Sen hiç hastanede kalmak zorunda kaldın mi, ya da bizim gibi 24 saat nöbet tuttun mu bilip bilmeden laf olsun diye konuşuyorsun. Eğer bir hastanede zaman geçirmen gerekirse ya da zerre kadar empati yapma yeteneğe haizsen onların neden orada oldunu kendin anlarsin. Yoksa anlaya sevri sinek saz anlamaya davul zurna az...
Onu da hastaneye değil hastaneyi işleten firmaya söyleyeceksin. Kendisine ait ticari alan isteği şekilde değerlendirebilir. Bunların hiç biri ile ilgili zerre kadar bilgin olduğu düşünmüyorum. Amacın kimi ya da neyi kötülemek...
Şehir hastanelerinde yatakli servislerde odaların tamami plan dahilinde yapıldı ve yeterli sayıdadir. Önünü gelen yere yataklı servis yapıp oda açamazsin, yataklı servislerin birden çok kriteri var. Senin düşünebildiğinin binlerce katını zaten düşünerek ve planlayarak yaptılar o hastaneleri. Hastanelerin içinden yemek yeme alanlarından kafeteryalara, kitap okuma alanlarından alışveriş alanlarına, oyun alanlarına kadar herşeyin olması gerekiyor. Hastane senin yaptığın gibi 2 saatte poliklinik işlerini halledip giden hastalar yok sadece haftalarca orada bekleyen hasta yakınları da var, ömrünün yarısını orada geçiren hastalarda var, orada çalışan personeller de var. Aklin ermiyor empati yapamıyorsan sus barı zararın dokunmasin.
Yok biz sizle anlasamıcaz benim demek ıstedıgım aynı büfeden 3 tane var tek bınada bu kadarına gerek yok benım ömrümün yarısı hastanede geçti zaten empati yapıyorum sadece yanlış buldugum alışveriş merkezine çevrilmesi tıcarete dökülüyo acilinde yataklı yer az ne zaman gitsem en az 3-4 saat bekliyorum acil olmama rağmen olanak var ama yanlıs kullanılıyor gördüğüm kadarıyla ve sızın konusma stilinizide anlamıs degilim fikir özgürlüğü dıye bişey var ben sıze saygı duyuyosam sızde duymak zorundasın
Hiç birşeye zorunda değilim. Fikir özgürlüğü denilen şey her isteğini kafana göre söyleyebilecegin anlamina gelmiyor. Senin fikir özgürlüğün başkalarının haklarının başladı yerde biter... Devlet her türlü planlamayı yaparak yüzlerce poliklinik açmış, biraz insanca yasasınlar üstü üste çıkmasinlar diye geniş geniş alan koymus, yetmemiş bazı sosyal imkânlar da eklemis sen fikir özgürlüğü diye buna dil uzatirsan, bende bunun altında art niyet ararım. Sende benim fikrimi anlamak ve buna saygı duymak zorundasin...
Büyük, büyük olmalı ki aslında alamayacağı ama alabileceği kadar potansiyelinde hasta garantisi verilebilsin ki yapanlar, isletenler de zengin olsun.
Yanlış hatırlamıyorsam Mandıra Filozofu filmindeydi "Hastahaneye hastalar gider, sağlık ocağına ise sağlık bulmak isteyenler gidiyordu" diye bir replik.
Bu durumun sebebi de bu. Amaç hasta bakmak çünkü, hasta olunmasına engel olmak değil, sağlık vermek değil. Bir ülkenin sağlık durumu hastane büyüklüğü ile ölçülmez, hastaneye giden hasta sayısının azlığı ile ölçülür ama gel de anlat...
Hepsi böyle nedense. özelikle yaptık yaptık diye övündükleri bütün hastaneler. Acaba niye... ha bide çoğu %100 bitmeden açıldı neyse sakinim... Ayrıca içleri labirent gibi -1 den giriş var diğer taraf +2 olarak çıkıyor 😁
Dünya bu tür hastaneleri kaldırırken bizde küçük hastaneleri kapatıp ulaşımı zor olan yerlere büyük hastaneleri yaptırıyoruz 25 yıl ileriye borclanarak ülkenin geleceğini ipotek altına alıyoruz
Bilmiyorum gerçi konya da durumu kapasite ihtiyaç vb bunları bilmek şart ama o kadar hayvanı hastane yerine bir çok orta boy devlet hastanesi daha iyi gibi