Boyum 162 kilom pazar gunu 63 du simdi baktim 60 im. Her gun 500 kalori aliyorum ve gym ve egzersiz yapmasam da hareketli sayilabilecek bir hayatim var. Sizce 2 haftaya ne kadar kilo veririm?
Evet aldigim kalorinin az oldugunu biliyorum ama bir sebebim var ki bu kadar dusuk aliyorum o yuzden takmayin olmem
Zayıflamak dendiğinde ilk akla gelen yöntem kalori açığı oluşturarak ilerlemek olsa da aslında günümüzde artık bu yöntemin pek de sürdürülebilir olduğu söylenemez. Zira kısıtlanmış diyetleri belli süre zarfında yapabildiğimiz için diyeti bıraktığımız anda verilen kiloları alma (hatta misliyle alma!) riskiyle karşı karşıyayız. Bu sebeple hayatımıza adapte edebileceğimiz daha sürdürülebilir ve uzun vadede uygulanabilir beslenme sistemleri kulağa daha mantıklı geliyor.
Kalp, karaciğer, böbrek hastaları, diyabetliler, gebeler/emzirenler veya spesifik bir rahatsızlığınız yoksa, doktor tavsiyesi ile özel bir program uygulanmıyorsa Ketofasting modeli denenebilir.
Nedir Ketofating derseniz: Bu beslenme modeli sizlerin de tahmin ettiği gibi aralıklı oruç (intermittentfasting) ve ketojenik beslenmenin birleştirildiği, bir arada yapıldığı beslenme modelidir. Her iki beslenme modelinden de etkilenmiş ve son zamanlarda fazlasıyla merak edilen bir konu haline gelmiştir.
Ne Tüketelim, Ne Tüketmeyelim bu metotta peki?
Ketofasting yüksek karbonhidrat ve glisemik indekse sahip besinlerin (tahıllar, sebzeler, süt ve süt ürünleri, meyveler ve bakliyatlar) tüketimini önermez veya ılımlı bir tüketim önerir.
Bu beslenme modelinde beyaz et, kırmızı et, yumurta gibi kaliteli proteinler, ceviz, fındık, badem, avokado, zeytin, zeytinyağı gibi sağlıklı yağ kaynakları baş tacı edilmiştir ve bu besinlerin tüketimi yüksek oranda arttırılırken yeme zamanlaması ayarlanmalıdır.
Son olarak, bu metodu uygulamak istediğinizde ise bu süreci muhakkak bir beslenme uzmanı ile sürdürmenizi tavsiye ederim.