Neredeyse bir yıldır birçok ilacın ülkede bulunmaması sorunu için bir adım atıldı ve cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte ülkeye ilaçların girişinin temin edilmesi için ilaç fiyatlarına %35'lik zam yapıldı. Sağlık Bakanımız ise bu haberi fiyat güncellemesi olarak duyurdu. Ne diyorsunuz bu işe?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hiç ilaç kullanmadığım için problem etmiyorum.
26 yaşındayım ağrı kesicilerden dahi uzağım. Bu davranışımdan dolayı bağışıklık sistemim terminatör gibi...
İlaç denen şey paradokstur. İnsanlar başı ağrıyınca ilaç içiyor. Halbuki baş ağrısı bağışıklık sisteminin alarmıdır. Bu baş ağrısı sayesinde beyinsel bir uyarımla vücudu korumaya alır. İnsanların sırf şu ağrı kesici içme hareketi ile bir kuyumcunun alarm sistemini parçalamasından bir farkı yoktur.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Bazı sektörlerde gerçekten stokçuluk var aslında inanmamıştım taki ilaç firmasında mümessil olan arkadaşım dedikten sonra inandım. Piyasa da ilaç var hemde bolca üretilmiş ama artan enflasyon ve doların yükselmesinden sonra arz talep ten kaynaklı depolarda saklıyorlar ve piyasaya sürmüyorlar seni beni düşünen yok ceplerini düşünüyorlar sırf zam yapılsın yüksekten satalım örnek veriyorum dolar 10 TL iken üretilen bir ağrı kesici 10 TL mal olmuşsa ve o dönem üretilmiş ise bu dönem dolar 18 iken üretilen ve 18 TL mal olan iki ürün aynı paradan satılacak zamlı hali ile 30 TL gibi bir değer 10 TL den üretilen üründen yüzde 200 kar elde edecek mesela patates soğan stokçuluğunda operasyon yapılıp bedava dağıtıldı neden ilaç sektöründe bu yapılmıyor anlam veremiyorum birtek ilaç değil giyim gıda a dan z ye her şey aynı şekilde pamuk 2020 de kg 10 TL den milyarlarca ton alan bazı şirketler halen o pamukları kullanmakta ve üretim maliyeti ucuza gelmekte bazı ürünlerinde yüzde 400 kar elde ettikleri oluyor tamam personel parası kira vs var ama çok çok aşıyor tüketiciye olan oluyor. İnsanlar artık başları ağrımasın diye dua ediyor ki ilaç almayalım maalesef bunları yapanlara ciddi anlamda ambargo ve ağır yaptırımlar getirilmesi lazım ilaç şirketlerinin yüzde 80 ni Türk üreticiler isim vermeyeyim.
10 Yorumla
- 1 yıl
Mantıklı. Artık enflasyonun altında olan artışlar güncelleme, enflasyonun üstünde yapılan artışlar zam oluyor. Bu durumda yıllardır kendi memurlarına zam yapmıyorlar demektir.
00 Yorumla
Her ay zorunlu olarak almam gerek ilaç 130 lira oldu o zaman. Bu ay param yok diye alamadim üstelik. Cunku cok pahalilanmis. Şimdi yine zam geldi. Öğrenciyiz zaten 3 kuruşun hesabını yapıyoruz. Daha dün burs-krediyi arttirdilar şimdide her şeye zam koyuyorlar. Ne anladım o zaman ben bu işten yani.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
37Cevap
- 1 yıl
Bu yıl bu kaçıncı zam artık anlam veremiyorum. Ne oluyor bu ülkede! Daha 2-3 sene önce 6-7 liraya aldığım viks şu an 57tl olmuş. Artık yeter yaaa bu kadar da dolandırıcılık fazla yönetmiyorsanız çekin gidin. Ne bu koltuk sevdası...
10 Yorumla Akape Türkiyeyi bitirme projesidir. Bakın aklınızı başınıza alın seçimde bunları hatırlayın. Bu son seçim. Huzurlu ve refah inde yaşamak istiyorsanız o ampulü seçimde patlatın...
00 Yorumla- 1 yıl
İlaç yoktu piyasada çünkü firmalar isyandaydı. Belirli bir artış zaten bekliyorduk. Ne diyelim, her şey zamlanırken ilaçların da zamlanması çok normal.. Keyifli akşamlar..
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 327 cevap paylaştı. İlaç üreticileri ilaç vermemeye başlamışlardı.
Çok düşük bir zam yapılmış. Ederi daha fazla normalde. Umarım ilaç üreticileri tatmin olurlar bu oranda artışla
00 Yorumla- 1 yıl
Yapın anasını satayım askeri ücreti iyi ki yükselteceksiniz milletten para koparmak için daha neler yapacaksınız.
00 Yorumla - 1 yıl
Asgarî ücrete yapılacak zamdan önce beklenen bir detaydı zaten😂
00 Yorumla - 1 yıl
10 gündür antibiyotik bile vermiyolardı yok diyolar sigara gibi bu yüzdenmiymiş 🤔 vay … sektöre bak
00 Yorumla - 1 yıl
Artık zam diye bir şey kalmadı her şeyi güncelliyoruz
00 Yorumla - 1 yıl
Kur bazli oldugundan guncelleniyor uste dogru zam degil zamcik
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
yapılması gerek bir zamdı. firmalar ilaç vermiyor. eczanelerde bir sürü eksik ilaç var. yani her şeye zam gelip te ilaca gelmezse olmazdı.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sonuçta fiyatlar değişmiş otomatikmen güncellenmiş :)
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 991 cevap paylaştı. Bilmiyor musun zam mın kibarcası; çaktırmadan geçirmecenin kibarcası, fiyat güncellemesi?
00 YorumlaKoskoca devlet olmayan ilaçları için zam yaparak çözüyor bu hale düştük demek
00 YorumlaHerşeye zam gelirken bunlar sadece güncelleme yapmış bir şey olmaz alıştık
00 Yorumla- 1 yıl
İlaç kullanmadığım için ben alakadar etmeyen durum. Evet.
00 Yorumla - 1 yıl
2 ay sonra enflasyon sorumlusu eczacılar derler.
00 Yorumla Koca fahrettin e de biri güncelleme yapar mı?
00 Yorumla- 1 yıl
İlaçlar dövize bağlı
00 Yorumla "zam" "yasak" yok "güncelleme" "kısıtlama" var.
00 Yorumla- 1 yıl
Bende güncelleme yapmak istiyorum ulkeye
00 Yorumla Zam tabisi göz boyamaya çalışmasınlar artık
00 Yorumla- 1 yıl
Endişe etmiyoruz ki zaten alıştık acıtmıyor artık
00 Yorumla Kimse endişe etmesin denmiş sfdkjskfljs
00 Yorumla- 1 yıl
Ne diyelim milleti kandırmaya utanmayan bir güruh
00 Yorumla - 1 yıl
Şükür Allaha bugün de zamla doyduk
00 Yorumla - 1 yıl
Ne fark eder sonucda fiyati artti
00 Yorumla - 1 yıl
ayarcık olmuş
00 Yorumla - 1 yıl
Onlara göre demesi kolay.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Zam olmuyor ki zaten hersey güncelleme artık.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
orobu çocukları
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
Karıncayı öpüp belini incitmiyorlar.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 734 cevap paylaştı. Mükemmel açıklamaymış
00 Yorumla- 1 yıl
Allah bizi sizden kurtarsın yoksa hepten bitcez
00 Yorumla - 1 yıl
Zam baya açık açık daha ne kadar olcak ya bu
10 Yorumla - 1 yıl
Yeter ama
00 Yorumla - 1 yıl
Yeter artık ya
00 Yorumla - 1 yıl
Tabi ki zam
00 Yorumla - 1 yıl
Zamcık
00 Yorumla Yapsın da sıradaki gelsin
00 Yorumla- 1 yıl
Şu güncellemeleri asgari ucrete de yapsaniz keşke
00 Yorumla zAMcık
00 Yorumla- u1 yıl
Zam tabi ki.
00 Yorumla - 1 yıl
İndirim bu
00 Yorumla - 1 yıl
Bu kazık
00 Yorumla Yaparlar wk
00 YorumlaYeniden değerlemedir o 😂
00 Yorumla- 1 yıl
Her şeye bıktım bea.
00 Yorumla güncelleme
00 YorumlaNormal
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > İlaçlara %35 zam yapıldı ve Sağlık Bakanı bu haberi "fiyat güncellemesi" olarak duyurdu! Bu zam mı yoksa güncelleme mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi