktar arttikca beyne yeterli kan akisi da saglanamadikca beyin hasar goruyor donusumsuz olarak. Ayrica ilacin etkinlik asamasinda beynin belli bolgeleri yogun calisirken diger bolgelerin akisi yavaslatiliyor, bu da kullanilmayan az kullanilan hucrelerin imhasina neden olur. Kisaca beyin gunden gune kuculur. Ayrica bobrek ustu bezlerinden salinan noradrenalindeki artis onlari ciddi yoruyor. Bu surecte surekli sivi atilir yani bobrekler deli gibi calisir, karaciger de cok yorulur. Insanlarin hele cocuklarin bunu uzun sure nasil kullandigini, musade edildigini aklim almiyor. Bu tam olarak yasal uyusturucu. Bana sorarsan baslamamak en dogrusu. Sırf son aylara kaldigim sıkısik donem ve olumsuz sartlar sebebiyle bu deliligi yapiyorum. Beynimizi yolda bulmuyoruz değil mi
Güzel ilaçmış arada almak lazım
Lütfen bana da gönder lütfen :/
Yan etkisi o olmalı