Geçen gün kan vermek için bir sağlık kuruluşuna gitmiştim. Her şey o gün başladı🥺.
Kan verdikten sonra önce kolum şişip acımaya başladı, sonra yavaş yavaş morardı ve şimdi de yeşil. Yarın da mavi olacakmış (kolumla konuştum öyle söyledi). Acaba hemşire o gün benim kanımı almadan önce bir ilaç mı enjekte etti neden böyle oldum?
Avatar olursam siteye devam etmem mümkün mü yanlış ırk diyerek hesabım dondurulur mu🥺?
Çok boş gördüm ama bu başka bir boyut. Fibrinojenlerin ve trombositlerin çalışmıyorsa demek ki. Damarın iyileşme sürecinde fazlasıyla kan kaybetmiş. (Merak etme öldürmez). Damardan sızan kan hücreleri ölmeye başlıyor. O yüzden de orada renk değişimine sebep oluyor. Morarma hücrelerin nekrozundan, yani ölüp parçalanmasından olur. Yeşilimsi o renk o bölgede henüz dağılıp metabolize edilememiş kalan kan hücrelerinin parçaları, bir kaç güne geçer.
bazen kan verirken veya serum takılırken damarda morarma olabilir bu sağlık çalışanının elinin biraz ağır olmasından kaynaklı olabilir damar yolu açmak kolay değildir
ama normal bir durum çünkü kan verdiniz damardan bir alıntı oldu haliyle damar kanadı ve kan akımı bir süre sonra durdu
kan akımı durduğunda cilt altındaki atık kan kalacaktır bu kan zamanla vücut tarafından istenmeyecek deri altındaki kan önce kızarır sonra morarır sonra ise sararır sonrasında vücuttan tamamen atılır
bu arada kolun ağrıması da normaldir çünkü kol damarına bir işlem yapıldı
ağrısı bir kaç gün görünümü ise bir kaç haftaya geçecektir
Geçmiş olsun ama bu bazen olabiliyor bende kan verirken hemşire bir kaç kez denediği için ilk yaptığında kan alamadı sanırım ondan olabilir morarmıştı bir kaç gün ama geçmişti.