Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun depresyon ve okb de dahil olmak üzere bir çok hastalığa sebep olduğu biliniyor. Bunları birlikte yaşayan ve aşmış olanlar var mı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İlaç gerekiyor bunun için
kullanıyorum kullanan var mı onu öğrenmek istemiştim
bence hastalık olmayan şeylere hastalık denen çok fazla şey var her insanın farklı olduğunu bazıları kabullenemiyor aynı olmalarını bekliyorlar
dediğin doğru olabilir ancak hangisinden bahsediyorsun? 3 ü de beyin hastalığı beyin kimyasının farklı ve eksik işleyişi ile ortaya çıkan hastalıklar
işte kime göre neye göre para tuzağı olmadığını kanıtlayabilir misin? bizden terapi alsın ilaç alsın bize para ödesin diye bunların uydurulmadığını? bazı insanlar toplumun çoğundan farklı olamaz mı? her farklı olan insan hastalıklı mı?
bilimsel olarak kanıtlanmış şeyler var ama dediğin doğru, bazı insanların beyni genetik olarak öyle. ama şöyle bir şey var hastalık denmesinin sebebi negatif semptompların normal hayatın işleyişini bozuyor oluşu.
bilimsel olarak nasıl kanıtladıklarını biliyor musun yoksa sağda solda duyup körü körüne iman mı ettin? bilimde birçok konuda görüş ayrılıkları var bundan haberin var mı? benim paramı almaya kastı olan hiçbir bilgiye güvenmiyorum ben
ben makaleleri okuyorum bilimsel çalışmaları yani. tabiki gidip kendim deney yapmadım. tamamen bir pazar da olabilir dediğin gibi. ama sen negatif semptompları sanırım ddaha önce yaşamadığın için ve ilaçların bazen çok etkili olduğunu bilmediğin için çok sertsin. bizzat ilaçların uygun dozda kullanıldığında özellikle depresyonda çok etkılı oldugunu bılıyorum.
ben bilim adamı dahi olsa körü körüne iman etmeyi reddediyorum bilim dediğin nedir ki eğer bir işten milyarlarca trilyonlarca dolar kazanılacaksa bilim adamına ver rüşveti istediğini söylet yazdır
ayrıca bir şey daha söyleyeyim psikoloji bilim dalı değildir psikiyatri bilimdir psikiyatride de kişinin şikayeti üzerine ilaç verir kafasına göre bildiğine göre veremez maksat psikiyatrinin doğruları değil müşterinin doğrularıdır
hastanın her söylediğine ilaç vermiyor iyi psikiyatristler, sizin dediklerinizin haklılık payı vardır ama koskoca pskiyatri dalını bir işe yaramıyor diye atamayız. deneylerle beyin görüntüleriyle kanıtlanıyor çoğu şey. iman değil bilim kanıtlıdır
bilimde her şey kanıtlardan oluşmuyor bazı şeyler tamamen varsayım üzerine kurulu bilimde her şey kanıtlı değil o yüzden her konuda bilim adamları arasında görüş ayrılıkları oluyor aynı konuda birinin faydalı dediğine öteki zararlı diyebiliyor hepsinin de kendince gözlemleri kanıtları var ama o kanıtlar kime göre neye göre doğru psikiyatri dediğin şeyde doktor ilacı yazıyor ilacın içinde ne varsa vücuda ona göre etki ediyor olay bu kadar basit bu etki müşterinin hoşuna gitmezse de istediği gibi bırakabilir bu yüzden psikiyatrinin yaptığı tedavi falan değildir bacağına 3 kurşun sıktılar ben tedaviyi reddediyorum diyebilir misin parmağını kestiler diyebilir misin psikiyatride neden tedaviyi reddetme hakkı diye bir şey var?
diğerlerinde de var 3 kurşun sıkılınca zorla kimse götürmüyor seni tedavi edicez diye ölmeyi tercih edebilirsin. psikiyatrik çoğu vaka tedavi edilmediğinde ölümcül oluyor zaten kendinde bozukluk olduğunu görüp tedaviye kimse gitmediği için toplum bu halde. illa ilaca gerek yok, ilaçsız iyi bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşmek herkese iyi gelir. bilimde çoğu şey kanıtlı varsayım üzerinden yola çıkılmasa kanıtlanamaz hiç bir şey zaten. bunu boş boş allaha inananlara söyleyin varsayım kısmını.
sana şöyle söyleyeyim psikiyatriye psikologa giden o kadar fazla insan gördüm tanıdım 1 tane bile faydası olabilen iyileşebilene rastlamadım buna ben de dahilim ne yapıyorsak kendi imkanlarımızla yapıyoruz psikiyatrilerin amacı ömür boyu ilaca bağımlı hale getirmek psikologların amacı daha fazla seans satmaya çalışmak onların amacı iyileşmemiz değil iyileşmememiz daha kötü olmamız
Neyin ne olacağını bilmiyoruz artık