İlaç kullanmadan önce prospektüsünü (kullanım kılavuzu) okur musunuz?

Öksürük ve boğaz ağrısı bitirdi beni bee. 🤒 İlaçların ne gibi yan etkisi var diye bakarım prospektüse.
İlaç ilaç.. özel ilgi alanım. Okumam çünkü zaten bilmediğim bir şey yok : ) 🌸
Evet..
Tabi bazı majistral ilaçlar reçeteye yazılıyor, yapıyoruz.
Her şeyin arkasını önünü okuyorum çok keyifli, ilaçlarınkine netten bakıyorum az sabırlıyım
Cevap
11Cevap
Okurum ama okuduktan sonra ilacı içmemeye karar vermek çok mantıklı geliyor😅Bu arada öksürük için zencefil ve dut kurusu kullanabilirsin. Kaynamış suya ikisini de koy, varsa top karabiber ve karanfil at demlensin, dut kurusu öksürüğe iyi geliyor. İçerken de limon sık, şifa olsun.
Çok aciliyeti olmadığı müddetçe ilaç kullanmıyorum. İlaç kullanmadan önce prospektüsü, paketli gıda almadan önce içeriğini muhakkak okur didik didik ederim. O yüzden market alışverişim bazen uzun sürer.
Geçmiş olsun benimde geçmeyen bir bogaz agrım var. Prospektüsü yüzeysel olarak okurum. Vermidonun bile sayamayacağım kadar yan etkisi mevcut. Bazen gülerek bukadar yan etkiye nasıl iyileşcem derim🤣
İlaç kullanmadan önce prospektüsünü yani kullanım kılavuzunu mutlaka okuyorum. çünkü merak ediyorum aslında. yani yan etkileri nelerdir ya da nasıl kullanılır gibi zaten doktor genelde söylüyor ama bazen ben kendi kafama göre içebiliyorum ilaç
hayır genelde intermettem bakarım kafama yatmazsa okurum ordanda anlamazsam eczaneye danısırım genelde bazen bazı ilaçlar kotu sebeplere yol açabiliyor ozellikle haplar çok kotu hem mideye zarar veriyor hemde yanlış kullanımda hastalıga
geçmiş olsun
Okurum hatta çevremdekilerinkini de ben okuyorum.. boğaz ağrısı beni de bitirdi valla sinir bişeye döndü iyice 🙄 ilaç muhtemelen sabaha etki eder :)
Acil şifalar diliyorum :) geçer muhtemelen
Ne demek🌸
Elbette okurum.
Bildiğim bir ilaç dahi olsa bakmadan geçmem ne için kullanıldığı dışında, yan etkilerine muhakkak göz gezdiririm..
Kesinlikle 👍👍
Hiç okumam 🙂 geçmiş olsun şu anda bende sizin gibi hastayım biraz ağır geçiyor. İlaçta kullanıyorum da hiçbir zaman merak etmedim
👌👌
Valla doğrusunu söylemek gerekirse ilaç kullanmıyorum 😅 bitkisel doğal yeşillik sebze yiyorum içiyorum
Çok geçmiş olsun Emre. Evet genellikle olurum muhakkak ne ne için diye
Teşekkür ederim 🌟
Bazen es geçiyorum ama okumak gerekiyor tabii ki. Geçmiş olsun.
Okurum grip için kalp ilacı yazılmış yanlışlıkla eczacı farketmisti
Yuh affedersin o nasıl yanlışlık, iyi fark etmişsin
Ben farketmedim eczacı kalbinizde bir rahatsızlık var mı dedi. Ben yok dedim. Maraton koşuyorum dedim. Doktora güveniyorum ama o anda hata dalgınlık ile yapmıştır bunu
Daha önceden kullandığım bir ilaç ise prospektüsüne bakmam. Öksürük için doğal meyve özlerinden yapılan şuruplar var daha etkili
Hiç bakmam😅yazıları çok küçük okuyana kadar şaş olurum
Bakmak gerek. Hoş, sade vatandaşın anlayamayacağı kadar tıbbi terimler kullanıyorlar ya...
Evet nedir ve niçin kullanılır kısmını ve yan etkilerini okurum...
Ne yazdığını biliyor olsam bile şampuanların dahi kullanma kılavuzunu okumak gibi bir huyum vardır.
Bakmıyorum, farklı ilaçlar genelde kullanmam çünkü.
Okumam zaten biliyorum hemşirelik yaptım kısa bir süre
İlacın ne ilacı olduğunu bilmiyorsam klavuzunu açıp kısa bir okuyorum
En İyi Cevap