Güncellemeler
+1 yıl
Karakız ya da saçma bir şey ile ilgili bir şey sorsam burası var ya cevap da vardı insanlar bu kadar artık işte
Bilenler cevap verirse sevinirim ağır engelli raporu neye göre veriliyor yasaya göre kendi özel hareketi olmayan kendi işlerini halledemeyen insanlara verilmesi gerekiyor lakin bu ağır engelli almayan bir tanıdığım var nasıl alabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Her 6 ayda bir kez devlet hastanelerinde heyete girme hakki vardir, ama direkt heyete girilmez... Once ilgili dr a muayene olur ve dr gerekli gordugunde heyete sevkeder
%90 raporu var zaten fakat ağır alması gerekirken ağır vermediler
6 ay sonra yenilenmesini talep edin ve heyet dr larina durumu izah edin
Şöyle söyleyeyim bir doktora ettin bana tut dedi ki sen yat arkadaşım için yatalak hasta değilsin dedi çocuğa verilmez dedi böyle tuttu ulan yatalak hastanın rapora niye ihtiyacı olsun zaten tövbe estağfurullah
Hangi branşta problemin varsa tek tek doktor kontrolünden geçiyorsun önceden 500 tl yatırıyorsun.%90 ve üzeri alamazsan bir işe yaramıyor.
O parayı geri alabiliyor musun haberin olsun %90'da üzeri almazsa
Hayır içerde kalıyor.
Bak konunun üstüne bugün biri aradı bana danışmak için sormuş 500 lira dedim muhabbet edip oradan biliyorum %90'ı alamazsak paramız içeride mi kalıyor alabiliyor muyuz demiş geri alıyorsunuz demişler
Varsa öyle bişey bizde alalım bizde başvurduk çünkü.
Vallahi kardeşim yalan olmasın bak bugün o bilgiyi verdi bana biz arkadaşa geri alınmıyor diye yatırmamıştık parayı bizim zamanımızda 350 TL idi ben adamın yalancısıyım tutup hani sana şey yapmak istemem ana konudan uzaklaşmayalım %90 verdiler arkadaşı elinde bir sürü de kağıtla gitti yani test ile doktor demesin mi yatalak değil ağır vermem diye ya adam kendi işini yapamıyor
Evet öyle gerçekten kanser hastalarına eskiden %90 veriyorlardı şimdi 60 70 de bırakıyorlarmış.
Var mı bildiğin böyle biraz daha hani şu hastaneye gitsen ağır alabilirsin arkadaşına dediğin
Yok maalesef çok kalabalıkmış zaten. Kimseyle muhatap olamıyorsun ki oralarda.
Sen de mi biz de gidince bir sene önce kavga etmiştik insanı insan gibi davranmıyorlar koskoca hastanenin heyet doktorları yok ayriyeten evet doktoru polikliniği yok HTC'nin hastaları da normal poliklinik doktorlara bakıyor normal acil doktorları yani demek istediğim normal Doktorlar onlar da da bir ton sıra oluyor Esen sırf bir imza atmak için girmeye çalışınca da işte sıkıntı çıkıyor hepsine de yetişmeye çalışıyorsun
Kimse bir şey bilmiyor ki heyete girene kadar adam diyabet hastası raporu var kan testi yapmadan kafadan yüzdelik dilim veriyor saçma sapan işler.
Bizim arkadaşa da söyle dedi Arkadaş 50 tane ama bir test götürdü 50 tane bak kağıt baktı muayene etti dedi ki periyodik cetvelde ben 95 veririm ama o cetvel'ın 90'a yine düşürür o yüzden 90 vereyim dedi böyle yaptı ulan sen 95 verebiliyorsan ulan zaten yüzde yüz ölüm tövbe estağfurullah hani bir de tuttular 5 yıllık verdiler geçmeyecek Bir şey için 5 yıllık rapor verdiler hastalığın ne olduğunu söylemeyeyim özel ama aynı hastalıktan başka birine sınırsız olarak vermişler
Adam kayırma her zaman oluyor biliyorsun.
Sorma sana şöyle örnek vereyim o zaman arkadaş Bir sene önce aldı ondan önce bir sene önce daha almıştı ilk kaldığında %45'e 2 yıllık verdiler çocuğa 45 vermişler çocuk sonra bilmiyordu o zaman geçme olayını neyse bir sene geçti o işte bir sene önce olmuştu gitti 90 aldı 5 yıllık e bu çocuk 90 alabiliyorsa niye 45 verdiniz abi 90'lıksa
2 katı fark eder mi aynı hastalıklardan.
İşte dostum sana onu anlatmaya çalışıyorum Yok yok anlamıyorlar adam kitaptan açıp baktı ya
Bu raporların süresi hep aynı değil mi?
Bir de ben bilsem 2 yıl önce arkadaşa aldık 2 yıllık verdiler bir sene önce aldık 5 yıllık verdiler o aralarda başka biri başka yerden aynı hastalıkta alınca süresiz vermiştir hani çünkü hani tedavisi olmayan bir hastalık kafayı yemiş millet ya
Her zamanki gibi sistem sistemsizlik üzerine kurulmuş.
Aynrn oyle sana daha kötüsünü söyleyeyim o zaman arkadaş çalışamıyor durumundan dolayı raporu var sigortası yok kanunlar eski diye adama her ay gss borcu yazıyorlar
Trajikomik ya bu devletin gss den anladığı ne ben çözemedim. Askerde bile bana gss prim borcu gelmişti.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!