Pazartesi Sendromu: Haftasonu tatilinin yetmemesi ile kişinin işe dönme konusunda sıkıntı yaşaması.

Pazartesi Sendromu: Haftasonu tatilinin yetmemesi ile kişinin işe dönme konusunda sıkıntı yaşaması.
Pazartesi Sendromu bir sağlık sorunu değildir çünkü aslında kişinin hafta başlangıcı olması nedeni ile yaşadığı bir stres aslında kısa süreli depresyon durumudur. yani aslında kişi buna kendisini inandırıyor yani bu hafta yine kötü geçecek ya da yine pazartesi geldi gibi olumsuz düşüncelere kapılıyor. oysa ki 2 gün önceden farkı yok yine bugün erken kalkıyorsun tek farkı tatil bitmiş olması.
Stres ve depresyon sağlık sorunu mu peki? 😀
Pazartesi sendromunun sebebi zaten 6 günlük çalışma günü hükümet denilen şahsiyet bunu 4 güne vs indirse zaten böyle bir sendrom kalmayacak ya mesela Finlandiya Başbakanı Sanna Marin insanlar vakit geçirsin diye çalışma saatlerini vs düşürdü :D
Yavaş yavaş oraya doğru geçiş oluyor gibi dünyada ama bize ne zaman gelir veya gelir mi bilinmez 😀
Bir şirket deniyor ama bakalım.
Yok bu adamlarla olmayacağı kesin yeni gelen hükümet bunun hakkında çalışma yapar inş
Bakalım 🙃
Hiç pazartesi günü sendromu yok bende. Pazartesi günü yoğunluğumun başlamasına rağmen. Bende pazar günü sendromu var. Hiç sevmiyorum pazar günlerini. Ruhum daralıyor. Neyse ki geçti gitti 😬😂
Nasıl ya, ilk kez duyuyorum Pazar sendromunu 😂
Nasıl bir şey o? 😀
Vücut otomatikman dinlenme günü ilan etmiş o günü, demek mod düşüklüğün ondandı 😂
😂
Rica ederim 🙂🌾

Ruhsal veya fiziki bir hastalık tanısı yoktur bu sendrom! tamamen can sıkıntısından kaynaklı, oturma organı tarafından yaratılmıştır😂
Hahaha görsele kahkaha attım 🤣
Teşekkür ederim eig ☕
Rica ederim 😀
Cevap
1Cevap
Sevmediği işte çalışıyor sendromudur bence. Sevdiği işte çalışan koşa koşa gider işine.
Bu daha doğru bir isimlendirme oldu sanki 😂
Sabah 9 akşam 6da çalışmayı kim sever onu da anlamıyorum 😄
Ben 😂
Tabi mekandan bağımsız 🤣
Günün en verimli saatleri işte geçiyor 😁😄
Evet ama... 🙃
Hayır hiçbir canlı doğası başka bir canlıya hizmeti kabul etmez. Tatil ona insan olduğunu hatırlatıyor.
Haftanın her gününden nefret ediyorm
birdepresifçiçek 🙃
Tembellik ve tatili sevme psikolojisi diyebiliriz.
Sağlık sorunu değil yani?
Değil :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?