Ailemin yaninda uykumu alamadim ve metafizik olaylar?

Ailemin evine geldiğimde (Yozgat) istersem 10 saat uyuyayim, sanki 2 3 saat uyumus gibiyim. Ortalama 7-8 saat uyuyorum, Ankara 'da yaşıyorum, ailemin bi kaç yatır olduğunu düşündüğüm ama inanmadigim benim de bugun yasamamla birlikte sormak gereksinimi duydugum şey;

Ailemin su anki oturdugu evi babam evi satin almadan once gezerken eski sahibinin bi odasini gezdigimizde korkup sıçradıgini ve garip haller sergiledini soyledi.

Babam kendi ismiyle çağrıldığını ifade ediyor, (yatır olabilir) annem yatak odasinda yatmaktan korkuyor. Babam da yatak odasinda omzundan itilip dusuruldugunu ifade ediyor. Ayni zamanda kapi vurulmasi gibi sesler duydugunu ikisi de soyledi. Erkek kardesimse (26) ilginc olarak bu tur olaylar yasamamis lakin iyi uyku uyuyamadigini da gozlemlemis durumdayim. Bense bunlara aldiris etmeden kaliteli uyku uyumaya calisip dun ne kadar sevgisiz bir hayatim oldugunun sitemiyle uyudugumu bir ara sigarayi yillarca ictigimden gelen kotu kismen hiriltili nefes almamin ardindan uyumaya calisiyordum. ve uykuyla uyaniklik arasinda ya da rem uykusunda mi hatırlamıyorum ama sagdan sola donerken dönemedim biri beni kolumdan tutuyordu sanki, yarim yamalak uykumla gucum donmeye yetmedi ve zor nefes aliyordum, (bilimsel olarak açıklaması uyku apnesi ise, nefesim tamamen kesilmemisti)

Bu ikinci kez tekrarladi ve artik evde sikinti oldugu ama ne yazdimsa google amcaya bulamadigim icin burdayim.

Oncelikle bilimselligi önemsiyorum, karabasan, cin ya da buyu oldugunu dusunmuyorsam da yatir mantikli geliyor, apartmanin alti her yagmur yagdiginda bataklik mi ne oluyormus ister istemez mezar varsa rahatsizligi bize yansıtıyor olabilirler lakin, ocak ayında hic yagmur yagmadi. Bir ruh inanci ister istemez besliyorum. Yatirlarin da isimlerimizle seslenebildigini okudum. Nazar da vardir kim bilir? (Bilimsellikle desteklersek onu da cok iyi olur) teşekkürler.

Ailemin yaninda uykumu alamadim ve metafizik olaylar?