Ben 180 boyundayım eşim 160, oğlumun yaşı 15 boyu 164 1 senedir uzamıyor yaşıtları çok uzadı amcaları ve dedeside 190 civarı boy genetiktir diyorlar ama çocuk uzamadı gayet sağlıklı beslenip spor yapar yüzmeyede gider ama uzamadı, doktora gittik el kemiği resmi çekildi ergenliği nerdeyse tamamlayacak doktor hiç uzamassın belkide 2 3 cm dedi çocuk kendini çok kötü hissediyor sizce uzar mı 15 yaşından sonra veya neden uzamıyor ilerde kaç cm olur?
Cevabın nedir?
+1 yılBence gayet iyi 1.70 gibi olur tek bir doktorun soyledigine bakmayin sayin abim simdikiler bir degisik gecistirmek icin soyledi belki o gun esiyle kavga etti morali bozuktu oyle dedi baska bir doktora gidin veya iyisi mi bu kdr takmasin sizde takmamasini saglamalisiniz Turkiye sartlarinda 1.70 de iyi sayilir eminim sizin gibi yakisiklidir :) moral bozmayin boyle bir sey icin allah anali babali saglikli buyutsun saygilar
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
benim çocukluk arkadaşım 16 yaşındayken 1.55 cm di cüce diye dalga geçerdik
askere aynı zamanda gidip geldik geldiğimizde arkadaşımın boyu 1.85 olmuştu
ve benim boyun hala 1.77 yani o yaş için normal sayılabiliyor sonradan ani uzama görülüyor144 Yorumla
Soran+1 yılDaha uzar mı diyorsunuz daha yaşı erken mi en fazla kaç olur
- +1 yıl
abicim oğlunda sende sıkıntı yapma ben çocukken diğerlerinden uzundum fakat boyum 1.77'de kaldı
çocukluk döneminde kısa kalan ilerde fevkalade boy atıyor arkadaşım benden çok kısaydı cüce diye lakap takmıştık halada öyle.. fakat boyu 1.85 oldu çoğu kişidede böyledir doktora aldırış etmeyin erkek 21 yaşına kadar boy atar bu değişmez bilim adamlarıda bunu açıklıyor doktor biraz sallamış galiba size
Soran+1 yılAnnesine çekme durumu var mıdır? anneside kısa değil ki kardeş 160 kadın için normal iyi bir boy çocuk basketbol oynuyor hep ilerde uzayacaktır o zaman
- +1 yıl
abicim genetiğinizde'de kısalık yok baskette oynuyor öyleyse ilerde çok fazla boy atıcaktır
belkide ozaman uzunluğundan yakınıcaktır 15 yaşındaki çocuğun bu boyda olması gayet normaldir fakat 19-20 yaşında o boyda olsaydı ozaman uzaması mümkün olmayabilirdi uzun olucak kişiler
birden boy atarlar yani hepsine sorduğunuzda birden boy attık derler oğlunuzun durumuda böyle olucak emin olabilirsiniz...
Soran+1 yılZaten vücudu bana çekmiş kolları bacakları kalınlığı aynı ben yüzü anneden almış sadece ama 15 yaşından sonra 10 15 cm boy atma durumu var mıdır çok teşekkürler
Soran+1 yıldoktor hiç uzamayacaksın belkide 2 3 cm uzarsın şimdiye kadar senin 170 falan olman lazımdı demişti moralimi bozdu çocugunda benim de
- +1 yıl
abi sen o doktorun gözüne yumruğu koyucaktın bir daha göremiyecektin diyecektin
devlet hastanesine falan gittiyseniz ilgisiz ve bilinçsiz umurlarında olmuyor yalan söylemiş
bilim adamları profösörler böyle demiyorlar ve bende gözümle onlarca kez gördüm şahit oldum
sıkıntı yapmayın o doktorun dediklerinide takmayın her doktor gerçek doktor değildir
Soran+1 yılÖzel hastaneydi parada verdik baya.. Kardeş senin dediklerinle kendimi iyi hissetmeye başladım gerçekten sağol bir sorum daha olacak şimdi bu çocuk 164 boyunda ilerde 180 civarı olur mu? şimdiki yaşıtları neden bukadar uzadı hepsinin boyu 180 175 civarıymış neden böyle
- +1 yıl
bak abi çünkü senin oğlun yaşının gerektiği gibi sağlıklı uzuyor ufak yaşta
1.80 boy sağlıksızdır problem vardır siz değil onlar doktora gitmeliler çünkü zamanından
önce uzamak ve zamanı geldiğinde kısa kalmak gibi durumda doktora gidilmelidir
düşün ki 13 yaşında bir çocuk gunies rekora girdi 1.95 boyunda ve zor yürüyor sağlıksızdır
muhakkak oğlun 1.80 1.85 veya bir kaç cm üstü olabilir altı asla olmaz çünkü basket oynuyor
sağlıklı besleniyor istinasız bu böyledir... çoğu kişininde anne ve babası kısadır kendi 1.80 boylarındadır çünkü sağlıklı beslenmek spor yapması onu o hale getirir aslında genetiğe bağlı diyorlar bu çoğu kez yalandır genetiğe ancak anne babada kalıcı rahatsız hastalık varsa
çocukta doğarken kendine geçmiş ise bu genetik diye cevaplandırılır... o yaşta çocuğu
1.80 civarlarında olması pek iyi değildir ilerde sağlık problemi çıkartır sağlıklı bir şekilde oğlunun boyu uzayacaktır bence bu sevinilmesi gereken bir durumdur
Soran+1 yıl3 4 senedir sağlıklı beslenmiyor hocam ondan olabilir mi doktorda demişti sağlıklı beslenmedin besinini almadın ondan boyun böyle kaldı demişti acaba ondan mı önceden çok iyi yiyordu 3 4 senedir adam akıllı yemiyor acaba ondan olabilir mi bu sene başladı gene iyi yemeye boyunun kısa olduğunu görünce bunlar bir alakası var mıdır sütünü falan gene içer ama sağlıklı düzenli beslenmiyor fazla
- +1 yıl
ben professyonel vücut geliştiriciyim 2. kademe antranör bilgisine sahibimdir beslenmek spor ve gelişim hakkında bilmediğim şey yoktur bilmeye mecburuzdur hergün 1 litre süt içse ancak senede 2 cm atabilir fakat diğer alacağı gıdalarda çok önemlidir özellikle sabah kalhvaltısı sabah midene ne gönderdiysen tüm gün vücuda onu enjekte eder yani yemeğini tam yemiyor etmiyor durumuda gelişemez anlamına asla gelmez fakat bilinçli beslendiğinde hem vücudu yüzü oturur ve güzelleşir yaşları arttıkça ideal kilo yapıda olur yani bu sizin içinde bir fırsattır gıdasını alması için boydan dolayı ikna edin ama üzmeyin çünkü takıntılık bunalım haline getirirse vücut ters tepki verir hastalığa davet açar... fakat kutu sütlerden kullanmayın zararlı ve yararını göremez pastorize tercih edin geceleri süt içsin sütteki protein uyku sırasında ağır sindirildiği için vücudun çoğu gereksinimini karşılar kahvaltıda vişne suyu tercih etsin kaslara kan pompalar kan yenilenir
Soran+1 yılKardeş çok sağol allah razı olsun senden çok iyi hissetirdin beni şimdi oğlana söyliyeceğim bunları allah senden razı olsun ne diyim
- +1 yıl
rica ederim abicim.. aklına takılan birşey olursa spor diyet vücut hakkında her zaman danışabilirsin yardımcı olmak mutluluk duyuyorum... oğlunuz hiç üzülmesin ileride üzülüğünü saçma bulucaktır çünkü muklaka uzun biri olucak... fakat dediğim istinalarıda yinede siz es geçmeyin gıdasına dikkat edip cips cola gibi abur cuburlardan kesinlikle uzak dursun sigara gibi boy kısalığında etki yaratır
Soran+1 yılsigara içiyor hocam... sölemesede anlıyorum kızsamda dinlemeyecek günde 3 4 taneden fazla içmiyorum diyor ama görmüyorum bilmiyorum tabi boyunu etkilermi sigara
- +1 yıl
Aaa işte bu olmadı abi... bir sigaradan bir kez çekilen dumanda sırf beyinde 3 binden fazla hücre öldürüyor 15 yaşındaki çocuğun 1 sigara bile içmesi hiç iyi değildir çünkü vücut gelişim çağında olup nikotin ve karbonmonoksite karşı koyabilecek durumda değildir üzüldüm bak şimdi sporcu olupta sigara içmesine.. sigara cola cips gibi şeylerden kesinlikle uzak durmalı unutmayın ki şimdi bir iki tane sigara içer vücut yeterli bulmayacağından bir iki yıl sonra bir pakete kadar çıkacaktır
kızmadan bağırmadan kalbini kırmadan ikna edin sessizde kalmayın ben sigara alkol kullanmıyorum fakat zararlarını oldukça iyi biliyorum youtube açıp sigara kullananların durumlarını izletin gerekirse hastanelere götürüp sigara yüzünden makinalara bağlı olan insanların durumunu gösterin bende sigara bir iki tane kadar kullanıyordum babam benimle arkadaşı gibi ilgilendi gerçekleri gösterince bir daha hiç kullanmadım... şimdi ona dua ediyorum sizde öyle yapmalısınız arkadaş gibi olup ona anlatın
Soran+1 yılSigara içenlerin boyu 180 oldu ben hala spor yapayım her şeyi yapıyım uzamayım diye kendi kendine sinirlenip içiyor sigara içerse boyu uzucaksa bile uzamaz mı hocam nasıldır yani etkiler mi sigara boy uzamasını? diyorum içme ama çocuklar dinlemiyor işte
- +1 yıl
daha o çocuk bunun farkında değil eğer sabretse zararlı şeyler kullanmasa zaten boyu uzayacak öyle kalması mümkün değil sanırım arkadaşları onunla alay ediyor veya kız arkadaşlarından dolayı takıntı hale getirmiştir ortamlarında bir problem olmalı... zaten abi eğer döver kızar bağırırsan daha beterini yapar ki bu zamana kadar da şiddet uygulayan aile çocukları küçük yaşlarda alkol maddeye kadar içiyorlar bunu asla yapmayın... boyum uzamıyor sigara içiyorum demek sigara kullanmak için bahanedir hiç kimse şu zararlı şeyi öylesine kullanıyorum demez sigara kullansada uzayacaktır fakat gerçek yapısına boyuna ulaşamaz sigara onu o boyda durdurmaz eğer sigara kullanıp daha hızlı uzayacaksa hangi sigaradan kullanıyorsa söylesin bende kullanıyım benimde boyum 1.77'de kaldı bende çok zorluklar yaşadım ama çekilen sıkıntılara sigara alkol madde gibi şeyler bahane olmamalı ve sigara içiyorsa bıraktıramam diyorsan muklaka süt vişne suyu özellikle kahvaltısını eksik etmesin yoksa ileride çok üzülür
Soran+1 yılGünde 1 yumurta bal reçel.. 1 de süt akşam da yatmadan önce 1 süt yeterli midir hocam
- +1 yıl
bu böyle olmaz abicim bu tarif yanlıştır... yiyebiliyorsa yumurtayı 2-3 tane yesin domates salatalık bal ekmek gerekse kullanmasın zaten yararı bakkaldan alınan ekmeğin yok bir elma portakal veya mandalin kahvaltıda bunuda yesin ki anldığı nikotini bastırsın vişne suyunuda es geçmesin yatarken 2-3 su bardağı süt içsin veya bir kase muhakkak yoğurt her gece yesin ufak gibi yararsız görünür ama bunların faydasını çok görür...
Soran+1 yılPeki hocam çocuk lise 2 ye gidiyor boyu ne zaman uzamaya başlar tahminen lise hayatı kısa geçmesin çocuğun bari
- +1 yıl
çocuk ergenlik çağında kemiklerin içindeki ilikleri doldursun şunuda basit ve masrafsız bir şekilde halledebilir keten tohumu alın yoğurta karıştırıp hergün bir kase yesin uzamasına olağanüstü katkısı olur... lisedeyken boy atar 1.72 falan kadar yükselebilir fakat asıl en uzuyacağı yaş rakamı 21'e kadardır ozamanda 1.75'ten uzun olur
Soran+1 yılKemik uçlarının kapanmasına çok az kalmış resim çekildi baktık beraber. Kemik uçları kapanınca bu çocuk nasıl uzayacak hocam?
- +1 yıl
kimilerin gövdesine rakaben bacakları uzun olur kimininde gövdesi uzun kalabilir...
fakat o baktığınız röntgendir... kemik uçlarının kapanması uzamasına engel olamaz yani doktor bunu nasıl söyler? kemik uçları 19 yaşına kadar kapanıyor sizde bilirsinizki askerden gelinceye dek boy uzaması durmaz sıkıntılı hale getiricek birşey yok bunları doktorun demeside onun piskolojisini bozmuştur karamsarlığa düşmesine sebebtir aslında bunu ona göstermiycektiniz
yetişkin piskolojisi ile çocuğunki çok farklıdır yinede uzar o dediğiniz mani olamaz
Soran+1 yılZaten el kemiğinin resmi çekildi ama doktor el kemiğiyle bacak kemiği hemen hemen aynı dedi belkide hiç uzamıcan uzarsanda 4 5 cm dedi şimdi doktoramı güveneyim size mi anlamadım hocam ama çok teşekkürler zaman gösterecek
- +1 yıl
rica ederim önemli değil.. fakat anlatıklarım hepsi bilimsel olarak kanıtlanmıştır
ve benim yıllardır vücut sağlık hakkında bilgim çok fazladır keşke o doktorla
bende bir konuşsaydım dediklerime cevapsız kalırdı onlar tıpbın stratejik uygulaması üzerine
hakaret ederler fakat bizler gerçekçilik bilimsel olarak devam ederiz yoksa kendi vücudumuzu geliştirmekten insanları istedikleri vücut şekline koymaktan aciz olurduk bu işi yapamazdık
siz inançlı olun aldırış etmeyin bir kaç yıl içinde sonuçları göreceksinizdir...
Soran+1 yılPeki anneye çekmiş olabilir mi boy açısından? annesi 1 60 çocuk 164 oldu anneye çeksede en fazla uzayacağı boy ne kadardır hocam varsayalım ki anneye çekti en fazla kaç olur boyu şu an 164 ilerde kaç olur anneye çektiyse
Soran+1 yıl185 olma ihtimali var mıdır % kaçtır
Soran+1 yılAma annesi 160 minyonluğunu annesinden almış elleri falan küçük yüzüde küçük minyon tipli yani
- +1 yıl
benim annemin boyu 1.55 ama ben 1.77'yim onla alakalı birşey değil şimdi minyon tipli
olur ileride olgun görünüşü dışa çıkar fakat kullandığı şeyler etki yaratabilir yapmamalı
önemliside sağlıklı beslenmektir benimde vücuduma göre kafam biraz ufaktır kaslı olduğumdanmı
yoksa vücudum daha fzlamı gelişmiştir bilemiyorum ama vücuduna göre kafası büyük olursa
ozaman kötü durur... uzamax diye içinde tahıllar kalsiyumlar barındıran tamamen bitkisel bir
toz var onuda düzenli kullanması minyonluğunu bitirir boyunu uzatır
Soran+1 yılHocam çocuk 2 ay bodye gitti işte hareket falan yaptı boy uzatma barfix sallanma falan bir de göğüs kasları için çalışma yaptı bacak kasları halter hariç mekik falan filan halter kaldırmadı ama bunların bir zararı var mıdır normal göğüs çalışmak bacak çalışmak bir de cardio veriyormuş hocası barfix sallanma 15 dakika bir de boy uzatma hareketi yaptı ama hiç bir gelişme olmadı sonra okul başlayınca bu sene bıraktı 2 ay gitti devam etsin mi
- +1 yıl
göğüs kasları için banche press dunbell fley polaris gibi vs.. şeyler yaptırmıştır
fakat asla squat yapmasın direk boyu olduğu gibi kalır 1-2 cm daha kısaltığıda olur
ben body bulding'e 15 yaşında başladığım için pişmanım boyum 5 cm daha atabilirdi
fakat tutkuların önüne geçilmiyor ağırlık antremanı yapması boyunun kısa kalmasına sebeb olur
cardio çalışsın zarar gelmez.. ağırlıklara fazla yüklenmesin salonda boy uzatma denen hareketler
çok az işe yarar ve antranör bilinçli değilse onu sadece yaptırdıkları ile oyalar
gittiğiniz spor salonlarına dikkat edin önce antranöre o iş hakkında belgesi olup olmadığını sorun
ve belgesiz antrönörlük kanunsuzdur... ve sanırım gittiğiniz salon fiyatı aylık 100 lira üstünde değildir bu spor için bilinçsizseniz öyle yerlere gitmek birşey kazandırmaz antranörler uğraşmaz
yapacaksada professyonel yere gitmeli içeride doktor diyetisyen uzmanlar antranörler olmalı
Soran+1 yıl85 tlydi çocukla fazla ilgilenmiyorlarmış hareketleride yanlış yapıyormuş arada. Squat yapıyormuş hocam 2 ay squat yapmış en iyisi devam etmesin bodyle uzayacak değil ya çocuk ilerde boyu oturduğu zaman gider kas için. Adamlar iyi tanıyorum ben kaç yıldır ama orda fazla ilgilenmiyormuş çocukla çocuk hangi ağırlıgı kaldıracagını bile bilmiyordu bıraktı şimdi hocam önereceğiniz neler var boyu hızlı uzasın diye yemek içecek, spor ve daha dış şeyler nasıl beslensin ne yapsın
- +1 yıl
abi hoca denen herif boy uzaması için uğraşıyorum diyormuş squat yaptıryormuş bu ne lavaha bu ne periz? ilgilenmezler öyle yerlerde ve aksine daha beter olur bilinçsiz programlar yazarlar
body hafife alınacak bir spor değildir çok şey bilmek gerekiyor ve bilinçsiz ilgisiz antranör bunlar
bıraksın yapmasın zaten birşey elde edemez... boyu uzaması için basket oynasın olduğu yerde zıplaya bildiği kadar elma toplar gibi hareketler yapsın koşsun açma germe hareketleri... meyvalardan vitamin alsın gıdasına dikkat etsin
Soran+1 yıl164 boyunda kalmaz demi hocam bundan eminsiniz
- +1 yıl
1.64 boyunda kalması için uğraşırsa o boyda kalır ama dediklerimi yaparsa umduğundan daha fazla boy atar çünkü gelişme çağında bu çocuk... body'e gitmesin squat gbi hareketler yapmasın sigara fazla tüketmesin abur cuburdan uzak dursun daha fazla birşey yapılamaz o isterse uzar bunu yaptıkları ve yapmadıklarıyla sonuçlar... ama asla boyu 1.64'te kalmaaaz
Soran+1 yılİlerde sizin tahmininiz nedir hocam kaç boyunda olur bu çocuk tahmininiz
Soran+1 yılŞu an boyu 164 bence kısa değil normal yani boyu ama arkadaş çevresinden hep hocam arkadaşları dalga geçiyomuş heralde yanındaki kızlar bile ondan uzunmuş boyları 170 üstü civarı ondan sıkıntı yapyıor çocuk liseyi kısa geçiricem diye üzülüyor yoksa bence boyu kısa değil 40 yaşındaki adamlar çocuktan bile kısa yani
- +1 yıl
iyi veya kötü herkes birşeyleri eleştirir önemli olan eleştirilere açık olmaktır
ben senin oğlunun yaşında body'e başladığımda dalga geçmişlerdi hiç birşey bilmiyordum
körü kütük antreman yapıyordum inat ettim yıllarca amatör çalıştım araştırdım sordum
en önemlisi uyguladım sonra professyonel oldum o dalga geçenler şimdi spor salonlarına gidiyorlar benim gibi vücuda sahip olamıyorlar gıda diyet supplementler çalışma programı hakkında bilgi sahibi değiller sürekli bana soruyorlar doğru cevap vermiyorum yanlış yönlendiriyorum çünkü zamanında beni aşşalarcasına alaya almışlardı artık kıskandıkları kişi oldum yani anlatmak istediğim eğer ki bir kaç ağız eleştiriler için boyun büküyorsa o zaten girdiği savaşta baştan kaybetmiştir... güçlü olmak sırf beden işi değildir düşünceler ve girilen işte başarı elde etmektir
Soran+1 yılSizce 164 boy 15 yaş için normal midir kısa mıdır
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim kardeşim için de öyle demişlerdi şimdi boyumuzu geçti. Daha küçükmüş uzar mutlaka
03 Yorumla
Soran+1 yılBoy 15 yaşına kadar uzayabildiği kadar uzuyor diye biliyorum yaşıtları çok uzadı çocuk hala kaldı böyle ben sorun etmiyorum normal boyun diyorum ama hep üzülüyor genetiktir diyorlar boy ama uzamadı çocuğun boyu
Cevap sahibi+1 yılkaramsarlığa kapılmasın. baset oynayıp yüzme kursuna gitsin sürekli.
Soran+1 yılEn fazla kaç olur
+1 yılerkekler bir anda boy atıyor. 1.60 boyundaki arkadaşım 2 yılda 1.85 oldu
12 Yorumla
Soran+1 yılKaç yaşındaydı peki
- +1 yıl
16 yasındaydı 18de kocaman olmustu :D
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
11Cevap
+1 yılAnnesine çekmiştir ala ala genetik diyorsun illa kendi geninemi benziycek ayrıca uzar illa sporla bile genetiğinden fazla olarak 5 6 cm uzaya bilir insan
02 Yorumla
Soran+1 yılYüzme ve basketbolla uğraşıyor küçüklükten beri genetik olsa bile bunlarla uzar diye biliyorum
- +1 yıl
kardeş tamam uzar kas kemik dokusunun gelişimine etki eder güneş ışığı vs ama yani genetiği 150 olan bir insanın bunlar ile 170 falan olmasını bekleme
Boyu 20 yasina kadar uzar 17ve 19 yaslari arasinda ani boy atma yasaya bilir boyun 15 yasimda 152 simdi 21 yasindayim boyum 173
10 Yorumla
+1 yılÇekinik genleri almış tamamen genetik bir olay mesala 175 bir babayla 160 kadının oğlu 185 bile olabilir eğer geninde uzun boylu biri varsa o ise muhtemelen ailede kısa olan birinin genleri almış...
04 Yorumla
Soran+1 yılAma çocuk bana benziyor fiziki açıdan bacakları kolları yürüyüşü parmakları aynı ben sadece yüzünü annesinden almış şimdi bu çocuk uzayacak mıdır uzarsa ne kadar uzar en fazla
- +1 yıl
herşeyi dış görünüş belirlemez önemli olan dna daki şifreleridir en örnek ben babam 185 annem 158 annem kısa ama benim boyum 1.90, 175 olur tahminimce...
Soran+1 yılÇünkü annesi 160 çocuk 1 64 boyunda annesini geçmiş gene yani annesine benzese annesiyle aynı boyda olmaz mıydı annesini geçti gene ama diyelim ki annesine çekti varsayalım en fazla uzayacağı boy 1 75 midir
- +1 yıl
boyu kaç oldu abi oğlunun
+1 yılSu bimdeki cikolatali sutlerden almalisin ve her 1 saate bir iki eli yukarida ziplatin cocugunuzu 10 kere ziplamasi yeterli olacaktir
20 Yorumlaboy bir süre uzaması duruyor sonra tekrardan başlıyor
20 Yorumla
+1 yılİki arkadaşım vardı kısa çelimsiz lise bitti epey uzadılar yani bence uzar daha. başka doktorlara da götürün
00 Yorumla
+1 yılBir arkadaşım vardı o kadar kisa idi ki sasip kaliyorduk. Sonra birden bir boy atti. Su an 1.77 falan
04 Yorumla
Soran+1 yılKaç yaşındaydı arkadaşın
- +1 yıl
Uzadiginda mi
Soran+1 yılKısayken kaç yaşındaydı uzadığında kaç yaşındaydı
- +1 yıl
Kisa 13 14 uzamasi 15 16
kemal diye bir arkadaşım vardo cocuk 17 yasından sonra uzadı bide şunu dicem oğlunuzla bu konuyu fazla açmasın eğer uzamazsa gereksiz bir komplex olusur
00 Yorumlaendokrin doktoruna gidip test yaptırın bir
01 Yorumla
Soran+1 yılYaptırdık el kemiğinin resmi çekildi kemiklerin uçlarının kapanmasına çok az kalmış
- Sağlık konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılGözlemlerime göre erkekler tam 15 yaşında, böyle liseye geçerken veya lise 1'de boy atıyor.
00 Yorumla
+1 yılhocam ben de yaş aynı durum aynı doktor aynılarını söyledi şu an oğlunuzun boyu nedir?
00 Yorumla
+1 yılDaha kucuk lise 2 de boy atmaya baslar
015 Yorumla
Soran+1 yıllise 2 de zaten hocam
- +1 yıl
Yasi kucuk daha onun valla liseden sonra uzayanlar bile var kaygilanma ama yinede cocuk doktoruna gotur kemik uclari kapanmis mi ogren kapanmamissa spor falan yaptir. Ki erkekler oyle kizlar gibi salina salina uzamazlar. Bir anda boy atarlar
Soran+1 yılGötürdük resim çekildi kemik uçlarının kapanmasına çok az kalmış nerdeyse kapanacak doktor dedi fazla uzamaz belkide hiç uzamaz
- +1 yıl
Kapandiktan sonra bile 5 cm uzama payi vardir bayım. Yuzmeye gitsin kisa kalmasin spora faln yazdir madem boyle dertlisin
- +1 yıl
Hep o annesi bak
Soran+1 yılÇocuk üzülüyor hocam boyu bence normal bir boy ne diyeceğimi şaşırdım ben de
- +1 yıl
Bence zamani var cunku lise 4 te uzayan kisiye bile denk geldim sorun etme uzulmesin bence uzayacak siz destek olun yinede
Soran+1 yılÇok teşekkürler peki en fazla kaç olur
- +1 yıl
Yani anneye cekmedikse bir 15 cm rahat atar anneye cektiyse 1.70 olsa yeter. Ama uzar bence doktorlara cok itimat etmeyin banada kisa kalirsin dediler 1.55 den 1.68 e ciktim 1 yilda
Soran+1 yılÇocuk aynı ben bacakları yürüyüşü elleri kollarının kalınlığıı omuzları aynı ben yani vücut bana çekmiş yüz anneye diyeyim sana
- +1 yıl
Bence uzar yani erkekler azicik spor yapsa bile boya verir hemen sizde tesvik edin yuzmeye gitsin rahat olun uzar o
Soran+1 yıldoktor hiç uzamayacaksın belkide 2 3 cm uzarsın şimdiye kadar senin 170 falan olman lazımdı demişti moralimi bozdu
- +1 yıl
Bana da uzamazsin dedi 1 yil sonra 13 cm uzadim dert etmeyin uzar o ya benim lisede sinifin en kisasi bir anda yaz tatilinde lise 4 e 20 cm atarak geldi
Soran+1 yılPeki doktorlar neden böyle diyor hocam çocuk ağladı bunu duyunca hani kısa olsak tamam benim ailenin hepsi 180 190 civarı annesininde fazla kısa değil çocuğun kuzenleride uzun ama çocuk annesine suç buluyor şimdi bu doktorlar ne amaçlıyor böyle
- +1 yıl
Sanirim en kotuye hazirliyolar belkide
+1 yıluzar bıraz daha ama anneye cekmıs demekkı
00 Yorumla
+1 yılErkekler geç boy atabiliyor ama yinede bilemicem
00 YorumlaAbicim oğlunun boyu kaç oldu?
00 YorumlaBende ufak tefek kaldım :((
00 YorumlaErgenliğe erkek girmiştir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkeklerde 20 22 ye kadar uzar diye biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılortalama olarak 170 175 daha 4 sene daha uzar
02 Yorumla
Soran+1 yılAma kemik uçlarının kapanmasına çok az bir süre kalmış kemik uçları kapanınca nasıl uzayacak?
- +1 yıl
hocam ben de şu an aynı durumdan muzdaribim yaşım 15 lise 2ye geçtim doktorlar çocuğunuza söylediklerini bana da söyledi boyum 164 çocuğunuzun şuanki boyu nedir acaba?
+1 yılTabi uzar daha
00 YorumlaAmca daha küçükmüş
01 Yorumla- +1 yıl
amca yazms ya :D :D
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?