aranızda gözünde keratokonus hastalığı olan varmı?
varsa ne zamandır bu hastalıktan haberdarsınız?
varsa ne zamandır bu hastalıktan haberdarsınız?
ben crosslinking oldum. lens kullanıyorum. yumuşak keratokus lensi. doktorum keratokonus uzmanı sezgin ceylan. keratokonus konusunda sitesi var sezgin hocanın. keratokonuslayasam sitesinin ismi. ben ilk tanı koyuldugunda çok stresliydim. intiharı bile düşündüm. şimdi neyseki keratokonus lensleri ile sezgin hoca görmemi geri verdi. facebookta takıldıgım keratokonus grubu var keratokonus yasam diye öneririm.
Kardeşimin var. Berbat bir hastalık. 2 gözünde birden çıktı. Bir gözünde görüş yüzde 10'a kadar düştü. Diğer gözü o kadar kötü durumda olmadığı için lazer ameliyatı oldu.
7 ay önce yüzde 10 gören gözüne kornea nakli yapıldı. Tedaviye rağmen görüş bu zaman zarfında ancak yüzde 40'a kadar çıktı.
Çok yavaş ilerliyor ama iyileşiyor işte...
benimde malesef sağ gözüm çok ilerlemiş Nisan sonuna kadar sert kontakt lenz kullanıcam kontrolde büyük ihtimal sağ göze kornea nakli olucak dicek.. nakilden sonra memnunun mu kardeşin.
bu arada geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Sana da geçmiş olsun.
Tabii eskisine göre daha iyi ama istediğimiz seviyede değil şu an için.
Gerçi ameliyatından 1 ay kadar önce trafik kazası geçirip ölümden döndüğünü düşününce yine de çok şükür diyorum o ayrı :)
İşinin ehli bir hoca gerek bu iş için. Prof'tan aşağısıyla işin olmasın. Ameliyat olacağın hastaneyi iyi seç. Bir de ameliyat sonrası komplikasyonlarla uğraşma. Ameliyat sonrasında sakın ola kontrollerini aksatma. En ufak ihmalde iş berbat olur aman diyeyim.
Bulunan korneanın gözle uyum sağlaması da önemli bir faktör. Umarım bir sıkıntı çıkmaz
Lens şu an senin için kaçınılmaz o nedenle lenslerinin temizliğine çok dikkat et. Aman diyeyim mikrop kapmasın bir de onunla uğraşma.
3-4 seneki doktor yanlış teşhis koyup göz tembelliği astigmat demese bugün çok temiz görüyo olurdum ama işte gel gör ki bazı şerefsiz doktorlar adam akıllı bakmıyo bile
Bazen anlaşılmayabiliyor. Kardeşimin hastalığı da çok geç farkedildi. Üstelik 12 yaşından beri gözlük kullanan düzenli olarak 6-7 ayda bir kontrollerine giden biri. Biz ailecek göz problemi yaşıyoruz. Keratokonüs sinsi ilerleyen bir rahatsızlık.
Belki şu an bende de vardır. İyice ilerlemeden belirti vermiyor ki Allahsız :D
genetik bir hastalık kontrolde fayda var. anlaşılamıyor diyosun doğru ama bir doktor anlayamıyosa daha tecrübeli bir doktora yönlendirmeli. çünkü yazın benim gittiğim ilk doktor ben bunu çözemedim dedi beni başka hastaneye yönlendirdi. ve o gittiğim 2. doktor benimle en az 15 dk ilgilendi kontrol etti... ayaküstü geçiştirmedi. o 3-4 sene önce gittiğim ise 1 dk bile bakmadı hemen numara vermek için mercek denemeye oturttu
3-4 sene içinde olan oluyor zaten. Dediğim gibi sinsi ilerleyen bir hastalık...
Allah şifa versin kardeşim. Çok geçmiş olsun
teşekkürler. işte benim ilerlemesi bu yıl 3-4 ayda oldu. çok ama çok hızlı
Cevap
3Cevap
Şu an hastaneye gittim banada aynı teşhisi koydular Nevşehir de göz topografisi çeken yer yokmuş Kayseri ye gideceğim en yakın zamanda sol gözüm çok kotu uzağı da yakını da bulanık görüyor sağ idare eder
Kareköklü sayılardan kaynaklanıyor değil mi
hayır genetik tamamen ve alerjinde varsa kesin olan bir hastalık bende var malesef. alerjiden dolayı başlayıp hızlı ilerlemiş
evet başıma bela oldu ya bu
Geçmiş olsun Son durumunuz nedir acaba?
şimdi öğrendim bunu
bende yazın öğrendim malesef. çok ilerlemiş vaziyette hemde.. 3-4 yıl önce ilk gitiğim doktor yanlış teşhis koymasa bugün bu kadar ilerlemiş olmucaktı... geçen yıl ilerlediğini farkettim ve çok hızlı ilerledi...
sendeki belirtileri nelerdir
bulanık görme gözlükle bulanıklık düzelmem. ve hızlı ilerlediği için hemen gittim doktora. çünkü 3--4 ayda nerden baksan %10-15 ilerledi sanki
Uzağı yakını görememe gibi bir şey var mı?
bulanık görmede öyle normal değil mesela ışıpa bakınca etrafında başka ışıklar varmış gibi görüyosun. benim sağ göz o kadar ilerlediki kalp attıkça sanki ısık parlaklığı artıyomuş yanıp sönüyomuş gibi oluyodu
uzak yakın farketmiyo iliside aynı yazıları falan çoklu görme fln. genetik bir hastalık zaten. alerjin varsa eğer hemen git kaşımaylada başlayan bir hastalıkmış
Çok sağol bilgilendirdiğin için...
Saçma sapan sorularla dolunca site böyle işe yarar soruları görmek güzel...
aslında bende tam olarak anlatamıyorum burdan ama olsun. hani yanımda olan kişiye anlatmak daha rahat oluyo daha fazla şey anlatabiliyosun. hastalığım hakkında arkadaşlarımla 10 dk falan konuşmuşumdur. doktorun anlattıklarını falan anlatıyosun falan ama sanalda ne kadar bilsende bilgiyi pek aktaramıyosun
tabiki yüz yüze konuşmak çok farklı
aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?