Prospektüs ilacın içinde yer alan maddeler, ilacın yan etkileri, ilacın nasıl kullanılacağı, ilacı kullandıktan önce ve sonra dikkat edilmesi gerekenler, ilacı kimlerin hangi koşullarda kullanabileceği ile ilgili bilgiler verir bize.
Hiçbir şeye alerjim olmadığı için doktorun verdiği reçeteli ilaçların prospektüsünü okumam. Ancak bir rahatsızlığım varsa ve ilaç kullanmam gerekiyorsa, buna da kendim karar veriyorsam okurum.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlacım olduğunu düşündüğüm birinin porspektüsünü kendisiyle birlikte okudum. Yan etkileri bile bana faydalıydı. Oysa en çokta kalbime iyi gelecek bi ilaçtı ama sen ilacı istedin diye ilaçta seni istemiyormuş meğer.
İlaç kullanmayı sevemedim. Bugün kas zedelenmesinden ilaç yazdı doktor ama ilaç bana ben ilaca bakıyorum hala. 😀 Bir türlü alışamadım. Kullandığım zaman okurum.
Prospektüslerini okumakla kalmayıp ilaç hakkında ufak da olsa bir araştırma yapıyorum. Hatta kullanan insan yorumlarına bile bakıyorum ekşi’den. Garip bir şekilde çok keyif alıyorum bu durumdan.
basıt olanları okumuyorum... mıgren ıcın ya da kronık agrılarım ıcın olanları yan etkısı olmayan merhemlerı.. aspırınlerı okumam pek... ama kronık degılde donemsel bır rahatsızlıgım varsa ona verılen ılacı okurum..