Ev sahibi şu an seninle konuşan. Umursamaz olan boş ver gerek yok bahsetmene diyor. Acımasız olan laf sok diyor. Rasyonel olan bunları yazman doğru değil diyor. Diğerleri Allah'a emanet
Tam olarak ne duymak istediğinizi bilmiyorum. Zaten yıllarca hiç fark etmeden yaşadığım için asla farklı kişiler olarak görmüyorum. Şu an fark edebilme sürecindeyim.
@emreka25 Var alternatif egoları toplamak gerekiyor. Teşhisi de tedavisi de yıllar sürüyor. Soran bi de titremenin nedeni nörotransmitterlerdeki değişiklik olabilir (bence)
@emreka25 Her biri hosttan bir parça ve bireyleşmiş haldeler. Host ile konuşabiliyorlar hatta onun aleyhine sonuçlanan eylemlerde bulunabiliyolar. Öyle nefis irade meselesi değil
Bende daha yeni iki aydır farkına vardım. Çok bir şey söyleyemiyorum. Ama kendileri bir anda gösterebiliyorlar. Mesela geçen terapide birden bir kahkaha bastı , susmadım bir türlu. Ya da ders ortasında içimden bir ses sebepsiz yere kalk git diyor vb.
Evet aniden duygu kişilik değişlikliği olurmuş ve diğerini hatırlamazsin bu belki senin için normal ama karşındaki kişi gerçekten çok korkar ve şaşırır
@emreka25 teşekkür ederim. Şu an zihinsel olarak sağlıklı bir dönemden geçmediğim için sosyalleşmeye karşı mesafeli olmayı tercih ediyorum. Karşı taraf için üzücü şeyler söyleyebiliyorum.
Dissosiyasyon başlangıcı zaten post travmatik amneziye eşlik eder. Ama genelde zamanla hatırlanır. Kalıcı hafıza kaybı hemen her zaman beyin hasarı sonucu oluşur (alzheimer gibi)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Psikolojik olabilir ve ilac kullaniyorsaniz yan etkisi olmasi da muhtemel.
Kullandığım ilaçlar sıradan antidepresanlar. Ama haklısınız olabilir
Ben sinirlenince kafam öyle oluyor
😂 komik görünüyorsundur
Evt ya tövbe
neyin var? Parkinson olabiler
Disosyatif kişilik bozukluğu. Parkinson genelde yaşlılarda görülüyor diye biliyorum
oha lan harbi mi? Çok ilginç bişey lan. Kaç tane sen var?
Şu anlık 7 tane
Benim durumum o kadar kötü değil hafif düzeyde
Kötü veya iyi diye değil, çok farklı. Alternatif egolarından bahsetsene
Ev sahibi şu an seninle konuşan. Umursamaz olan boş ver gerek yok bahsetmene diyor. Acımasız olan laf sok diyor. Rasyonel olan bunları yazman doğru değil diyor. Diğerleri Allah'a emanet
Hostun fikrini önemsesem de diğer alternatifler de senin parçan, bu da onları boşvermemi engelliyor ama düşünceni (zi) merak ediyorum
Tam olarak ne duymak istediğinizi bilmiyorum. Zaten yıllarca hiç fark etmeden yaşadığım için asla farklı kişiler olarak görmüyorum. Şu an fark edebilme sürecindeyim.
Duymak istediğim spesifik bir şey yok, böyle bir şeyle karşılaşmak ilginç geldi. Senin gibi bir arkadaşım olsun ve beraber keşfedelim isterdim
Ornitorek , olaya dedektif gibi yaklaşıyorsun knk
İlgi çekici olmasına bakma korkunç bir şey. Ama ben pek umursamıyorum. Çoğu şey kontrolüm altında. Duyduğum sesler , halisunasyonlar dışında
Tedavisi yok mu
Onu araştırdım hatta öyle birini gördüm, ama hiç öyle biriyle iletişim kurmadım
@emreka25 ilgimi çekiyi
İlaç tedavisi yok. Psikoterapi görüyorum şu anda.
@emreka25 Var alternatif egoları toplamak gerekiyor. Teşhisi de tedavisi de yıllar sürüyor. Soran bi de titremenin nedeni nörotransmitterlerdeki değişiklik olabilir (bence)
Ne yalan söyleyeyim bende araştırdım ilgimi çekti arkds olmak isterdim ama bana bulasmamk şartıyla:)
İsminin hakkını veriyor.😂
@emreka25 antisosyal kişilik bozukluğu harici bulaşmaz pek
Bizim yaşantı monoton olunca böyle şeyler yaşamak istiyor demi
@emreka25 yoo monoton diilki
7 egom var dedin peki bunları kontrol eden nefsin yokmu, yani nerde ne zmn ne solicegini davranacağını kim belirliyor biri baskın herlde
@emreka25 Her biri hosttan bir parça ve bireyleşmiş haldeler. Host ile konuşabiliyorlar hatta onun aleyhine sonuçlanan eylemlerde bulunabiliyolar. Öyle nefis irade meselesi değil
Host her zaman aynı mı yani
@emreka25 Host ev sahibi kişilik, ana kişilik yani. Alternatif egolar ondan kopan parçalar
Anladım dostum ev sahibi zatende yani host değişir mi yerini kaybeder mi manasında sordum kötüden iyiye döner mi gibi
@emreka25 Sen kötüden iyiye dönüyon mu?
Hayatımızın bazı evlerinde çok gaddar kötü olabilirz bir olay veya dersle melek olmasakta. en azından iyi bir insan olabilirz bunu demek istedim
Bende daha yeni iki aydır farkına vardım. Çok bir şey söyleyemiyorum. Ama kendileri bir anda gösterebiliyorlar. Mesela geçen terapide birden bir kahkaha bastı , susmadım bir türlu. Ya da ders ortasında içimden bir ses sebepsiz yere kalk git diyor vb.
@bay_ornitorenk Bu konuda bildiklerini paylaşır mısın
Evet aniden duygu kişilik değişlikliği olurmuş ve diğerini hatırlamazsin bu belki senin için normal ama karşındaki kişi gerçekten çok korkar ve şaşırır
@emreka25 bu yüzden kimsem kalmadı.
Böyle kişilere hep masum bebek bir yavru kedi gibi yaklaşıyorum ama tirsmiyorum da değil
Zamanla aklıma geldikçe paylaşırım
@emreka25 masum bebek mi buna topluca güldük 😂
O anlamda demedim ya , böyle engelli olsun hasta olsun çaresiz oldukları için dedim , yoksa senin rahatsızligin tabiki bebek olamaz hsshsjs
Dertleşmek istersen özelden yazabilirsin kötü bir amacım yok hiçbir kızada bu zamana kadar özele gel demedim
@emreka25 teşekkür ederim. Şu an zihinsel olarak sağlıklı bir dönemden geçmediğim için sosyalleşmeye karşı mesafeli olmayı tercih ediyorum. Karşı taraf için üzücü şeyler söyleyebiliyorum.
Bende sana söylerim sıkıntı yok jajajs neyse kimseyi zorlayamam zaten hevesim kaçtı
Dissosiyasyonu tetikleyen travmayı hatırlıyo musun
Evet. Ama nedenini bilmediğim şekilde tramvam ile bağlantılı olan bir yılı tamamen Unutmuşum. Hiç bir şey hatırlamıyorum.
@emreka25 TM
Dissosiyasyon başlangıcı zaten post travmatik amneziye eşlik eder. Ama genelde zamanla hatırlanır. Kalıcı hafıza kaybı hemen her zaman beyin hasarı sonucu oluşur (alzheimer gibi)
İlaç yan etkisi olabilir.
İlacı kullanmadan önce de böyleydi
Nöroloji'ye gitmen gerekir o zaman.
Teşekkür ederim
Ne gibi hastalığın var
Disosyatif kişilik bozukluğu
Hiç bilmiyorum nasıl bsey Google amcaya bi sorim ya da sen anlatır msin
Anlatamam maalesef. Araştırman daha iyi olur.