Uzun atlama yarışı yaparken göbeğim düştü o günden sonra depresyon şizofreni ve alzheimer belirtileri başladı ben nasıl çalışıcam sürekli odaklanma sorunu yaşıyorum dikkat dağılıyor üst üste hata yapıyorum sayıların anlamını kaybettim en fazla 10 sn bilincim yerinde sonra dağılıyor.
Göbek kayması yüzünden bunları yaşıyorum ama sonuç olarak etkisiz elemanım devletten rapor verirler mi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Alzheimer belirtileri neler? Genellikle yaşlılarda oluyor diye biliyorum demans olmasın o?
Demans genel adı değil mi işte, belirtileri şunlar mesela banka hesabımdaki paraya bakar maaş günüm gelince mutlu olurdum, şimdi banka hesabı nedir para nedir hissetmiyorum yani sayıların anlamını yitirdim. Bazı terimleri de banka hesabı gibi soyutlanmış gibiyim bir çok şeyden
O sorun bende de var da benim bildiğim Unutkanlık ile ön plana çıkan bir hastalık , Şahsen son zamanlarda Yakın geçmişte olan şeyleri unutur hale geldim ciddi odaklanma problemim var Doktor ilaç yazdı da bir b. ka yaramadı
Kanka, göbek kayması ile alakalı bu.
Ben aşırı hafızası güçlü biriyim gözü kapalı piano çalıyorum düşün.. uzun atlama yaptım göbeğim düştü eminim o günden sonra başladı. Yani ilaç değil de antreman yapsan karnına falan masaj yapsan düzelme ihtimali var, benim ilk başlarda ciddiydi belirtileri 1 ay boyunca ayran içtim azaldı. Ama göbeğe tam müdahale yapmaya korkuyorum riskli diye Kendi haline bıraktım
Bu göbek mide koordinasyonu bozukluğu tamamen. Zaten şizofreni hastalarının çoğunlukla bağırsakların da sorun olduğu saptanmış
Benim bağırsaklarda sıkıntılı
tamam ondan oluyor yani biz beyin hastası falan değiliz, mide bağırsak göbekteki sorun beyine giden sinyalleri engelliyor
Ama doktorlar buna nörolojik beyinle alakalı diyor tamamen uydurma yani. Ben piano çalmakla kalmayıp spor yaparken çok seri hareketler yapan ip atlama ile show yapan biriydim beynim şu an hepsini yapamıyor. Bir günde bunların beyinle alakalı olması imkansız yani
Doktorlar bağırsaklarınla ilgili olduğunu söylediler mi peki sana
Ben psikiyatriste gittim aslında Nörolojiye gidecektim de randevu bulamadım
Geçenlerde Dahliye ye gittim Diyetisyen e yönlendirdi Kanlarım da temiz çıkmış
Kanka ben 18 yaşimdayım Liseyi bitireli 1 yıl oluyor ve bu bir yıl içerisinde dehşet odaklanma problemim var Yks ye de hazirlanamadim bu sorun yüzünden
Sana tavsiyem mekik çek.
Bak ben mekik çekince veya ayaklarımı uzanıp yukarı kaldırınca bilincim yerine geliyor bırakınca tekrar aynı oluyor. Mekik çekip karın bölgeni güçlendir. Bağırsakların insanın 2 beyni olarak geçiyor tıpta o yüzden odak bozuyor
Eyw reis deneyeceğim , Beyinsel bir problemim olmadığını biliyordum bende b12 eksikliği falan da var aslında bu Tahlillerde belli olur mu bilmiyorum ama Kilo da alamıyorum kansızlık var ondan dolayı da olabilir tabi uyku problemleri de cabası
Knk kilo alamama sebebi de o dedim ya koordinasyon bozuluyor midede ve metabolizma farklı çalışıyor bu yüzden yediklerin enerji olarak geri dönmüyor sana ben sağlıklı iken bir adet peynir yesem akşama kadar enerjik oluyordum şimdi yaramıyor hiçbir şey etkisiz yani mide enerjiye çevirmiyor
Gastroenteroloji bölümüne görünmek lazım o zaman ben 10 yaşımdan beri böyleyim ve hiç bağırsaklara baktırmadım
Knk görün ama doktorlar çok hakim değil bu konulara
, Bak ben bağırsak olduğunu direkt anladım. Ama onlar sana beyinle alakalı olduğunu söylerler.
10sn demi yazdın bunları ve hayır maaş falan alamazsın maalesef
Ne saçmalıyon sen beyinsiz
Troll mu anlamadım
Yok gerçek göbeğim düştü sıçrama yarışı yapıyorduk 2 metre çok zorlamışım hissetmedim tabi ertesi gün baktım karın kasları donmuş fıtık gibi. Sonra bu etkiler baş gösterdi kafayı yiyor gibiyim
Panik yapmışsın. Anksiyete bu yaşadıkların
Hayır kaygı yok hiç beyin işlev bozukluğu var sayıların anlamını yitirdim alzheimer da oluyor bu
Bu yaşta olmaz ki ama
Göbek düştü benim zeminde uzun atlama yaptık arkadaşlarla, ertesi gün email adreslerimi hatırlamakta güçlük çektiğimi farkettim, sonra dank etti dün ne yapmıştım ben diye uzun atlama yaptım sanırım zarar verdim diyip karnıma elimi attım kontrol etmek için göbek kısmı taş kesilmişti. 1 hafta taş gibiydi sonra yumuşadı. Ama hafif kadın ağrısı var sabit düzelmiyor hiç göbeğim düşük ağırlıkta yapıyor yürürken. Göbek kayması yapıyor bunu yani.
Benimde göbek yerinde değil çok üstte atıyor öyle mi seninde
Benim altta atıyor baya bağırsak kısmında.
Bendede anksiyete panik atak var. Odaklanma sorunu unutkanlık çok yaşıyorum
Eskiden karın kaslarımda vardı sımsıkı göbek düştükten sonra göbeğim dağıldı resmen kilo alıyor birde yağlanıyor
Ee caresı yok mu bunun
Göbekten oluyor anksiyete işte psikolojik değil yani asla.
Ciddi misin
Ne alakası var ki
Evet gayet ciddiyim ben doktorlardan daha bilgili sayılırım profesyonel sporcuyum, geçmişe asla takılmam etmem en ufak şeyden mutlu olurum genelde, çiçekten böcekten param pulumda vardı, her şey dört dörtlük, bir uzun atlama yaptım her şey tersine döndü depresyon sebepsiz mutsuzluk anksiyete.. şimdi göbeği iyileştirmeye çalışıyorum ağrısı etkisi azaldıkça anksiyete kayboldu ama bu sefer alzheimer etkisi gösteriyor işte. onu da göbeği tamamen iyileşince atarım büyük ihtimalle
Bak bilim adamları şizofreni hastalarının çoğunlukla bağırsaklarında sorun tespit etmiş yani göbekleri düşük 😂 ama neymiş tam kanıt yokmuş daha ne olacaksa.
Psikolojik hastalıkların çoğu göbekle alakalı. Söylemiyorlar.
3 yıldır çekiyorum ben anksiyeteyi bıktım artık
Çaresi ne düşük göbeğin yani doktorlar bisey yapmıyorlar buna. Yaslı kadınlar anlıyor
Çünkü bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey var o da bağırsakların insanın 2. Beyni olduğu bana kalırsa asıl beynimiz orası.
Çünkü mide bağırsak örneğin yemeğe göre de insanın o günkü psikolojisi değişebiliyor oysa alt tarafı yemek karın doyur geç, ama öyle değil yediğin yemeğe göre kafan değişiyor yani bunu sana bağırsakların sağlıyor.
Bak sana tavsiyem uzanarak yat sırt üstü ayaklarını yukarı kaldır mekik çeker gibi karnına doğru ileri geri yap psikolojin değişecek veya elinle karnına bastır bilincin açılacak 😀
Eğer göbeğin üstte atıyorsa şanslısın çaresi var. 😉
İp atlamaya başla. İp atlarken o kendi yerine oturacak ikidebir zıpladığın için birde adrenalin salgılayacak vücudun. Yerine oturur anksiyetete geçer
Bende psikolojik ilaç kullanıp bıraktım tekrar kullansam mı diye düşünüyordum sağol valla verdiğin bilgiler için
Hayır.. bak ip atlamaya başla ilk başlarda nefesini falan zorlayacak kalbini filan.
Ama pes etme üstüne git, her gün sayısını arttır... Sonra zıpladıkca vücudun kendine yeni yer yapacak göbeğin yani. Oturacak yerine üst tarafında atıyorsa eğer, birde üstüne ip atlarken sarf ettiğini adrenalin sana hormonsal destek sağlayacak. Kesin iyileşir. Benim ki çok farklı üstte atıyor olsa hemen iyileşirdi de yerin dibine kadar düştü 😀 çok ağır iyileşiyor masaj yapıyorum bilincim açılıyor oturuş şekline göre bile değişiyor göbeğe baskı yapınca falan.
Her insanın göbeği yerinde değil zaten ondan ülkede çoğu insan panik atak yaşıyor...
Spor yapmadığı için göbekleri oynuyor.. ve doktorlar da bunu psikolojik sorun diye hastalara ilaç satıyorlar.. böyle saçmalık mi olur herkesin psikolojisi çöker mi bir anda..
Faydası yok zaten ilaçların insanı daha çok deli yapıyor
Bende çarpıntı ve nefes darlığı çok var anksiyete kaynaklı spor yapmak çok zor geliyor o yüzden. Hemen yoruluyorum. Ama zorlıcam kendimi
En fazla 1 hafta yorucak seni..
Bak 2 3 kez ip atlarken bile aşırı yorucak seni.
Ama 10 15 gün sonra bakacaksın ki, kalbin atmıyor bile ve seri ip atlıyorsun. İnan bana bu böyle. Böbrek üstü bezlerin çalışınca panik atak ona karşı çıkamaz çok güçlü hormon bunlar ip atlamayla çalışır ancak.
Nabzım sürekli 90-100 arası bu beni çok korkutuyor
Üstüne git, bak bir araba hızlı gidince kontrolü kaybedince frene basmaz aksine gaza basarak kontrolü ele alır, dolayısıyla kalbin 90 atıyorsa sende üstüne yüklen daha fazlasını yaptır kontrolün kimde olduğunu göstermen gerekiyor vücuduna yoksa alır götürür seni.
bende ilk başta panik atak belirtisi fe gösterdi ama tekniğini bildiğim için ip atladım 3 4 gün geçti.
Çok güzel moral verdin teşekkür ederim 🙏
Doktora gitmiştim nabzım hızlı olduğu için spor yap hareketsiz kalmaktan oluyor demişti inanmamıştım
Ne güzel doğruyu söylemiş.
Tek başına Psikoloji diye bir şey yok.
Psikolojiyi belirliyen unsur fizyolojik yapıdır. Bunu defalarca kanıtladım ben..
Benim göbeğim düşmese idi hislerim mükemmeldi mübalağa söylüyorum süper güçlerim vardı o denli kusursuz düzen yapmıştım vücuduma, çakra gücünü kullanabiliyordum ama şimdi eser yok düşünce göbek sıradan bir insana döndüm.
İnşallah yakın zamanda düzelirsin🙏 Sigara kullanmıyorsun değil mi
Hayır kullanmıyorum tabi ki sigara alkol vb.
Dedim ya ben spor konusunda çok çok iyi olan biriyim normalde. Vücudum inanılmaz çalışırdı. Yorgunluk hissetmezdim günde 6 7 saat spor yapabilen biriyim bunun herkes yapamaz sürekli enerjililik hali vardı mutluluk hormonları düzgün çalışıyordu taa ki göbeğim düşene kadar. Şimdi çıkıyorum 1 saat ip atlıyorum dışarda yorgunluk belirtisi oluyor ertesi gün atlayamıyorum. Normalde ise 4 5 saat ip atlardım her gün ve en ufak yorgunluk ağrı vb hissetmezdim.
Sence psikolojik ilaç kullanmalı mıyım
Hayır ilaç kullanma, ilaçlar mutasyon geçirtiyor vücuda yani seni bambaşka bir fizyolojik hale sokuyor bu sefer de ilaç bağımlısı olursun.