İsterim, daha önceki bir sorumda bu kadar detaylısı değil ama benzer bir şeyin oluğu görüşü okumuştum detayını tam bilmiyorum.
Hastanelerdeki yoğunluğun azalması iyi olur, bu da ciddi hastalıkların sadece hastanelere bırakılması ile yapılabilir. Mesela pandemide benzer bir süreç olmuştu, bulaşı engellemek için.
Zaten bu iş buraya doğru gidecek yapay zeka sağlık alanına daha da girdikçe, teknolijiden kaçış yok. Bilimden, ilerlemeden, gelişmekten kaçılamaz.
Tabi bunun bize gelişi ne zaman olur, olsa bile toplum buna uyum sağlayabilir mi vs. konuları da var 😀 Umarım düzgün bir şekilde bunu yaşayabiliriz 🙏
Tamam basit baş ağrısı için hastanede daha ciddi rahatsızlıkları olan insanların ve doktorların vaktini harcamak da doğru değil ama bu şekilde de çözülmez. Tansiyon hastalığı olan olmayan çoğu kişinin evinde tansiyon aleti var mesela. Bir de gönderilecek olan aletlerin cihazların doğru düzgün kullanmasını herkes nereden bilsin? Nebulizatör mesela daha bizim insanımız adını telaffuz edemiyor kaldı ki filtresini değiştirip haznesine su koymayı beklicez. Keşke halkımız bu bilgiye sahip olsa ama değil henüz ve böyle bişeye de hazır değil
Haklısın abi bir çok handikap olusturabilme ihtimali var ama diyaliz hastaları için evde diyaliz makinesi hizmeti var biliyorsundur önce cihazı kullanabilmek için ve acil müdahale için eğitim veriliyor eve gönderilecek cihazlar için de uygulanabilir bu yöntem.
İşte önce halkın öğrenmesi bilgi sahibi olması gerekiyor. Tv'de saçma sapan kısmetse olur gibi programlar, saçma sapan çarpık ilişkileri, cinayeti, kadın istismarını normalleştiren diziler yerine böyle bilgilendirici şeyler olsa daha iyi. Sonuçta özellikle yaşlılıkta hastalıklar çıkıyor ve yaşlılar daha çok tv başında
Haklısınız eğitim her alan için acil şart. Okullarda sağlık ve ilk yardım dersleri olmalı...
*özür dilerim yorum yazarken sizi başkası ile karıştırmışım abi dedim🙈
Kesinlikle katılıyorum okullarda da bu dersler olmalı. Ben hatırlıyorum bizim zamanımızda vardı her ne kadar öğretmenler dahil umursamasa da. Yani sağlık dersinde bahçeye çıkar oynardık. Ama ders işlemiş gibi geçirdik. Ne kadar kötü. Bugün hiç yok daha da kötü.
*Önemli değil karışıklık oluyor bazen ☺️😄
Türkiye de bir çok kişi hep aynı şeyi söylüyor ya hiç görmemişler bizim daha ilk okulda gördüğümüz derslerin bir çoğunu ya da dediğiniz gibi öğretmen olsa da boş geçiyormuş ne acı bir durum bu 😔
Maalesef öyle. Avrupa'da 10 yaşındaki bir çocuk Türkiye'deki 20 yaşındaki birinden daha fazla bilgiye sahip birçok konuda
EİG için teşekkürler ☺️
Ben teşekkür ederim yorumunuz için ☕
☕☕🙏🏻🙏🏻
Online izlenebilen sağlık verileriyle bu hizmetin sağlanabilmesi aslındaa hastanelerdeki yoğunluğu azaltır. Faydalı bir uygulama. Bir de son 2 yılda 6.000’den fazla uzman hekimimizi başka ülkelere göç ettiğini düşünürsek çok daha faydalı olacaktır.
Ama bizim ülkemizde durum biraz daha farklı. Bunun idrakine varacak kültür ve eğitim seviyesinde bir toplum olmalı.
Kesinlikle haklısınız amaç zaten hastanede uzun bekleyişleri gereksiz acil servis işgalini engellemek hastaların verileri ekipler tarafından sürekli kontrol edilecek. Yanlız Tr gelişime tlf vb hariç pek sıcak bakan bir ülke değil ve alt yapı olarak buna hazırlanmak da bana pek gerçekçi gelmiyor dediğiniz gibi zaten çok fazla hekim kaybedildi kalanlar aşırı iş yüküne ek olarak bir de buna sürülür 😏
Çok faydalı bir uygulama. Hem zaman, doktor için hasta için. Hem para tasarrufu. Ama kaç kişi doktoru görmeden onun ağzından duymadan bununla tatmin olur orası biraz muamma 🙂
Cevap
6Cevap
Bence faydalı olabilir.
Yani bu uygulama kronikleşmiş hastalığı olanlar için çok iyi olur tabikide böylelikle hastanelerde rahatlama olur gerçekten bazı hastanelerde hastaya verilen muayene süresi çok kısıtlı hem hasta kendini ifade edemiyor hemde doktor yoğun stres altında kaldığı için hastasıyla ilişki kuramıyor zamandan tasarruf streste azalma olunca doktor hasta ilişkisi daha sağlıklı ilerler bence
Yorumunuz icin teşekkür ederim⚘
Çok doğru dr- hasta ilişkisi her iki tarafın etkisiyle ciddi anlamda problemli üstüne de ülke yöneticilerinin tutumları eklenince uçurum iyice derinleşti az da olsa bu iyileşme getirebilir
Bizim ülkede işe yaramaz çünkü toplum olarak hastalık hastası bir milletiz
Sağlık ocaklarınınyerini alır. Aile hekimliği kalkar
Sağlık ocakları maalesef sadece ilaç yazdıran noktası gibi kullanılıyor hastaneye gitmeden öncekönceki basamak olarak değil bu şekilde olsaydı her şikayeti olan hastaneye koşma herkes daha rahat hizmet verir ve alırdı.
Küçük şehirlerde etkin.
Bence oldukça mantıklı olabilir. Fakat bizim ülkenin nüfus durumu bunu kaldırmaz maalesef.
Tansiyon şeker gibi sürekli takibi gereken hastalar için olabilir.
Sahte doktorların hemşirelerin açığa çıkacağı gün olur 🤣🤣🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?