İBS hastalığım var ve etrafımdakiler beni anlamıyor, bu hastalığa sahip olan kişiler benimle deneyimlerini paylaşabilir mi?

Son birkaç aydır berbat bir hastalığa sahibim. Tanısı konulduktan sonra ne kadar iğrenç bir duruma düştüğümün farkına varabildim. Bilmeyenler için İBS insanın hayatını cehenneme çeviren bir hastalık, özellikle de sosyal anksiyetiniz varsa. Benim tam anlamıyla anksiyetem var diyemem fakat insanların görüşleri ve bana bakışları beni gerçekten geriyor. İbs de bağırsaklarınızın sizin ruh halinize göre iyi ya da kötü hale geldiği yediğiniz şeylerin bağırsakların canına okuduğu bir hastalık. Sınav öğrencisiyim. 12. sınıfa gidiyorum. Ailem bende bu hastalığın olduğunu biliyor fakat bunu sadece ufak bir sıkışma olarak görüyorlar. Ne hissettiğimi anlamıyorlar. Gittiğim denemelerde salon çok sessiz oluyor ve her deneme öncesi sonrası ağlıyorum insanlar karnımdaki sesleri duyacak diye. Hayır psikolojimi de berbat etti bu hastalık. Bazen çok atak yaptığı zamanlar oluyor ve karnıma regl ağrısından beter yapan kramplar giriyor. Bağırsaklarım resmen etrafa 'Merhaba biz burdayız!' diye bağırıyorlar. Gitmek istemediğim ya da beni gelip almalarını söylediğim zaman da o kadar çok azar yiyorum ki sanki ben denemelere bilerek girmiyorum bilerek dışarı çıkmıyormuşum gibi. Onlar bana kızınca ben daha çok üzülüyorum ve İbs daha çok azıyor. Ben ailemi gerçekten çok seviyorum. Bu yüzden yardıma ihtiyacım var. Benim için sorun Ibs'nin nasıl gideceği değil. Tamamen geçmeyeceğini biliyorum zaten. Asıl sorunum İbs'si olmayan insanlara bunun gerçek bir hastalık olduğunu nasıl kanıtlayacağım? Gerçekten beni psikolojik ve fiziksel bakımdan süründürdüğünü ve hayatımın içine ediyor oluşunu. Çünkü herkesin benim bilerek asosyal olmaya çalıştığımı, hayatımın en önemli şeyi olan üniversite sınavından kaçtığımı düşünmesinden sıkıldım. Denemelerin ve derslerin benim için çok önemli olduğunun farkındayım fakat bazen karnımın guruldadığı yerler benim için ölüm gibi oluyor. Psikolojimin bozulmasındansa bir iki ders kaçırmayı tercih ederim.

İBS hastalığım var ve etrafımdakiler beni anlamıyor, bu hastalığa sahip olan kişiler benimle deneyimlerini paylaşabilir mi?