Merhabaa 🌸
Bu aylarda soğuk algınlığı ile baş etmek gerçekten çok zor. Kaç kere üşüttüğümü sayamadım bile.
Soğuk algınlığı ile baş etme yöntemleriniz var mı?

Merhabaa 🌸
Bu aylarda soğuk algınlığı ile baş etmek gerçekten çok zor. Kaç kere üşüttüğümü sayamadım bile.
Soğuk algınlığı ile baş etme yöntemleriniz var mı?

Olabildiğince kendime dikkat etmeye çalışıyorum fakat ne kadar dikkat etsek de edelim bünye zayıf düştüğü anda grip hemen vücuda yapışıyor Umarım ben bu gribe yakalanmam Çünkü benim grip gibi hastalık süreci bayağı bir zorlu oluyor kendimi toparlamam zaman alıyor
Hastane ve alışveriş merkezi gibi kalabalık alanlarda hala maske kullanıyorum. İnsanlarla fazla temasta bulunmuyorum. Genellikle ederim. Gerçi ne kadar dikkat edersem edeyim, hastalık dışarıdan da gelebilir.
Bence de özellikle kış aylarında maske kullanılmalı diye düşüyorum avmlerde falan.
Soğuk alğınlığım en büyük düşmanım kurtulamıyorum. Bir çok yemek seçen ben bünye çöker tabiki.
Nane, limon kabuğu
Bir güzel kaynasın, aman, ha-ha-ha-ha-ha
İçine hatmi çiçeği
Biraz çöre' otu katasın, aman, ha-ha-ha-ha-ha
Hatta biraz tarçın
Bir tutam zencefil, aman, ha-ha-ha-ha-ha
Bin derde deva geliyor
Biraz daha sabret, güzelim, ha-ha-ha-ha-ha-hapşu
Barış Manço söylemiş bu tarifi yapmak lazım @VişneliBrowni_
Mantıklı evet 😅
😊
Teşekkür ederim vişneli 😊
Şuana kadar grip soğuk algınlığı kapmadım kapmamak için spor yapıyorum düzenli besleniyorum ve dışarı çıkarken de sıkı giyiniyorum 😊
Cevap
26Cevap
Geçmiş olsun. genelde c vitamini kullanıyorum. birde bolca meyve veya sebze yiyorum. özellikle soğuktan uzak durmakta faydalı oluyor. birde bol su içmeyi dene. zencefil varsa bunu da bitki çayı ile birlikte içebilirsin🌸
Teşekkürler
37 yaşındayım ve sigara da kullanırım. Ancak hayatımda hiç nezle bile olmadım. Covid aşısı da olmadım. Gece açık alanda çalışıp, 4 mevsim motor kullanıyorum. Evde de sigara içtiğim için camlar açık ve o yüzden ısıtıcı da yakmıyorum.
Ama:
15 yaşımdan beri spor yapıyorum, kardio yapıyorum.
Spor için C vitamini, çinko, magnezyum, D3 takviyesi kullanıyorum.
Demek ki bunlardan biri ya da birileri işe yarıyor.
At üstünde kılınc elimde hücum edip ateş ederek Savaşıyorum diyecem gül diye ama geberiyorum 3 aydın gribim
evde herkes grip babam annem bi ben kaldım ama geliyordur bana da gelmekte olan bence 🥺 şiddetli tutulurum ben hep ama bakalım
Geçmiş olsun.. Evet salgın var çok fena dikkat etmek lazım.
Eskiden çok hasta olurdum. Bu zamanla değişti. Sağlıklı yaşamaya başladım. Bol spor & su tüketmek önemli. Ayrıca doktorunuz da vitamin eksikliği var mı diye test edebilirsiniz. Vitamin takviyesi önemli
Vitamin önemli zaten özellikle de C vitamini.
ne yaparsak yapalım gribe karşı koyulamıyor
ama soğuğa maruz kalmamak kalsak bile ardından sıcağa maruz kalmamak terleyince ter vücutta kurumadan giysi değiştirmek gereklidir
büyük bir özen gerekli bunun için
Çok basit.
Pekmez her sabah bir kahve fincanı yarısı kadar
Ihlamur ada çayı
Muz portakal
Ayaginizi sıcak tutmanız lazım
Bunları yapiyorsaniz korkmayın
Yaz kış motora biniyorum.
Ne covid oldum nede grip
Savaşamıyorum. 😄 Daha yeni antibiyotik bitiriyorum. Sıkı giyinmek lazım, çok soğuk havalar.
İnan sıkı giyinsen de nefes yoluyla kapabiliyorsun. Dışarı çıkarken kat kat giydiğim halde şifayı kaptım geçen.
Sağol canım sende dikkat et kendine 🌸
🌸❤️
C vitamini özellikle de mandalina iyidir. Ekstra olarak akşamları ıhlamur ve sabah kahvaltıdan önce pekmez tavsiye edebilirim. Soğuk havalar karşısında sıkça başvurduğum seçeneklerdir.
Limonlu şeyleri fazla tüketiyorum hasta olmuyorum kışın. Oluncada 1 günde geçiyor bagışıklık güçlenince
her sabah aç karına soğuk preslenmiş çörekotu yağı içiyorum, sonra kahvem, sonra greyfurt portakal limon ve içine kestane pekmezi
Bu aralar çok var ben de hastayım henüz doktora gitmedim ama geçecek gibi de durmuyor farklı bir grup bu.
Rüzgardan soguktan uzak durmaya çalışıyorum c vitamini tuketiyorum kat kat giyiniyorum bere eldiven takıyorum çorap ı çıkarmıyorum
Valla bizim bütün ev, arkadaşlarım falan komple döküldü. Tek başıma direniyorum taş gibiyim nasıl yaptım ben de bilmiyorum 😅
Bol bol c vitamini alıp, yakalanmamaya çalışıyorum. Yakalandıktan sonra bitki çaylarına abanıyorum 🖤
3 kere covid oldum geçti gitti ayrıca normal grip en fazla 6 saat duruyor bende özellikle savaşmiyorum
Artık savaş mıyorum yiyorsa bulaşsın diyorum 🤣🤣
Ben teslim oluyorum direk ne yaparsam yapayım 1 hafta çekiyorum fix🤷♀️
en iyi yöntem hastalığa yakalanmamak 🤣
C D vitamini tüketerek mandalina portakal yeşillik 😊
Baş etmeye çalışmıyorum
Sürekli hasta olursan
Virüs yataklık etmiyor
Çok şükür hasta olmadım hiç. Hijyen dışında meyve ve sebze iyi tüketiyorum
Kuşburnu, yeşil çay. Bol su. Dalından portakal, topraktan taze koparılmış sebze 😋
Riske girmedim kendimi garantiye aldım grip aşısı oldum bünyem hassas en ufak mikropta hasta oluyorum.
Sebze meyve ye hep brokoli bruksel lahanası nezle bile yapmıyor bana valla
Elleri bol yıkar sıvı alırım.
Henüz olmadım inşallah olmam
Savaşamıyorum. 15 gündür hastayım
Soğuktan Uzak durarak
C vitamini ve sebze alımını arttırıyorum
Teslim oluyor bünyem genelde 🥺
Grip dahi zor hasta olan biriyim.
Büyük konuşmak istemem ama grip olmadım.
Arkasi ağir gecio dikkat et
Sağlamım şükür
Savaşamıyorum, hala hastayım.
Vücudum bünyesi sağlam şükür
Savaşmıyorum
Maske takıyorum
Terlememeye özen gösteriyorum, portakal suyu 🆚
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?