Arkadaşlar merhaba, bir konuda bir şey danışmak istiyorum. Rica etsem biraz psikolojik olabilir ama benim bir korkum var, bayılma korkusu. Toplum içinde bayılırsam ne olur veya dışarıda vs bu gibi korkularım var. Buna obsesif komplesif bozukluk mu deniyor bunu da bilmiyorum merak ettiğim için 2-3 kere bayılmış gibi yapmak zorunda kaldım ama gerçekten merak ediyorum. Hani o an bilincim açıktı gerçekte olsa nasıl olurdu onu merak ediyorum. Bayılma korkusuyla başa çıkma nasıl mümkün olur?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Bayılma korkusu, bir tür fobi veya panik bozukluğu olarak kabul edilebilir ve bu tür korkular obsesif kompulsif bozukluk (OKB) ile ilişkilendirilebilir.
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Genellikle kişinin aklına takılan, tekrarlayan ve istenmeyen düşüncelerle (obsesyonlar) ve bu düşüncelere karşı geliştirilen tekrarlayıcı davranışlar veya zihinsel eylemlerle (kompulsiyonlar) karakterizedir. OKB'nin belirtileri bireyden bireye değişebilir ve bu belirtiler yaşamı önemli ölçüde etkileyebilir. Bayılma korkusu ve OKB bir arada görüldüğünde, kişi belirli durumları veya objeleri obsesyonlarını tetikleyebilecek şekilde algılayabilir. Bu durumda, bayılma korkusu ve obsesyonlar arasında bir bağlantı kurulabilir. Bayılma korkusuyla başa çıkmak için şu adımları düşünebilirsiniz:
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam