Bugün çok stresli be heyecanlıydım sabah Birseyler yedim ve hastaneye gittim 3 saat sonra falan kan aldılar sonuçlarımın bazıları şunlar sağlıkçı arkadaşlar yorumlayabilir mi?

Bugün çok stresli be heyecanlıydım sabah Birseyler yedim ve hastaneye gittim 3 saat sonra falan kan aldılar sonuçlarımın bazıları şunlar sağlıkçı arkadaşlar yorumlayabilir mi?

Şeker değerinizde sıkıntı yok. Kan vermeden önce en az 8 saat aç olmanız gerekirdi. Hatta daha iyisi gece 00:00 den sonra bir şey yememeniz olurdu. Oysa siz tok gitmişsiniz. Açlık ve 1.-2.-3.-4. saat tokluk şekerleri diye değerler vardır. Sizinkisi 4. saat tokluk değeri oluyor ki,4. saate göre kan şekeriniz normal.. Öte yandan ister aç olun, ister tok, kan şekeri değeriniz 200 ü geçiyorsa "diyabet"siniz demektir. Öte yandan TSH değeriniz yüksek çıkmış. Bu değerinize bir de açken baktırın ayrıca T3 ve T4 değerlerinize de baktırın. Eğer o zaman da TSH yüksek çıkarsa sizde "subklinik" ya da "klinik" hipotroidi olabilir.. Fakat emin olunabilmesi için kan tahlilinizi açken tekrarlamanız gerekir. Geçmiş olsun..
Cevap
6Cevap
Şayet şekerinize de bakılıyorsa 12 önceden hiç bir şey yemeden aç gitmeniz gerekiyordu. Kan ve idrar tahlili için..
Sabah yedim yani 6:30 da yedim 10:30 gibi kan verdim
Yanlış olmuş bu test o zaman. Şeker olayı açlık olarak bakılır.. gece suyunuzu içip sabah aç olarak gidersiniz kan ve idrar vermeye..
117.4 eğer açlık şekeri olsaydı. Bu şekerinizin sınırda olduğunu gösterirdi. Yani dikkat etmeniz gerekiyordu. Ama bu tokluk şekeri ise hiç bir sorun yok anlamına gelir..
Sağlıkçı değilim ama 120 den fazla çıkmamasıazim ki senin şekerin normal. Yemek yiyip gitmişsin çünkü.
Sabah yedim evet 3 saat önce falan yedim aç değildim
hayır ama yediğin içtiğin şeylere dikkat et 125 130 dan sonrası sıkıntı
Doğru söylüyorsun
Min 10 saat açlık gerekiyordu.
Tokluk için kan degerin normal gibi.
Kan tahlili açken verilir
Kan testi açken yapılır ve şekerin yüksek.
Çok mu yüksek
Yemek yediğin için doğru çıkmamış bunlar
Şeker hastasınız
Hemşire ablaya sordum değilmişim
Değilsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?