Merhaba ilk defa başımıza geldi cevremdede hiç duymadım arkadaşımın dikkatsizliği yüzünden oğluma 1 su bardağı kadar sıcak su döküldü koltuk altına hastaneye gittik 1. ci derece yanık dediler şu an ağlamıyor ama çok ağladı 🥹 hergun pansuman dediler iz kalır mı canı yanar mı?
Geçmiş olsun , her gün pansuman yaptırmanız güzel bir şey. Genç yaşta olması bence daha iyi de olabilir daha da kötü olabilir bilemiyorum. Biliyorsunuz hücre yenilenmesi çocuklarda daha çabuk oluyor. Umarım hiçbir şey olmaz her şey yolunda gider ve eski haline döner
Oy kıyamam çok geçmiş olsun komşunun da oğluna böyle bişey olmuştu ama seninki muhtemelen baya küçük . Doktora danışıp aleovera sürebilirsin düzenli olarak. İz kalmamıştı çocukta. Açık yara yoksa madecassol ü de doktora sorup sürebilirsin ama düzenli uygulamalar gerekli belki aylarca. Ama çocuk cildi çabuk tazelenir. Geçmiş olsun tekrardan.
Kıyamam ya çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Birinci dereceyse yanıksa neyse ki iz kalmaz. Arkadaşını da benim için döv olur mu, küçücük çocuğa karşı bu kadar sorumsuzluk olur mu keşke biraz dikkat etseymiş..
Geçmiş olsun, çok üzüldüm 🙁 Küçükken benim koluma da kaynar su dökülmüştü ve boyuna yanmıştı. Zamanında doktora gitmiştik, düzenli olarak pansuman yapılıp silverdin yanık kremi kullanarak iyileşmiştim ve 5 yıl içinde hiç yanmamış gibi düzelmişti.
0
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya izi geçer bir şekilde ama canı yansın istemiyorum üzülüyorum
Ah canım çok geçmiş olsun! 😔 Başınıza gelen gerçekten talihsiz bir olay. Birinci derece yanıklar genellikle yüzeysel olur ve sadece cildin üst tabakasını etkiler. İnşallah kısa sürede iyileşir. İz kalma ihtimali düşüktür, ama düzenli olarak doktorun verdiği talimatlara uyman çok önemli. Pansumanları ihmal etme ve o bölgeyi temiz tutmaya özen göster. Ayrıca, yanık kremleri ve merhemleri de kullanabilirsiniz, doktorun önerdiği şekilde tabi ki.
Oğlunun canı yanabilir ama zamanla bu da azalacak. Ona bol bol sevgi ve sabır göstermen çok önemli. Küçük darbeleri büyük dertlere dönüştürmeden aşmak, annelikte en önemli yeteneklerden biri! 🌸
"Annelik bazen yara bantlarının en büyük mucizesidir." 💞
1. derece yanık genelde en hafif olandır. iyileşme süreci hızlıdır ve iz kalma ihtimali düşüktür. Pansumanları aksatmayın, hijyenine dikkat edin. Bol bol su içirin, cildin nemli kalması iyileşme sürecine katkı sağlar. İz kalıp kalmaması konusunda kesin bir şey söylemek zor ama çoğu vakada iz kalmıyor. Güneşe maruz kalması lazım.
Birinci dereceden mi yanık? Çünkü öyle görünüyor. Cildi nemlendirip bol pansuman yaparsanız canı yanmayacaktır. Güneşten de uzak tutun. İbuprofen ve asetaminofen reçetesiz ilaçlar alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Ayy çok geçmiş olsun. Zavallı yavru, inşallah çabucak iyileşir. Yanık sonrası azıcık bir beyaz iz kalır. Ama pek belli olmaz. Pansumanına ve temizliğine de dikkat ederseniz daha fazla sorun yaşamadan iyileşir.
Bende küçükken kolumu yakmıştım çok az iz kaldı. Belki oraya dövme yaptırırım. Mutlaka kremlerini düzenli sürün ilerde leke kalmasın daha taze çünkü cildi gerginleştikçe gidecektir eğer çok ağır yanmadıysa
Askim eskiler yumurta yagi yapiyor boyle zift gibi oluyor yaniklari iz birakmadan geçiriyormus kantaron yagi hametan ve tup arko ile de mutlaka destekle dedem kolunu yaktığında sadece arko ile iz birakmadan gecirmiş
Eski arkadaşım demek istedin herhalde bir böyle Bi şey yapsa düşünemiyorum o kişiye ne yaparım yazık ya bebeğin haline bak ben o arkadasinin ebesinin..
Çok geçmiş olsun umarım bi an önce iyileşir izi kalmaz Bende 3 kez oldu biri çok küçükken ütü değişmişti onun izi kalmadı bir keresinde de çok sıcak tencereye değmişti koluma izi kalmadı birde çok büyük bir şekilde bacağıma su dökülmüştü çok kötüydü ama bir gram izi kalmadı yanık izini geçiren kremler oluyor onları kullanın oraya çok dokunmayın mikrop kapmasın ve canı yanmasın diye emin ol iyileşir
Çok üzücü, ablacım minnak işte. Evlat tatlıdır bak şimdi canı yansa senin canın yanar. Üzüldüm. Arkadaşın sen gibi bakar mı? Tedavi ettir sakın pohpohlama
Kıyamam Çok geçmiş olsun Bildiğim kadarıyla 1 derece yanıklarda iz kalmıyor her gün bakımına önem ve dikkat verilirse kısa süre içerisinde hem ağrısı azalır hem de görüntü olarak iyileşme olur
Acilen ara bul doğal kantaron yağı temin et. Sabah akşam hafif hafif sür bütün yanık bölgeye. Yanık izi bile bırakmıyor. Zaman geçirme hemen temin et bir şekilde
Çok gecmiş olsun yarası biraz kapanınca kantoran yagı sür her her gün 2 kere çok iyi geliyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Sakın abidik gubidik şeyler sürmeyin, açık yaraya daha fazla zarar verebilirsiniz. Krem verdiyse doktor sadece onu sürün. Onun dışında herhangi bi şey yapmanıza gerek yok
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Bir de büyük ihtimalle bildirmişlerdir istismar ihtimali açısından, haberiniz olsun.