Torpille çıkarabilir miyim rahat benim işitme kaybım var ama yüzdeliğini tam olarak bilmiyorum işitme kaybım az var ama çok sıkıntı çekiyorum başvuru yapacam ama. Vermezlerdiye korkuyorum sizce torpil olursa rahat verirler mi nasıl oluyor
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Tipik bir türk milleti örnegi, engelli raporu neden veriliyor bunu ögren önce!!
TORPIL demek bir baskasinin hakkini hakkin olmayan bir sekilde sahip olmak demek, hakkin varsa alirsin hakkin degilse, hakkin olmayan birseyi almak, hirsizlik, bukadar basit..
Ulan zaten işitme kaybım var diyorum oku önce
Demek istediğim az çıkar diye korkuyorum eskisi gibi rahat alınmıyormuş ben zaten ameliyat geçirdim
Okudum ben, seni senden daha iyi anlayarak, kaygisiz ol. Hakkin varsa zaten alirsin, rahatca cikarabilme, torpille, bunlar nasil bir soru?
"ULAN ZATEN ISITME KAYBIM VAR" a gelince, engelli raporu engelline gör degerlendiriliyor, istege, arzuya göre degil.
Isitme kaybin iki kulakmi, tek kulakmi, yüzde kac duymuyorsun, isitme cihazi ilede duyman mümkün degil mi? Isitme cihazi ile duyuyorsan, engelli olmuyorsun, cünkü yasaminda bir engel teskil etmiyor, orta derece duyma kaybin var ise, bu tek kulak ise %10 iki kulak ise yüzde 40 a kadar cikabilir.
Degerlendirmeyi yapan, englli raporu verenler , keyiflerine göre, arzularina göre, kisiye göre , torpile göre engelli raporu vermiyor, vermemesi gerekiyor, ellerinde liste kitap var, saglik kontrolünden geciyorsun, rahatsizligina göre degerlinderme yapilip veriliyor.
Ha o heyetin icerisinde görevini suistimal eden namussuz, serefsiz , ahlaksiz birisi torpil gecebilir, yakalanirsa, hep veren hem alan ceza alir.. Bukadar basit.
Sakin ol dostum neden bu kadar köpürdün? Ben ameliyat geçirdim iki kulağım işitme kaybı var ameliyatlı olan tekrar ilerleme oldu işitme kaybım var yanş anlayacgın ameliyatta işe yaramadı.. cihaza gelecek olursak bunu herkese önermiyorlar ve isteğe bağlı ben belki kullanmak istemiyorum cihazı illla zorunlu mu yani normal düzeyde bile olsa işitme kaybı kullanmak zorunda değilim. Benim elimde odyoloji testi var sadece gidip tekrardan muayene olup sormam gerekiyor ona göre gidip başvuru yapacağım
Az çıksa bile yüzdeliğim ben eminim çünkü kendimden sıkıntı yaşıyorum bu özellikle gireceğim işte çok sıkıntı oluyor kendimi okadar kötü hissediyorum ki belki en azından bu raporu alıp on göre işe girerim umudum var anlıyor musunuz beni şimdi
Sakinim sadece yazilanlari anlamiyorsun, son yazdigimi tekrar detayli bir sekilde oku, anla, bütün cevaplarin var.. Basitce mantikli anlayabilecegin sekilde anlatayim, seker hastasisin, ilaclarini almana ragmen sekerin kontrol altina alinamiyor, dengeleyemiyorsun, seker hastasi %60 engelli, ilacini aliyor, sekeri kontrol altinda, %10 engelli.
Ameliyat oldun, duymanda sorun var ama isitme cihazi ile bu engel ortadan kalkiyor, yok benim canim istemiyor, engellei raporu istiyorum diyemiyorsun, ilacin veya cihazi kullaninca engelin kalkiyorsa, kalkiyor. Tabiki isitme cihazini kullanmak zorunda degilsin, buna seni kimse zorlayamaz, ama engelli raporu engeline bir care yoksa veriliyor, care varsa engelli olmuyorsun.
Nasıl olmuyorsun işitme farklı bütün işitme kaybı olanlar nasıl çıkarıyor ozaman cihazı varsa bile çıkarabilir
Yazilan aciklamalari anliyormusun? Bak burada aciklamasi var, bir zahmet oku, anla
www.engelli.com/isitme-kaybi-engelli-orani/
Siz alttaki yorumları da okudunuz mu? Ve evet benim işitme kaybım sanırım çok yüksek değil ama bana göre yüksek çünkü gerçekten sıkıntı çekiyorum ve yorumları okursanız anlarsınız adam tam sağır ama ona rağmen alamıyor bende sanırım zor alacak gibi duruyorum
Ya birak, adam, su bu örnek vermeyi, sen soru soruyorsun bilgim var, bilgi paylasiyorum, fikir degil. Bak linkte sundum, oradan herseyi okursan ögrenirsin. Adam sagirim diyor alamiyoru gecin, demek sagir degil, burdfa atiyor. Engelli derecesi, senin rahatsizligina uyuyorsa, arasitr vermezlerse avukat tut, mahkeme ile alirsin, mahkeme masraflarinida o kuruma ödetirsin. Ama yok böyle birsey hakkin varsa aliyorsun.
Ama insanlar kanunlari, sartlari bilmiyor, midem agriyor ama bana engelli raporu, yok byöle birsey, Rahatsizligin ilk basta kronik olmasi gerekiyor, veya engel oldugu süre icin sana engelli raporu veriliyor. Her engel farkli, ayaklari olmayan birisi calisabilir ama ayaklarini kulllanmasi gerekmeyen is, yani her engel farkli, her engelin derecesi farkli yerleri, sosyal faydalari oldugu yerler farkli
Yahu millet itiraz ediyor ikinci defa başvuru yapıyorlar asıl hak yiyen onlar yaw bırak ben kilime ne anlatıyorum ya
Ne torpille ne hakkınla alamazsın yani işine yaracak kadarını alamazsın
Torpil zor iş ne veriyorlarsa onunla yetinmelisin ehliyetin var mı senin