Merhaba. bütün gün baş dönmesi başta sersemlik hissi yaşadığım için tansiyon takibine başladım.
Tüm gün tansiyonum devamlı yükseliyor ve düşüyor kendi kendine.
Beş dk önce 133 e 100 dü şimdi 105 72
Sizce nasıl?
Bu kadar oynaması normal mi
Tüm gün tansiyonum devamlı yükseliyor ve düşüyor kendi kendine.
Beş dk önce 133 e 100 dü şimdi 105 72
Sizce nasıl?
Bu kadar oynaması normal mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba. Baş dönmesi ve sersemlik hissi gibi şikayetleriniz varsa, tansiyonunuzun oynaması da normal olmayabilir. Tansiyonunuzun yüksek seyretmesi, özellikle sürekli olarak yüksek olması, sağlık açısından ciddi bir sorun teşkil edebilir ve doktorunuzla görüşmeniz gerekebilir.
Tansiyonunuzun bu kadar oynaması normal değil ve özellikle 133/100 gibi yüksek bir değer, hipertansiyonu işaret edebilir. Ancak, tansiyonunuzun değişkenliği birçok faktöre bağlı olabilir, örneğin stres, fiziksel aktivite, ilaç kullanımı veya beslenme gibi faktörler tansiyonu etkileyebilir.
Bu nedenle, öncelikle tansiyonunuzu düzenli olarak ölçmeye devam etmenizi ve not almanızı öneririm. Eğer tansiyonunuz sürekli olarak yüksek çıkarsa, doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim. Doktorunuzun önerilerine göre uygun tedaviyi alarak sağlıklı bir yaşam sürdürmeniz önemlidir.
Çok teşekkür ederim. gün içinde çok fazla başım dönüyor sersemlik hissi oluyor. bende yanıltıcı olmasın diye evde otururken ölçtüm.
İlk ölçtüğümde133 100 dü. hiç hareket etmeden tekrar ölçtüğümdde 105 gibi bir sonuç çıktı.
Tüm gün herhangi bir faktöre bağlı olmadan devamlı çıkıp iniyor ve gerçekten başımın dönmesinden bunu hissedebiliyorum.
Devamlı yüksek olsa hipertansiyon diyebilirim lakin sürekli oynadığı için kararsız kaldım
Baş dönmesi ve sersemlik hissi gibi belirtiler, yüksek tansiyonun yanı sıra birçok farklı sağlık sorununun da işareti olabilir. Ancak, tansiyonunuzun değişken olması, hipertansiyonun kesin bir göstergesi değildir.
Tansiyonunuzdaki değişkenlik, ölçüm yaparken kullanılan aletin kalibrasyonu, ölçüm yaparken doğru pozisyonda olup olmadığınız, stres veya kaygı gibi faktörler nedeniyle olabilir. Bu nedenle, tansiyonunuzu doğru ölçmek için belirli adımların takip edilmesi gerekir. Örneğin, ölçüm yapmadan önce dinlenmeniz, doğru pozisyonda oturmanız ve rahat nefes almanız gerekiyor.
Baş dönmesi ve sersemlik hissi yaşamaya devam ederseniz, bir doktora danışmanız önerilir. Doktorunuz, belirtilerinizi değerlendirmek ve nedenlerini tespit etmek için size muayene yapabilir veya bazı testler yapabilir.
Teşekkür ederim. dahiliyeden mi randevu almalıyım?
Birde bu gece kaça yükselirse acile gitmeliyim?
Eğer baş dönmesi ve sersemlik gibi semptomlarınız varsa, bir dahiliye uzmanına danışmanız önerilir. Tansiyonunuzun yükselmesi durumunda, kaç yükseleceği konusunda net bir sınır yoktur. Ancak, kan basıncınızın aniden yükselmesi veya diğer semptomlarınızın eşlik etmesi durumunda, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir. Örneğin, göğüs ağrısı, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi veya şiddetli baş ağrısı gibi semptomlarınız varsa, bu durum acil müdahale gerektirebilir.
Yatağa yattığımda iki göz arasında karıncalanma ve kalpte batma hissediyorum
Karıncalanma hissi, genellikle sinirlerde veya damarların sıkıştığı bölgelerde bir tıkanıklık veya sıkışma hissinin sonucu olabilir. Kalpte batma hissi ise, bazen kalp atışının düzensizliği veya kalp çarpıntısı olarak da adlandırılan bir durumla ilişkili olabilir. Ancak, bu semptomların tam olarak neyin neden olduğunu belirlemek için bir doktor tarafından muayene edilmeniz önerilir. Bu semptomlar birçok farklı nedenle olabilir, ancak bazı ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilirler, bu nedenle doktorunuzun nedenini belirlemesi ve uygun tedaviyi reçete etmesi önemlidir.
Çok teşekkür ediyorum. hemen randevu alacağım. sağolun
Rica ederim geçmiş olsun. Tüm iyi dileklerim sizinle ve sağlığınızla olsun. Yardım almakta gecikmeyin lütfen. Sağlıkla kalın.
133 100 yüksek
105 72 burada da büyük tansiyon biraz düşük Ölçmeden önce hareket halinde miydin yoksa ikisini de dinlenme halinde mi ölçmüştün?
İkisinide dinlenme halinde ölçtüm.
Zaten tüm gün devamlı baş dönmesi veya sersemlik yaşadığım için devamlı ölçüyordum.
Kesin sonuç için yarım saat arayla hareket halinde değilken ölçtüm ve sonuç bu.
Yani stres seviyesi fiziksel aktivite falan etkilemiyor. kendiliğinden devamlı oynuyor ve başım inanılmaz derecede kötü.
Devamlı yüksek olsa hipertansiyon diyeceğim ama sürekli kendiliğinden yükseliyor düşüyor. hiç anlam veremedim
Evet sürekli yüksek çıksa hipertansiyondan şüphe edilir ama inip düşmesi konusunda aklıma bir şey gelmiyor şu an. Farklı bir nedeni vardır belki.
En iyisi bi doktora git zaten sürekli yaşıyormuşsun bunu ihmal etme derim
Randevu alacağım ama korkuyorum. internetten araştırma yaptım ancak net bir sonuç bulamadım. kalp mi çıkar kanser mi çıkar bilemiyorum
Sakın öyle düşünme, hemen endişeye kapılma 🥹
Genelde herkes internete bakarak çözmeye çalışır, kafasında olumsuzlukları biriktirir o şekilde gider hastaneye ama bireysel bakılması gerekiyor.
Kalple ilgili birçok semptom görülür sadece tansiyondan ibaret değil kanser de o şekilde. En iyisi doktora gidene kadar düşünme bu durumu, kendin için. Hastaneye gidince zaten muayeneden geçip o zaman öğrenirsin. Umarım önemli bir şey yoktur, geçmiş olsun. ☘️
Umarım. çok teşekkür ediyorum 😇
Rica ederim ☺️
bir sabah bir akşam bak tansiyonuna.. ölçmeden önce yarım saat dinlen mutlaka ve iki taraftandan olcum yap once ihangi taraf yüksek çıkarsa daha sonra hep oradan ölç.
Devamlı oynaması neye işaret sizce
bir çok etken olabilir bir hafta sabah akşam ölç ve yaz sonra doktora gitmelisin kan degerlerin de onemli tansiyon olmayablir tek sonuc
Ya korkutma beni. Kalple ilgili bişey çıkabilir mi
yok yahu vitamin eksikliği olabilir troid olabilir korkma hemen