Evet arkadaşlar dünkü gönderimde düzensiz uyku ve uykusuzluğun beyini yaslandirdigini yazmıştım. Bugünkü okuduğum başka bir bilimsel makalede düzensiz uykunun omrude kisalltigi araştırmacılar tarafından belirlenmiş Hatta trafik kazalarından koronoviruste korktuğumuz kadar bundan da korkmamiz geekiyor Çünkü düzensiz uyku sebebi ile ölüm sayisi şimdilik yüzde 8 olarak belirlenmiş. Ortalamaya vurdugunuz zaman büyük bir rakam. Hatta bazı erken ölümlerin sebebini bile buna bağlayabilirmisiz. Daha fazla içimizi karartmadan size düzenli uykunun makalede geçen belirtilerini yazayım. şöyle ki
*Gece 7 ila 8 saatlik uyku süresini tamamlamak *Haftada en az 2 defa uykuya dalmakta zorluk çekmek *Haftada en fazla 2 defa uykunun bölünerek kaçması *Herhangi bir uyku ilacı kullanmamak *Haftada en az 5 gün uykudan kalkınca dinlenmiş hissetmek. Uyku problemi yaşadığım için bu ara böyle haberler dikkatimi çekiyor:) Sağlıcakla kalın :)
Tabiki bunu bu gece yapmayacak olmam sizi üzmez umarım. malûm uyku nimetinden mümkün mertebe yararlanmaya çalışacağım. kapatilmasi gereken çok büyük bir uyku boslugum var😊
Genel olarak uyku konusunda sıkıntım yok. Ama şu birkaç sabahtır güzel uyanamadim hava kapali diye düşünüyorum
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Muhtemelen. Lakin dünya genelinde böyle bı sıkıntı mevcut. Buda sanirim internet ve sanal yaşamın hayatimizda çok büyük yer edinmesinden kaynaklanıyor.
Evet maalesef mahalle yanarken saçımızı tarayamiyoruz. Biz burada basit görünen bir uyku probleminden bahsederken ülkede dünyada ne hayatlar yaşanıyor. Tamda bunun için sağlıklı mutlu bireyler olup umut vaadedilmeli. Çünkü mutsuz insanlar yardım edemezler destek olamazlar. zaten hali hazırda bozulmaya yüz tutmuş bir hayatları var. Ayrıca uzulebiliriz ama bu bizi mutsuzluğa sürüklememeli.
Bro 12 seneye yakın düzenli spor yaptım. Yediğime içtiğime , uykuma dikkat ettim ama kalp kapagımda tümör çıktı 1 seneden fazla oldu hala tedavi görüyorum. Ben kendim için daha ne yapayım. Pamuklara saramam ki kendimi
Sen arabanın tüm bakımlarını eksiksiz yapıp yola ciktiginda yolda lastiğin bı civiye batar hatta buna bağlı olarak kaza yapabilirsin. Şimdi burada bakımları yapıldı diye hayiflanmak gerekirmi? Lakin sen bakımları yapılmamış bir araba ile yola çıkarsan lastiginda kabak olduğu için patlar ve kaza yaparsan burada en büyük suçlu ve sorumlu sen olursun. Aynen öyle dostum.
bı kaç seferdir akşamları yemekden sonra çay içmeden yatağa giriyorum. ve uykuya dalıyorum. cay ve kahve içtiğim zaman uykusuz kalıyorum Bundan sonra akşam yemeginden sonra çay ya da kahve içmeye karar verdim